Delen vinden we super lief

Er bestaan zoveel mooie en bijzonder producten. De droomdeurtjes zijn bijvoorbeeld producten waar mijn moeder hart van smelt. Ze zien er niet alleen fantastisch uit als leuke gadget op een kinderkamer! De achterliggende gedachte achter dit bijzondere concept spreekt mij zeer aan. Het vergroten van de fantasie en creativiteit van onze kindjes is een groot goed. Ze gaan zo op in de waan van de dag dat er vaker een deur geopend mag worden naar magische momenten.

Elfjes & Draakjes

Overdag krijgen onze kinderen veel mee en worden door invloeden van buitenaf geprikkeld. Het komt steeds vaker voor dat Olivier bozig thuis komt. Hij is moe, kan zich niet goed uiten en praat er moeilijk over. Als moeder maak je je dan best snel zorgen. Heeft hij het wel naar zijn zin, komt hij wel goed uit de verf op school, zit hij lekker in zijn vel? Mijn doel is om mijn kinderen zichzelf te laten zijn, hun creatieve brein te stimuleren en zichzelf goed te kunnen uiten. Creativiteit kun je immers niet leren, dat zit in je. Toen ik de deurtjes voorbij zag komen op facebook wilde ik dit wel uitproberen en de magische krachten van het droombos te laten werken. Misschien zou hij zijn geheimen toevertrouwen aan een nieuw vriendje. Vooral in deze verdrietige week die wij thuis ervaren, maar daar later meer over.

Magisch denken

Ik lees dat vanaf ongeveer 4 jaar kinderen echt begrijpen hoe het werkt met de houten Droomdeurtjes. Op die leeftijd is de fantasie sterk en kunnen ze makkelijker magisch denken. Ik zie het bij zowel Olivier als Yvette als ze met elkaar spelen. De fantasie laten ze de vrije loop en de gekste en grappigste rollenspellen worden er gespeeld. Met de droomdeurtjes speel je in op deze fantasie. De wereld is al hard en reëel genoeg. Die fantasie is zo’n groot goed. Ik wou dat ik zelf nog in elfjes en draakje kon geloven. Mijn dochter wordt 3 jaar en ook haar gun ik vast zo’n leuk deurtje. Ik ben heel benieuwd hoe zij er op zal reageren. En of het bij een jongen en meisje verschilt.

Accessoires

De bestelling arriveerde binnen een dag en was prachtig verpakt. Ik ben helemaal los gegaan. Het lampje, het welkomstpakket, stickers. Ik kon het niet laten. Er werd ook een brievenbus bijgeleverd dat een extra leuke verrassing was. Via de brievenbus kun je namelijk post naar het nieuwe vriendje sturen. Met het zilveren sleuteltje dat in het deurtje past kan er een elfje, draakje of ander vriendje op visite komen en achter het deurtje komen wonen. Ik smelt, dit is toch te cute voor woorden. Ik begin met het zoeken van een geschikte plek op de kamertjes van de kinderen. Ik begin bij Lucas om als voorbeeld te dienen bij de andere twee.droomdeurtjes

 • Lucas magisch drakengroen droomdeurtje
  Hij is nog zo klein, maar ook hij heeft een deurtje gekregen. Het is toch een “teken” dat er 3 kleuren en varianten bestaan. Ons kleinste vriendje krijgt de draken groenen deur. Hij is er zich nog absoluut niet van bewust, maar ik neem hem met liefde mee in dit verhaal. Ik vertel Olivier en Yvette dat ook Lucas  graag een elfen of draken vriendje op zijn kamertje wil hebben. Onder aan de behangboom is een ideale plek voor het deurtje met de brievenbus gelijk naast het deurtje. Ik vertel de kinderen dat het sleuteltje weg is. Het draakje heeft het sleuteltje nodig om binnen en buiten te komen omdat hij nu hier is gaan wonen. Lucas heeft dus een nieuwe vriendje. Dit werkte heel erg goed, want Yvette kon niet wachten om op haar kamer de ideale plek te vinden voor haar ‘elfen vriendinnetje’. Ook Olivier stuiterde er achteraan. Hij was er nog niet over uit of het een kabouter, piraat. of toch draak moest worden.

“Gerelateerde blog: het middelste kind syndroom

 • Yvette haar magische elfenroze deurtje
  Het elfen roze droomdeurtje van Yvette kreeg een bijzonder plekje op haar slaapkamer. “Mama komen er nu echt magische elfjes bij mij op bezoek”? Ze vond het reuze spannend.  Ze is vol van de prinsessenwereld en haar fantasie draait op volle toeren. Samen met haar nieuwe elfen vriendinnetje   kan ze samen de grootste avonturen beleven en in lastige periodes zullen ze haar vertrouwen geven dat alles goed komt. Ik kijk diezelfde avond nog stiekem via de slaapkamerdeur naar Yvette. Ze ligt op de grond voor het deurtje en praat hard op. Haar fantasie laat ze de vrije loop en liefkozend vertelt ze dat alles goed komt en morgen weer verder zal gaan spelen. Mijn mama hart maakt een sprongetje. Zo liefdevol hoe ze in haar spel opgaat.
 • Olivier wolkenblauw
  Voor onze jongen kozen we de wolkenblauwe variant . Ik ben heel benieuwd naar zijn reactie en of hij meegaat in de fantasie en het spel.droomdeurtjes Ik hoop vooral dat hij zich meer zal uiten. Tijdens het bed ritueel hebben we al het geweldige kleutersmoeltjesboek. Hiermee herbeleven we de hele dag met smileys en stickers. Ook de onder je kussenkaartjes doen we om de week. Dit deurtje heeft een toffe insteek dat juist op de fantasie inspeelt. Hij heeft nu zijn eigen vriendje waar hij al zijn verhalen aan kwijt kan. In het Droombos achter het deurtje wonen elfjes en draakjes die hem kunnen helpen in de mensenwereld. Zijn geheimen zijn veilig. Hij kan zijn verhaal doen voor het deurtje, een tekening maken of later misschien een kort briefje in minuscule lettertjes. Het moet immers wel passen in de brievenbus 😀 Een mooie manier om even te ontladen en zijn hoof leeg te maken voor het slapen gaan. Hij is nu nog best jong, maar met de tijd zal het zich steeds meer vorm geven. Ik omarm dit concept met alle liefde.

Collectie

De kleine houten droomdeurtjes bestaan in verschillende kleuren. Elfenroze, drakengroen of wolkenblauw. Recent hebben ze er ook twee droomdeurtjes aan toegevoegd;; het Twinkeldeurtje! Verkrijgbaar in de kleuren Twinkelroze en Twinkelblauw. Dit Droomdeurtje heeft een speciale glittercoating, waardoor er geen glitters vanaf komen. Na aankoop kun je je gegevens van je droomdeurtje registreren om gratis alle extra avonturen uit het droombos te ontvangen.  Ook zijn er vele accessoires te koop om het hele verhaal compleet te maken;

Accessoires
Om het deurtje extra aan te kleden zijn er diverse accessoires te bestellen. Denk hierbij aan een welkom set om het vriendje een warm welkom te heten. Of kleed het deurtje aan met de gave droomstickers.  Het nachtlampje is helemaal te schattig voor woorden! Het perfecte formaat om helemaal in de setting te passen. En dit is nog niet eens alles, er is zoveel leuks te ontdekken op hun website.

Ook hebben ze postkaartjes om je verhaal meer vorm te geven. Superleuk om het nog leuker en levendiger te maken. Dit zijn kaartjes met een lieve of bemoedigende tekst die uit naam van het elfje of draakje in het brievenbusje kunnen worden gedaan. Deze “goed gedaan post” is super voor je kindje om te krijgen als hij echt iets bijzonders heeft gedaan. Het kan het zelfvertrouwen van je kindje enorm vergroten. Ik wacht eerst even af hoe de kinderen op de droomdeurtjes reageren, alvorens ik het verhaal ga uitbreiden met deze accessoires. Ik heb er immers gelijk drie besteld en ga er gezellig mee in de weer. Dit wordt ongetwijfeld een groot succes!

Video

Droomdeurtjes was bij koffietijd

Winactie

Ben je ook zo enthousiast geraakt en verliefd geworden op deze droomdeurtjes? Wij absoluut en maken er twee fans heel graag blij mee. Wij geven er TWEE naar keuze weg. Meedoen is eenvoudig om kans maken op een deurtje naar keuze!

 • Like Droomdeurtjes op Facebook en een berichtje bij hun achterlaten is extra leuk 😀
 • Op Olivette voldoet het om een reactie achter te laten onder het facebook winactie en het bericht van droomdeurtjes te delen. Zo eenvoudig is het! En extra leuk! Als je iemand tagt maakt hij, of zij ook kans op een deurtje. Extra kans dus! In totaal geven we er twee weg.  Onder alle reacties verloten we met goodluck fairy op 9 juli een winnaar. De naam/namen worden op facebook bekend gemaakt!

Over Droomdeurtjes

Margreet en Sonja zijn het creatieve brein achter droomdeurtjes, waarmee ze de wereld graag wat mooier willen maken. Ze zijn van mening dat droomdeurtjeskinderen ietwat teveel tijd achter een scherm doorbrengen en juist hun fantasie meer moeten laten werken. Met de magische droomdeurtjes brengen ze weer graag fantasie terug in het dagelijkse leven van kinderen.

Hun bijzondere idee is uitgegroeid tot een uniek en volwaardig concept in Nederland & België. Ze hebben alles hoogstpersoonlijk en zelfstandig ontworpen, van het deurknopje tot aan de gehele vrolijke huisstijl. Met passie en uitdaging hebben ze hun droom letterlijk zien groeien. Wij weten zeker dat ze voor vele ouders en kinderen de deur openen naar fijne, magische momenten.

Bedankt Margreet En Sonja, wij genieten er enorm van!

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

NB De producten heb ik zelf besteld in de webshop om een review te kunnen maken. Het betreft dus een echte review die vanuit mijn hart komt!

Geef het Droomdeurtje een mooi plekje op de slaapkamer en ontvang  elfjes & draken tijdens hun nachtelijke avonturen in het Droombos! Vergeet niet om je elfje, draakje, of vriendje  op de site te registreren om zo toegang te krijgen tot nog meer  avonturen, nieuwtjes of knutseltips uit het droombos.

 


Delen vinden we super lief