Delen vinden we super lief

We kwamen al ogen en oren te kort tijdens ons 1e bezoek afgelopen meivakantie aan het award-winning Europa-Park in Zuid Duitsland. Voor onze kinderen was het Europa -Park pure magie, waardoor een vervolgbezoek onmisbaar is! In het park staan er tal van nieuwe ontwikkelingen op het programma die we heel graag met jullie delen. Mijn pen en blocnote kwamen goed van pas tijdens de perspresentatie, waardoor alle nieuwtjes en hoogtepunten nauwkeurig werden vastgelegd. Lees je mee…

De grot herbergt waterglijbanen en wordt bewaakt door de bevroren zeeslang Svalgur.

Talloze nieuwe belevenissen

Toen we huiswaarts gingen na een aantal dagen Europa-Park, konden we niet om de bouwplaats heen! Er werd hard gebouwd aan een complex voor nog meer magie, waar mijn avonturen-hart sneller van ging kloppen. We zagen op het park al een maquette en uitgebreide expositie de we uitgebreid hebben bewonderd. Familie Mack weet hier iets heel bijzonders neer te zetten waar magie tot leven komt. Lees snel verder en oordeel zelf!….

Waar magie tot leven komt

rulantica, magie, Europa-Park

Eind mei wordt het bijzondere, zesde Europa themahotel ‘Krønasår‘ geopend waar we allen zeer naar uit kijken. Eind dit jaar volgt de opening van het magische waterpark ‘Rulantica‘ waar het gezonken eiland weer tot leven komt. En ook in het attractiepark zelf wordt er hard gewerkt aan diverse nieuwigheden! Middenin het park wordt het vernieuwde Scandinavische themagebied snel opengesteld voor het grote publiek dat afgelopen jaar door brand werd verwoest. En ook Nederland krijgt een fantastische update! We zagen de werkers al hard aan het werk toen we het Europa themagebied bezochten.

Rulantica, de magie van het gezonken eiland

Rulantica biedt volop waterplezier: binnen én buiten

We zagen met eigen ogen dat er heel hard werd gewerkt aan Europa-Park’s nieuwe waterwereld. Ik keek mijn ogen uit bij de veelheid aan kranen en de grootte van het terrein van maar liefst 45 hectare! Hier zal alles gaan draaien om heel veel waterpret waar ook het zesde Europa themahotel Krønasår een plaatsje krijgt. Met de huidige bezettingsgraad van 95 procent van de Europa-Park themahotels, een welkome aanvulling.

Uniekheid

In het waterpark ‘Rulantica‘ draait alles om water waar eindeloos veel plezier te beleven valt. Wat ‘Rulantica’ zo bijzonder maakt, is de uniekheid, de magie en het verhaal er achter! Bij tropische zwembaden denk je bijvoorbeeld als snel aan de hitte, de tropen of palmbomen. Dit waterpark zal je verbluffen en versteld doen staan! Hier is er gekozen voor mystieke Noordeuropese sferen dat voorzover ik weet, nooit eerder in Europa, of wereldwijd is vertoond.

rulantica europa
Themazone Lumȧfals is de thuisbasis van bekoorlijke zeemeerminnen die uitkijken over een waterval en het golfslagbad.

Binnen én buiten waterpret

Het indoorgedeelte van het waterpark telt 32.600 m2 dat is opgedeeld in 8 themagebieden. ‘Trøll Valley’ is bijvoorbeeld geheel afgestemd op de allerkleinsten, waar een wereld vol magie tot leven komt met trollen, boomhutten en veel groen.

Er komen 25 waterattracties waaronder 17 glijbanen. Eveneens vind je hier Duitslands grootste golfslagbad en een ontspannende ‘Mystery River‘. Ook werden er op de maquette de mystieke zeemeerminnen gespot. Hier zal mijn dochter heel blij van worden. Het is ongetwijfeld niemand ontgaan dat deze mystieke onderwater wezens reuze populair zijn bij zowel jong en oud.

Relaxen

In het rustgedeelte staan 1.700 ligstoelen klaar en komen er 8 exclusieve cabana’s met bediening. Hier zie ik mij aankomende zomer wel vertoeven hoor! De kids moeten alleen wel heel snel hun zwemdiploma halen! Buiten de 20 meter hoge schelpvormige hal is er ook nog eens 8.000 m2 waterplezier. De kids kunnen hun lol op! Per dag kan Rulantica overigens vijfduizend bezoekers ontvangen.

Naast een buitenbad (500 m2) en een Wild River is er een ligweide waar je op een van de 500 ligstoelen kunt relaxen. Ook zijn er omkleed ruimtes in verschillende groottes met in totaal 3.588 lockers.

Skog Lagoon is een oase van rust, omgeven door dennenbomen en bossen

‘Krønasår – The Museum Hotel’

En na een dag waterpret kun je logeren in een prachtig nieuw Europa hotel. In het project van 63 voetbalvelden groot, neemt ook het zesde themahotel ‘Krønåsar‘ een prominente plaats in dat plaats biedt aan 1.300 overnachtingsgasten. Het wordt vormgegeven als een natuurhistorisch museum, waar ook historische vondsten van de ‘Adventure Club of Europe‘ tentoongesteld zullen worden.

Voor onze kleine avonturier Olivier een droom die uit zal komen. Hotelgasten krijgen het gevoel alsof ze beland zijn in de bekende film ‘Night at the museum’, waar magie echt tot leven komt! ‘Krønåsar -The Museum Hotel’ met 277 kamers en 27 suites, telt 7 verdiepingen en opent eind mei 2019.

Ook zijn er enkele kamers aangepast voor minder-validen. Via een bijzondere brug hebben de gasten een exclusieve toegang tot ‘Rulantica‘. En uiteraard is er ook gedacht aan de innerlijke mens! In het hotel komen twee restaurants: een fine dining restaurant (220 pers) en een familierestaurant (650 pers.)

Ook is er een bar op twee verdiepingen met als thema: “Noordse ontdekkingen”. Vanuit de bar en vanaf de terrassen van beide restaurants kijk je uit over een fjord en de ‘haven’ van ‘Rulantica‘. Dit wordt magie ten top!

Krønåsar -The Museum Hotel’

Video preview maquette

Heropening Scandinavië

Ook kan het Scandinavische Europa themagebied weer snel in gebruik genomen worden dat in 2018 samen met de attractie Piraten in Batavia’ getroffen werd door brand. Het Scandinavisch restaurant krijgt nagenoeg dezelfde vormgeving maar zal intern aangepast worden aan de moderne tijd. ‘Fjord Rafting’ is compleet nieuw dat ook de tunnel is van de wildwaterbaan. Hier zullen bijzondere wezens hun intrek nemen.

Ook wordt er komend jaar een begin gemaakt met de herbouw van het Hollandse Europa themagebied. Op de verjaardag van het park (12 juli) wordt hier een nieuw speelparadijs geopend.

Abonnement houders

En voor de trouwe fans is er ook veel nieuws te beleven. Er zitten vernieuwde scènes in de attractie ‘Eurosat CanCan Coaster’, ‘Madame Freudenreich’, ‘Geisterschloss‘ en bij ‘Jim Knopf’. Er uiteraard staan er weer diverse nieuwe shows en evenementen op de entertainmentkalender van het Europa-Park.

Multimediale attracties

In bioscoop ‘Magic Cinema 4D’ draait de nieuwe 4D-film ”s Nachts in het park’. De vervelende Nachtraaf heeft een magisch voorwerp gestolen waarmee hij alles tot leven kan wekken en dat brengt Europa-Park in groot gevaar. De magie van de Dinosaurussen, piraten en sprookjesfiguren komen tot leven en zetten het hele park op zijn kop.

Het deed me denken aan de film Wonderland. Het was net alsof ik zelf in de film rond liep. De avonturen worden op de voet gevolgd!

Eveneens kun je in de 360-graden bioscoop ‘Traumzeit-Dome’, liggend op een van de vele ligkussens, een nieuwe film beleven. Twee kinderen gaan hierin samen met een astronaut op een missie door het heelal.

De combinatie van rijden op een achtbaan terwijl je je middels een virtual reality-bril in een totaal andere wereld waant leek een aantal jaar nog toekomstmuziek. Toch heeft het Europa-Park team het met ‘Coastiality‘ weten te bewerkstelligen. Ontzettend knap in elkaar gezet! En op de achtbaan ‘Alpenexpress‘ kun je in 2019 kiezen uit vijf verschillende films en ‘Eurosat Coastiality’ heeft de primeur van ‘roam & ride‘. Je kunt je nu namelijk ook al in de wachtrij in een virtuele wereld bevinden.

Videoimpressie

In onderstaande videoimpressie krijgen alle woorden meer betekenis.

Europa-Park 2019

Europa-Park is in 2019 geopend tot en met 3 november, dagelijks van 9.00 tot 18.00 uur. Op hoogseizoensdagen blijft het park langer open dat bekend wordt gemaakt gedurende de dag in het park. Meer informatie over Europa-Park en de nieuwigheden zijn uiteraard online terug te vinden!

Zoals je kunt lezen zijn er heel veel redenen om weer een reis te plannen richting het Zwarte Woud! We komen weer heel graag een kijkje nemen bij al dit moois!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat!


Delen vinden we super lief