Eerlijk is eerlijk, ik ben best een beetje laat met het ontwerp van een geboortekaartje met nog 4 weekjes te gaan. Bij mijn 1e kindje had ik de 7e maand alles al klaar staan, idem bij mijn dochtertje. Om ook nu weer het WOW effect te creëren, struinde ik alle creatieve plekken op het internet af om creatieve & originele geboortekaartjes te spotten. Ook deze keer wil ik het bijzonder en uniek aanpakken. Hieronder deel ik een aantal van mijn favoriete vondsten / Coup de coeurs. Welke het gaat worden, verklap ik uiteraard niet ;-D

 • Een ei maakt je blijei
  Dit is een best klus, maar het eind resultaat mag er zijn. Ik vraag me alleen af of mensen het ook bewaren. De creatieve eenvoud spreekt me hier zeer aan en heb het nog nooit eerder gezien.
 • Digitaal geboortekaartje
  Dit is echt mijn droom; een digitaal geboortekaartje; maar wie vraag je om te filmen en in deze kwaliteit? Ik zag het al bij een antal celebrities die er een ware Hollywood blockbuster van maken. Als je het doet, moet het natuurlijk ook goed 😀 de oudere generatie zal meer waarde hechten aan een kaartje, maarja tijden veranderen. Onderstaande video is maar liefst 170k keer bekeken op vimeo en is nu ook in het engels, leuk hoor! Een andere video announcement is de volgende al duurt die best lang: https://vimeo.com/36206011

 • Foto met accesoireszoey
  Dit blijft een succesnummer en is niet moeilijk na te maken. Je hebt een paar accessoires nodig als een wikkeldoek, klokje, een kalender, houten blokjes, letters (rummikub-steentjes), een meetlat of liniaal, een weegschaal en uiteraard wa photoshop talenten en je kunt los. Heel schattig
 • Wanted
  Deze aankondiging van de blogster Ashley Martin smith is hilarisch “ Het is een misdaad omwanted zo schattig te zijn schrijft ze” Te grappig.
 • Filmposterfilm
  Voor ouders die van films houden is dit een topper. je hoeft er niet eens zelf mee in de weer; 5 star baby is een website waar je je eigen thema kunt uploaden. Leuk en creatief.
 • Foto
  Een foto doet het altijd goed. De keuze uit verschillende lettertypes en kleuren is enorm Een template is aan te schaffen op etsy.image
 • Letterpers
  Dit is serieus top; letterpress. Origineel, uniek, chique, maatja dat prijskaartje, oeff

eloise

 • camillemonaMagneten:
  Heel origineel en leuk, maar zou jij het ook op de koelkast gaan hangen? Opa’s en omas’s zeker, maar bij vrienden vraag ik magneet2het me af. Maar wat maakt het uit. Dit zorgt voor veel oeps en aahs: link
 • Originele babyfoto
  Wat je met eenstapel kinder & zwangerschapsboeken toch niet kunt doen. En wat leuk om dezelfde foto een jaar later te maken.  Link Pretty Things
 • judahKeukenitems
  Trek die keukenkastjes maar leeg. Voor kookfans superleuk. Je originaliteit kun je helemaal los laten in dit thema. Linkweegsvhaal

En nu nog een keuze maken, oeff, dat wordt nog een leuke uitdaging. Was het bij jullie een klus om een kaartje uit te kiezen? En waar heb je het uiteindelijk besteld? Ik ga er maar even een projectje van maken.