Delen vinden we super lief

Franse Puy du Fou, Wat zijn jouw blinde vlekken, of heb je die niet?.....

“Frans ‘artistiek avontuur’ Puy du Fou wil harten van Nederlanders veroveren’ luidt de titel van het persbericht. Dat wist mijn aandacht gelijk te trekken. We schreven al eerder dat het themapark ons enorm aanspreekt en dat we er heel graag naartoe gaan. De Franse Puy du Fou is meer dan een traditioneel attractiepark, het is zelfs uitverkoren tot beste attractiepark ter wereld!

Het biedt je als bezoeker een ervaring die je in geen enkel ander attractiepark vindt, met fantastische voorstellingen en thema hotels waar je direct een sprong in de tijd maakt. De perfecte plek voor een onvergetelijk verblijf of een weekendje weg met z’n allen. Wij zijn om!

Laten we gaan

verveling, vervelen, kinderen
Geen verveling deze herfstvakantie! We gaan naar Puy du Fou!

Mijn 2 kleine ridders en prinses zouden me om de nek vliegen als ik ze zou vertellen dat we naar Puy du fou in Frankrijk zouden gaan. Ze hebben het er nog vaak over dat we er afgelopen jaar in de zomervakantie aan voorbij reden. In goed overleg met manlief hebben we onze agenda dit najaar vrijgepland en gaan we er nu wel voor! de kids zijn ouder en gaan dit ge-wel-dig vinden…. Puy du Fou, here we come! En hoe!

We bezoeken Puy du Fou twee dagen, verblijven in het kasteelhotel ‘La Citadel’ en ontdekken alles wat er te doen is. En uiteraard gaan we je er alles over vertellen. Want is het daadwerkelijk zo magisch als dat ze doen voorkomen?

Onbekend maakt onbemind

Het Franse Puy du Fou is in Nederland nog relatief onbekend en dat terwijl het familiepark met zijn spectaculaire liveshows meermaals is bekroond met (internationale)prijzen. ‘Onbekend maakt onbemind’ en wij vertellen er dan ook heel graag meer over in de aanloop naar ons bezoek aan dit magische Franse themapark.

Puy du Fou, PuyDuFou, Puy du Fou, nummer 2 bij TripAdvisor's Travellers' Choice Awards 2020

Met grootse opgezette shows, prachtig nagebouwde historische dorpjes en een indrukwekkend mooie natuur, is er ontzettend veel te beleven en verkennen. Het park heeft niet voor niets een groot aantal nationale en internationale awards in de wacht gesleept.

Het park draagt universele emotionele waarden uit dat iedereen zal raken.

Meeslepende shows

Met het hele gezin beleef je onvergetelijke momenten in dit magische belevingspark. De shows zijn net als films die live worden vertoond, met scherp getimede acties en grandioze speciale effecten. Hier kan ik ademloos naar kijken. Dat hadden we al bij de paardenshow Cavalluna en hier zal het nog meeslepender worden. De foto’s spreken al voor zich, maar om het in het echt te zien zal nog indrukwekkender worden!

Puy du Fou, PuyDuFou, Franse Puy du Fou

Alle optredens zijn combinaties van lokale legendes en echte gebeurtenissen waarin romantiek, emotie en historie centraal staan. Er is recent maar liefst 62 miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe shows waarmee ze er hard aan werken om uit te groeien tot het beroemdste entertainmentmerk ter wereld. De drie nieuwe bezoekersmagneten zijn een grote avondshow, ‘Les Noces de Feu’, een koninklijk nieuw hotel, ‘Le Grand Siècle’ en een conferentiecentrum voor zakelijke evenementen, ‘Le Théâtre Molière’. Hier wil je gewoon naartoe!

Franse Puy du Fou
Schaterlachen, schrikken, een traan wegpinken…alles komt voorbij in Puy du Fou.

Artistiek avontuur

Directeur Nicolas de Villiers spreekt over een ‘artistiek avontuur’ in plaats van over een park. “We leveren een artistieke ervaring, die een beroep doet op de verbeeldingskracht en emotie van onze bezoekers. Iedereen ziet wat anders in een show, maar geniet evenveel.” Hij benadrukt dat Puy du Fou beslist geen mainstream attractiepark is. “Het gaat om de balans tussen historie en natuur, dat is al vanaf het begin onze filosofie geweest.

Franse Puy du Fou
Één van de vele fantastische thema restaurants in “Le Grand Siècle” waar je kunt genieten van overheerlijke gerechten op het vorstelijke buffet en plaatsnemen aan de “Table des Ambassadeurs”.

Dinnertime

In de shows wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en kleuren. Ook dierenwelzijn en goede voeding staat bij Puy du Fou hoog in het vaandel. Ideaal voor ons Bourgondische gezin! Je vindt in het themapark bijvoorbeeld geen neonverlichting, felle kleuren of fastfood. Alle restaurants zijn een ware belevenis. Onze reservering bij La Table des Ambassadeurs (het restaurant in het allernieuwste hotel le grand siégle) en L’Ecuyer Tranchant staat vast. Wat kijken we er nu al naar uit!

Franse Puy du Fou
Investering van 62 miljoen euro in nieuwe shows moet buitenlandse bezoekers trekken

Wereldwijde aantrekkingskracht

Vanuit het buitenland zijn er vele verzoeken gedaan om themaparken en shows te creëren naar het Franse concept dat zeer succesvol verloopt. Met de opgebouwde kennis en kunde adviseren ze bij projecten die aan de Puy du Fou “signatuur” voldoen. Dit geeft wel aan dat het concept een wereldwijde aantrekkingskracht heeft.

Puy du Fou, PuyDuFou, Franse Puy du Fou

Toch kennen velen het park nog niet, waar ik soms echt van sta te kijken. Slechts 15% van de bezoekers van Puy du Fou komt uit het buitenland en velen kennen het überhaupt niet. En dat, terwijl het park in juni van dit jaar al meer dan 40 jaar bestaat en met ruim 2,2 miljoen bezoekers per jaar het op één na best bezochte park van Frankrijk is. De Vendée is zo eenvoudig aan te reizen, ligt in een prachtige omgeving en de beleving is magistraal!

Franse Puy du Fou
Puy du Fou is een plek waar plezier, verwondering en beleving centraal staan.

Je ne parle pas français..

Voor een eventuele taalbarrière hoef je je overigens geen zorgen te maken aangezien alle shows kunnen worden bekeken met Nederlandse audio-ondersteuning. Zelf ben ik de Franse taal machtig en ook mijn echtgenoot spreekt een aardig, maar voor de kindjes wel handig! Ze moeten immers wel weten wie de slechterik is en wie de held. Koptelefoons mee en genieten maar…

Franse Puy du Fou
Puy du Fou Frankrijk, het laboratorium voor artistieke uitmuntendheid .

De Franse Puy du Fou

In de Noordwest-Franse regio Vendée nabij de stad Nantes ligt Puy du Fou dat in zo’n 8 uur is aan te rijden vanuit Utrecht (2,5 uur vanaf Parijs). Het is gelegen in een natuurlijke omgeving vol historie met beroemde kastelen langs de rivier de Loire. Ter plekke vergeten bezoekers de 21e eeuw en maak je een reis door de tijd. Dat is wel aan ons besteed, want we zijn echte avonturiers. We kijken er naar uit en de data staat groot omcirkelt in onze agenda’s. In de herfstvakantie zullen we het zelf gaan ervaren en vertellen er uiteraard alles over! De ridder cape, prinsessenjurken en mooie outfits worden heel snel klaargelegd!

Kijk voor meer informatie www.puydufou.com, of laat je betoveren op de officiële Facebook– en Instagram pagina’s.

verkleden souza, ridder, Franse Puy du Fou
Als een echter ridder, viking en prinses zullen we naar Puy du Fou gaan

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief