Delen vinden we super lief

Als het over geslachtsorganen gaat, krijgen volwassen al snel het schaamrood op hun kaken. Kinderen daarentegen zijn nog helemaal puur en onbevangen over het gehele onderwerp. In Zweden bedacht de kinderzender  ’Bacillakuten’ een ludieke manier om het onderwerp aan te snijden. Ze hopen kinderen op een grappige en educatieve manier meer over het menselijke lichaam te vertellen.  Met als eindresultaat onderstaande video. Dansende genitaliën  Snoppen & Snippan (vertaald als Willie en ster) vullen het beeld en de video wordt inmiddels milioenen keer gedeeld. In Zweden is het inmiddels de meest gedeelde post van de nationale TV ooit. Nieuwsgierig? Hier is die;

Video

Het catchy liedje gaat over piemels en vagina’s die ronddansen en in grappige illustraties worden weergegeven.  Er wordt bijvoorbeeld gezongen (mijn Zweeds is niet zo heel goed)  “Hier komt Willie in volle galop. Hij draagt geen broek en bungelt aan de blote billen. “De vagina wordt vertaald als;  Ze is geweldig, ja, dat is ze. Zelfs bij een oude vrouw, is ze nog heel elegant. “En tot slot, in het refrein vertellen ze  “Willie en Ster zijn een geweldig team en bevinden zich op jouw lichaam.

Viral

Op Youtube wordt het lied inmiddels wereldwijd milioenen keer gedeeld en er worden veel meningen over gevormd.  Sommigen vinden de video “een heel goed initiatief” en zien het taboe van onze lichaamsdelen graag besproken. Tegenstanders vragen zich af wat hier educatief aan is en vindt dat ze veel te ver zijn gegaan.

En? Wat vinden jullie

Wat vinden jullie? Gaat dit te ver? Is het een goed idee om het onderwerp op deze manier aan te snijden? Of is dit absoluut geen onderwerp dat je met je kinderen bespreekt? Misschien goed om te weten dat programma bekend staat om hun informatieve programma’s over het lichaam. Wat is bloed, wat doe je als je een been breekt, wat is er aan de hand als je ziek bent, etc. De kinderzender behandeld vragen die ze binnen krijgen van kinderen en deze keer dus over de genitaliën.

Ik ben benieuwd naar jullie reactie

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op TwitterFacebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

Ps. er is ook een engelse variant op Youtube te vinden, maar ik wilde jullie eerst onbevangen naar de Zweedse versie laten kijken om te zien of de mening hierdoor misschien anders wordt ;-D)


Delen vinden we super lief