Delen vinden we super lief

Ik weet zeker dat mijn zoontje bij de geheime dienst werkt. Ik ben gaan struinen op google en zag dat je hier bepaalde skills voor nodig hebt. Met het lijstje in de hand weet ik ze allemaal af te vinken. Lees maar mee…ik weet het zeker!

1.Uitmuntende James Bond skills
Hij beheerst alle sluip, kruip & verstop technieken van haver tot gort. In rap tempo is hij de trap naar beneden geslopen, zonder geluid te maken. Geruisloos gaat de deurklink naar beneden alvorens hij lachend voor ons staat. Zo zat hij nog geen weeIMG_9437k geleden onder de keukentafel terwijl we niets vermoedend de keuken aan het schoonmaken waren. Toen we uitgezakt op de bank wilden gaan hangen, zagen we blonde krulletjes boven een stoel uitkomen. hoe dat is gelukt? Geruisloos, snel, als ware een echte spion.

2.Geen target is veilig
Voor zijn kleine zusje weet hij klem technieken en om niet uit bad te hoeven weet hij zich vakkundig los te wurmen als een glibberende aal. Daarnaast heeft hij prik tactieken om gericht zijn wijsvinger in ogen te prikken om het doelwit uit te schakelen. Ook onzichtbare technieken als omver duwen en op een zeer sluwe wijze aan de haren trekken is hij vaardig. Of vaders, is het wel eens voorgekomen dat je dreumes op volle snelheid boven op je springt en bulls Eye weet te lanceren. Aouch! Dat zijn de talenten van een super spion. Op tactische plaatsen de vijand uitschakelen.

IMG_47973.De skills om de hele nacht op te blijven. Als geheim agent moet je tegen weinig tot geen slaap kunnen, de regering slaapt immers ook nooit. Als we hem vragen of hij naar bed wil, blijft hij nee schudden, “Benniemoe” En als hij tegen ons aankruipt en wij denken dat hij wegdommelt, luistert hij handig mee met waar we het over hebben. Hij heeft hier 2,5 jaar op getraind en beheerst de skills uitmuntend om het vervolgens vakkundig tegen ons te gebruiken. “Maar je zei dat…..

4.Geweldige onderhandelings skills
We moeten onze lach vaak inhouden als hij ons probeert te overtuigen van zijn gelijk, of als hij iets voor elkaar wil krijgen. Denk niet dat ze per ongeluk 1000 keer per dag ‘waarom” vragen Ze werken met voorbedachte raden en weten echt wel waar de autosleutels verstopt zijn, of hoe ze je moeten overtuigen dat er hagelslag op de boterham moet komen in plaats van kaas. Geloof ze nooit en zorg dat je eerst je kop koffie hebt gebad voordat ze je in de ochtend verslaan op je zwakste moment.

IMG_47595.Ze kennen ontsnap technieken å la James Bond
Je kunt ze in hun bedje leggen, opsluiten in de afgesloten achtertuin om te spelen of ze veilig neerzetten in de kinderstoel. Ik weet niet hoe ze het doen, maar het ene moment spelen ze braaf en als je even niet kijkt zijn ze verdwenen. Ze hebben maar 1 doel; ontsnappen. Dat is hun missie, en wel om zo snel mogelijk te ontsnappen om vervolgens weer een plan te smeden voor de volgende ontsnappingsroute. De geheime dienst boft maar met zijn skills.

6.Fijn afgestelde smaakpapillen
Trap er niet!! je kind is heus niet alleen lastig als ze je eigen gemaakte stoomgroenten met kipfilet uitspugen. Dit is gepland met een goed uitgedokterd plan. Dreumesen weten heel geduldig te zijn voor die goede maaltijd, maar daar moet nog eerst even voor geacteerd worden. Undercover agenten kunnen in alle talen bestellen, de beste wijnen van de kaart uitkiezen en hebben een neus voor de beste plekje op aarde om te dineren. En ze hebben allang door dat als ze eten naar de hond gooien, of in dit geval op jouw kleding, dat het niet lang duurt dat de “ real deal” tevoorschijn komt. Die gastronomische hoogstandjes komen vanzelf tevoorschijn. Overheid spionnen nemen gewoonweg geen genoegen met hutspot als er ook oesters geserveerd worden.

7.Hun doel is vanaf grote afstand bepaald.
Geheim agenten weten hun target vanaf grote afstand te bepalen en bijvoorbeeld de afstandsbediening of ipad binnen ettelijke seconden in hun bezit hebben. Ze bezitten kat-achtige skills waarmee ze rennen, kruipen, klimmen en objecten sneller in huIMG_9022n mond kunnen proppen voordat je het te pakken hebt. Geen enkele ouder zal deze spion capaciteiten als snelheid en behendigheid kunnen overtreffen.

8.Legendarische vastberadenheid
Een geheim agent stopt nooit voordat de gehele missie is voltooid. Of het nu zijn minion shirt is die hij aanwil, of dora wil kijken i.p.v Sesamstraat. De vastberadenheid is onontkoombaar. Net als een geheim agent, zullen ze koste wat kost hun doel willen bereiken, ongeacht de “collateral damage”

9.Aanpassen aan de omgeving
Of het nu in zijn blootje rondrennen is, of het trots tonen van zijn nieuwe speelgoed aan opa & oma. Ze kunnen hun emoties heel makkelijk aan en uitschakelen. Het komt voor dat ik me serieus zorgen omheb maak omdat hij helemaal overstuur is. maar voor je het weet staat hij weet te lachen en te springen. Net als 007, wetenze hoe ze moeten reageren op hun omgeving, zowel qua kleding als met emoties.IMG_9769

Dit is het onmiskenbaar bewijs dat mijn, maar wellicht ook jullie peuter, een geheim agent is. Als je alles bij elkaar optelt kunnen we er niet omheen. De volgende vraag is: wat is zijn volgende missie….

NB: MI6 ofwel de Britse geheime dienst, is altijd op zoek naar agenten en analisten in de strijd tegen het terrorisme. Op hun website kun je je aanmelden. Het biedt toch een uitdagende internationale carrière, waarbij je wordt omringd met mooie vrouwen, snelle auto’s, spanning en sensatie.

 

 


Delen vinden we super lief