Delen vinden we super lief

Dooky veiligHoe vaak zie ik het wel niet als ik op straat loop. Ouders gebruiken een deken, of jas om hun kindje tegen de zon te beschermen. Ik dacht dat dit geen kwaad kon. Niets blijkt minder waar.

Het is zelfs levensgevaarlijk! Ook al is het buiten 22 graden, de temperatuur in een kinderwagen kan binnen een half uur kan oplopen tot wel 34 graden of ver daar boven. Ik loop gelukkig veilig en hip rond met mijn Dooky. Vooral nu we op vakantie gaan naar een zonnige bestemming wel zo handig voor een goede en veilige bescherming! Buiten is het overigens nu enorm koud. Maar ook dan is een Dokky uitermate handig! Ik wil mijn kleintje tegen kou & warmte optimaal beschermen!

Onderzoekers

dook winactie De vele waarschuwingen, het Zweedse onderzoek en het alarmerende filmpje hieronder is me afgelopen zomer niet ontgaan. Ik besloot om een Dooky te gaan gebruiken. Het zal je toch gebeuren dat je kindje een zonnesteek oploopt, of nog erger aan de hitte bezwijkt. No way, maar ondertussen wil ik niet dat mijn kleintje verbrandt of dat met knijpende oogjes van de felle zon in zijn wagen zit. Na de heftige sneeuwval begin december bleek de Dooky ook ontzettend handig. De sneeuwvlokjes werden goed afgeweerd.

Wat dan wel?

Als het niet veilig is om een doek over de kinderwagen te leggen om je kindje tegen de zon te beschermen, wat kun je dan wel doen? Om nu deDooky kap van de kinderwagen of maxi- cosy omlaag te doen om oververhitting te voorkomen, lost het probleem van de felle zon niet op. In de schaduw lopen lukt niet altijd en een paraplu aan mijn wagen vind ik echt een onding. Ook onder een hydrofiele luier kan de temperatuur hoog oplopen.

Toen ik mijn hand onder de afscherming stak, ervaar je zelf hoe heet het er onder kan worden. Daarnaast wil het oog ook wat, deze mama moet wel aan haar “rap” denken. Ik zorg er in ieder geval voor dat ik voldoende water bij me heb, mijn kindje niet te warm aankleed en niet op het heets van de dag de zon in ga. Daarnaast kun je in het nekje checken of je kindje het niet te warm heeft.

Dooky

De Dooky van uitgever Xplorys is een universeel zonnescherm die je kan gebruiken op de kinderwagen, maxi cosi of buggy. Het zonnescherm zorgt ervoor dat je kind geen last heeft van zonlicht, wind, geluid of lichte regen. Je maakt hem eenvoudig vast met de flexibele ringen aan de kap van de kinderwagen, buggy of aan de draagbeugel van de maxi-cosi. Het zonnescherm is in iedere gewenste hoogte te verstellen met de klittenband sluiting.

Koordjes

Dit is extra handig omdat je met de koordjes onderaan het zonnescherm de Dooky vast kan maken aan de duwer van de kinderwagen. Het zorgt er in ieder geval voor dat het goed door lucht. Laat de dooky op het heetst van de dag dus niet naar beneden vallen, maar knoop het zo hoog mogelijk vast aan je handvat. De Dooky is gemaakt van 100% biologisch katoen en heeft een maximale UV beschermingsfactor van UVP50+. Daarnaast kun je hem wassen in de wasmachine. Dat vind ik dan weer heel fijn, want mijn kleine heeft soms echt smeer handjes.

Dooky Dooky Dooky

Kenmerken

• Universeel
• Geschikt voor kinderwagens, baby autostoeltjes groep 0+ en buggy’s
• In hoogte verstelbaar
• Beschermd tegen zonlicht, geluid, wind en lichte regen
• Maximale UV bescherming UPF 50+

Video

Ik ben benieuwd hoe jullie je kindje beschermen tegen de zon, of ook in de sneeuw! Een jas, doek of deken is immers Not done! En in de winter wil je ook geen winterjas over de wagen gooien. Bij ons gaat de Dooky gaat mee in de koffer en in deze koude wintermaanden zit het standaard bij ons op de wagen.

Win een The original Dooky

De feestdagen zijn in zicht en ook in de winter is een Dooky ideaal. En we hebben extra leuk nieuws! Ik mag maar liefst 2 The original Dooky’s weggeven. Nu het kouder wordt, ontzettend handig. Je wilt je kleintje immers niet in de kou laten zitten. En als het weer gaat sneeuwen is het ideaal om je kleintje te beschermen tegen de sneeuwvlokjes en gure wind.!

Meedoen is eenvoudig

We laten graag onze lezers en volgers winnen. Een reactie onder deze blog, of onder de Facebook winactie post is voldoende. We gaan er immers al van uit dat je ons liked op Facebook. Delen zouden we enorm waarderen. De winna(a)r(es) maken we op kerstavond bekend zodat de feestdagen nog beter beginnen 😀

De winnaar wordt bekend gemaakt via het Facebookbericht.

Heel veel succes!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

 


Delen vinden we super lief