Delen vinden we super lief

Het is feest want we zijn naar de Julianatoren geweest. Kennen jullie dit kinderpretpark, of zijn jullie er al eens geweest? Of willen jullie er zelfs ook heel graag naar toe? Lees dan snel verder…we hebben straks nog een verrassing. We reizen vaker af naar Apeldoorn om de grote idolen en mascottes van het park te zien van de kinderen. Nu is een bezoek wel heel bijzonder! Van zat. 15 juli t/m zo 20 augustus is het kinderpretpark Julianatoren namelijk omgedoopt tot de AFAS Sprookjesweken.

Met stuiterende kinderen op de achterbank gingen we op pad. Geheel in stijl want het zijn de sprookjesweken bij de Julianatoren. Bij de ingang zagen ze in de verte al Jul en Julia lopen waardoor ze bijna niet meer te houden waren. “Mam kijk, daar naartoe” Wat ben ik blij dat mijn schoonzusje met me meeging. Dit wordt nog een leuk avontuur 😀 Het park werd officieel geopend door Meneer Kaasgaaf en Mevrouw Suikerspin. Samen met Jul & Julia wensten ze ons op een magische, muzikale manier van harte welkom in de Julianatoren. julianatorenBeter dan dat kon onze dag niet beginnen!

Betoverende show

De show is extra tof, want naast de bekende attracties kunnen de kids tijdens de sprookjesweken genieten van sprookjesachtige shows. Alle favoriete sprookjesfiguren van Yvette en de kinderen komen ten tonele; Assepoester, Rapunzel, Sneeuwwitje en Hans & Grietje namen ons mee in een betoverende show. De boeken die ik elke avond voorlees aan mijn kinderen komen nu echt tot leven. Zoals je kunt lezen is deze mama net zo enthousiast als de kids. We konden weer dansen met meneer Kaasgaaf, mevrouw Suikerspin, Jul & Julia tijdens het Prinsen- & Prinsessenbal en ook nog eens mooie prijzen op de Sprookjes Catwalk winnen. We hebben natuurlijk ons mooiste outfit aangetrokken om kans te maken, maar daar straks meer over.

Apeldoorn

Voor ons is de Julianatoren een thuiswedstrijd aangezien oma om de hoek woont in Apeldoorn. Het park heeft zo’n schattigheids gehalte en zorgt voor zoveel plezier dat wij er heel graag komen. Wat mij elke keer ook op valt is dat het personeel enorm vriendelijk is. Ze doen het met passie en maken graag een leuk praatje. Dit maakt je dag extra feestelijk. We waren onlangs nog in de Julianatoren waar we woezel en pip hebben mogen ontmoeten Je kunt heel makkelijk parkeren bij dit kinderpretpark (parkeermunt €8,50).

Als je de Julianatoren in Apeldoorn nog niet kent en je hebt kinderen v.a 2 t/m 10 jaar is het zeker een aanrader. Het is een compact kinderpretpark, heeft méér dan 60 te attracties, wisselende shows en grote evenementen die absoluut een onvergetelijke dag biedt aan gezinnen met kinderen. Daarnaast is het dé plek waar je je favoriete TV-sterren Jul & Julia in het echt ontmoet! En tijdens deze AFAS sprookjesweken zelfs nog vele anderen!afas sprookjesweken

AFAS Sprookjesconcert tijdens de sprookjesweken

Gedurende de dag zijn er shows te zien in het theater. Hierdoor weten ze het park elke keer weer interessant te maken. Deze keer staat het sprookjesconcert in het teken van; je raadt het al…sprookjes. het verhaal in het kort, zonder al te veel te verklappen:

“De sprookjeskoning organiseert een magisch Sprookjesbal waarbij iedereen is uitgenodigd. Maar Fien niet! Zij is een gemene tovenares. Dit vind ze natuurlijk helemaal niet leuk en als wraak tovert ze al het snoepgoed weg. Dat is helemaal niet leuk, want daardoor kan het bal niet meer doorgaan! Assepoester, Rapunzel en Sneeuwwitje schieten ten hulp en gaan samen met Hans & Grietje zingend op zoek naar de verdwenen snoepjes. Het is heel spannend want weten ze wel op tijd de drie raadsels van Fien op te lossen? Het was een feest om te zien en voor deze mama een extra work-out met alle dansjes”

Sprookjesspeurtocht tijdens de AFAS sprookjesweken

We kwamen bijna tijd te kort, want we wilden ook heel graag meedoen met de sprookjesspeurtocht tussen 12:00 uur en 14:00 uur. Dan nog maar even wachten met het kidsmenu te bestellen. Als ware speurneuzen gingen we aan de slag. De Sprookjeskoningin is namelijk op zoek naar al haar vriendjes. Wij wilden haar maar al te graag helpen. Voor de AFAS Sprookjes Speurtocht kregen we een Sprookjesplattegrond.  We hadden twee uru de tijdom alle Sprookjesvrienden in het park terug te vinden. Van elk Sprookjesfiguur kregen we een letter. Dit duurde natuurlijk even, want tsja we moesten natuurlijk ook even op de foto.  Met alle letters wisten wij eht magsiche woord samen te stellen, maar die ga ik natuurlijk niet verklappen Wij hebben het in het grote Sprookjesvriendenboek van de Koningin opgeschreven!

Prinsen- en Prinsessenbal tijdens de AFAS sprookjesweken

Meneer Kaasgaaf, Mevrouw Suikerspin en Jul & Julia zijn tijdens het bal heel koninklijk gekleed en presenteren geheel in stijl het Prinsen- en Prinsessenbal. Jul en Julia wisten ons precies te vertellen hoe we ons moeten gedragen en wat we eigenlijk precies moeten kunnen om een prins of prinses te zijn. Ik zag dat mijn kindjes er aandachtig naar zaten te luisteren. Toen het prinsessen liedje voorbij kwam riep Yvette uit volle borst; “mama dat is mijn liedje” Ze wiebelde wat heen en weer en voor ik het weet danste ze vooraan mee.

Sprookjes Catwalk

Met een spiegeltje in haar hand stapt Yvette door het park. Ze heeft haar mooiste jurk aan en voelt zichzelf een ware prinses. Ze werd ook veel opgemerkt door andere kindjes. “Kijk mama daar is sneeuwwitje en een piraat” In het begin van de dag werd Yvette er verlegen van, maar aan het einde van de dag had een attitude van jewelste. Tja dat doet teveel aandacht he, haha. Olivier vindt het allemaal wel best, zolang hij straks maar dino tour mag doen en oja “Mam, ook nog in de vliegende boot met de piraten, die is vetcool!” Om 12:00 en 15:00 kon je je aanmelden voor de catwalk waarbij leuke prijzen te winnen zijn. We waagden heel graag een kans.

Yvette was als eerste aan de beurt, maar werd er verlegen van. Ze dook bij mama in de nek en de vragen in de microfoon werden door mama beantwoord. Ook Olivier vond dit toch wel wat spannend. Elke zaterdag maken ze de winnaar of winnares bekend op de Facebook pagina van de julianatoren. Ik duim heel hard, want we hebben geduchte concurrenten.

Attracties

De attracties op het park zijn ingespeeld kindjes vanaf 2 jaar. Als je kindje 10-12 jaar oud wordt het wellicht te kinderachjulianatorentig. Voor mijn kinderen is het zeker een match. Zelfs voor Lucas die bijna 1 jaar oud is. Met hem kunnen we  in de Jul’s Stones Baan of op de rug van een egel door Kabouterwonderland. Vandaag hebben we hem bij oma gelaten waar hij in goede handen is. de sprookjesweken zal hem toch nog niet zo heel veel zeggen, dat komt later wel. Voor de attracties is het ook net iets handiger dat we met zijn viertjes zijn. Tante Dorianne en ik hadden daardoor allebei een kindje dicht tegen ons aangekropen in de attracties, De helikopter is ook een must voor mijn kids want hiermee vlieg je door het hele park! Al was het wel wat lastiger om er in en er uit te komen met mijn 1m80. Dat moest een grappig gezicht geweest zijn.

Video

CD

Een aanrader is de Jul en Julia CD. Wij hadden de parkliedjes cd gekocht na ons eerste bezoek en de CD is nog steeds de favoriet van onze kinderen. In de auto heb ik geen kind aan ze, ze luisteren alle nummers aandachtig mee en ook papa en mama kunnen deze liedjes wel aan. Als souvenir en aandenken van deze toffe dag hebben we de showliedjes gekocht. Op de terugweg naar huis, luisterden ze aandachtig nar de nieuwe tunes, met het spookliedje als favoriet.

Het leuke van dit park is dat je Meneer Kaasgaaf, Mevrouw Suikerspin, Jul & Julia in levende lijve tegenkomt. Leuk voor de kindjes die ze ook op TV dagelijks voorbij zien komen. Ze vinden het in levende lijve nog ietwat spannend want héel dichtbij durven ze niet te komen, maar een foto zit er gelukkig wel in.

Dag, dag, tot de volgende keer

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…… wie is de mooiste van het hele land? Zingend huppelt ze door het park richting de uitgang. Na een lange dag vol speelplezier nemen we op een sprookjesachtige wijze afscheid van Jul & Julia, Meneer Kaasgaaf en Mevrouw Suikerspin. We Swingden nog een laatste keer mee met de leukste liedjes. Te schattig voor woorden.  Dan is het toch echt tijd om gedag te zeggen. De grote helden van de kinderen Meneer Kaasgaaf en Mevrouw Suikerspin worden uitgezwaaid en we gaan huiswaarts. De AFAS sprookjesweken is een groot succes. Het was een prachtige dag….

Evenementen 2017
Mocht het nu niet lukken om tijdens de AFAS sprookjesweken te komen, dan zijn er tal van andere leuke julianatorenevenementen op het park te bezoeken. Goed om te weten is dat je voor deze evenementen niets extra’s hoeft te betalen. De toegang bij onderstaande evenementen is bij de entreeprijs van het pretpark inbegrepen.

Woezel & Pip                                    1 & 2 juli, 26 & 27 augustus

AFAS Sprookjesweken                    15 juli t/m 20 augustus

Zomeravond (Assepoester)            29 juli

Zomeravond (Sneeuwwitje)           5 augustus

Zomeravond (Hans & Grietje)       12 augustus

Thomas de Stoomlocomotief         Alle zaterdagen en zondagen in september

Halloween                                         29 september tot en met 29 oktober (op openingsdagen)

De Gouden Kaasgaaf                       4 & 5 november

Het Mega Sint Spektakel                25 & 26 november

Jul’s Gezinsabonnement

Ben je net als wij een beetje verslaaft aan de julianatoren, dan is een gezinsabonnement misschien wel een goed idee. Je geniet je met het hele gezin (ongeacht het aantal kinderen) één of meerdere seizoenen van alle attracties, shows en evenementen. Vooral als je in de buurt woont is dit een goed idee. De entreeprijs in 2017 is € 22,50 p.p. en online krijg je € 2,- korting! Deze prijs geldt voor alle bezoekers vanaf 2 jaar.

Safe the best for last: Mini-Sprookjesmusicals

Bij het verlaten van het park met mijn drie kids bij me heb ik alweer drie data in mijn agenda staan; 29 juli, 5 augustus & 12 julianatorenaugustus, Op deze drie zomeravonden presenteert Julianatoren namelijk drie exclusieve Mini-Sprookjesmusicals.

  • Assepoester 29 juli

Een mini-musical van ons geliefde sprookjesfiguur Assepoester tijdens de AFAS sprookjesweken. Tijdens deze 30 minuten durende show vertelt Meneer Kaasgaaf het verhaal van Assepoester, ondersteund door vrolijke liedjes uit de oorspronkelijke familievoorstelling van Van Hoorne Entertainment.

  • Sneeuwwitje 5 augustus

Op zaterdag 5 augustus is het de beurt aan Yvette haar favoriete prinses: Sneeuwwitje. Tijdens deze 30 minuten durende show vertelt Meneer Kaasgaaf het verhaal van Sneeuwwitje met scenes uit de oorspronkelijke familievoorstelling van Van Hoorne Entertainment.

  • Hans & Grietje 12 augustus

Op zaterdag 12 augustus is de mini-musical van Hans & Grietje te bewonderen. Ook deze show duurt circa 30 minuten waarin het verhaal van Hans & Grietje wordt verteld tijdens deze bijzondere AFAS sprookjesweken.

Winactie (winactie gesloten)

We hopen dat jullie een goed beeld hebben gekregen van onze dag in de Julianatoren tijdens de AFAS sprookjesweken en net zo enthousiast zijn geworden als dat wij waren. We hebben extra leuk nieuws; We mogen namelijk 4 toegangskaarten weggeven. Hooray! Vooral in deze zomervakantie een leuke verrassing. Dus doe snel mee en ervaar het feest zelf door mee te dansen met Jul en Julia. Wie weet ren jij straks met je kinderen door het park.  Meedoen is simpel: Laat ons in de Facebookpost weten met wie jij naar de Julianatoren afwas sprookjesweken zou willen gaan en win deze toffe prijs!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief