Het bevallen van mijn drie kindjes vond ik overweldigend. Als je er met andere vrouwen over hebt, houden ze op een mysterieuze wijze bepaalde dingen voor zich. Nu bij mijn 3e kindje weet ik inmiddels wat ik kan verwachten. Al stond ik deze keer ook voor verrassingen. Ik deel ze graag met jullie;

 • De uitgerekend datum is ver overtrokken
  Vrouwen hebben graag een finishlijn om naar uit te kijken. Ook ik, want met een deadline in gedachte weet je het vol te houden en omarm je alle ongemakken gedurende de 9 maanden. De laatste weken zijn heftig maar je leeft uit naar die einddatum. Echter, slechts 5% bevalt op de uitgerekende datum. Wees dus niet verbaast als je kleintje zich niet meld op de gewenste dag. Ikzelf was twee weken over tijd, die dagen kropen werkelijk voorbij, wat was ik er klaar voor. Bij nummer twee plakte ik er 2 weken bij om de realistische finish te hanteren en ja hoor zij kwam ook bij 40+5. Nr 3 kwam bij 41+10. Laat je dus niet gek maken.
 • Na de geboorte voorlopig geen sexy lingerie
  Na de bevalling blijf je ongeveer nog 6 weken doorbloeden e nook nog aardig opgezwollen. Daar had ik even niet op gerekend. In het kraampakket zitten dan ook zeer grote maandverbanden om het te stelpen. Ik wist niet wat ik zag, maar helaas, je hebt ze echt nodig. Dit gaat gepaard met hele grote onderbroeken. Hier is niets flatteus aan. Gewoon je verstand op nul zetten en dragen die hap. Voor je het weet dartel je weer rond in je mooie setjes.
 • Het bevallen stopt niet als je kindje er is
  Zodra je kindje er is, moet ook de placenta nog “ bevallen worden” Wees dus niet verbaasd als je nog een na-wee hebt en nog een keer moet persen. Vaak is dit snel en pijnloos. Met een kindje op je borst maakt het je niets uit. Als het niet heel gemakkelijk gaat, drukt de verloskundige op je buik om het te helpen. Niet heel prettig, maar je wit dat ding echt uit je lijf.Schermafbeelding 2016-08-22 om 16.10.50
 • Soms lijk het bij de geboorte alsof je kindje is ingesmeerd met kwark
  Geen zorgen, het kan geen kwaad. Het is een kleverige, kaas -achtige witte smurrie waarmee kindjes tot aan hun 40 weken volledig mee bedekt zijn. Het dient als bescherming van je kindje tegen het vruchtwater. Mijn monsters waren niet meer bedekt met het een of ander, maar wat wil je met twee weken overtijd. De babybuik in huize Olivette was zeer comfortabel.
 • En last but not least Baby’s kunnen heel veel haar hebben en niet alleen op hun koppie
  Sommige baby’s zijn net kleine aapjes bij de geboorte en niet alleen vanwege de haren op hun hoofd. Ik heb babyfoto’s gezien van kindjes met hele donkere haartjes op de armen, schouders en rug. Met de tijd zal dit loslaten. no worries

Er viel me nog zoveel meer op… snel meer in Part 2, ….. maar ben heel benieuwd naar jullie ervaringen