Delen vinden we super lief

Gender-Reveal-Party-8-Party-BalloonsOp de verjaardag van ons zoontje wilden wij heel graag het geslacht vertellen van ons 3e spruit met als due-date 2 augustus. Een Gender reveal party stond al op de planning! Een dag ervoor hadden we de ultieme medische 20 weken echo, waarbij je ook kunt zien wat het kindje voor geslacht heeft. Een collega is een ware creatieve, kunstenares met taarten en stond in de startblokken om een blauwe, of roze taart te maken. Held dat ze is.

Even Excited als ik was, wachten we op het verlossende woord. Een jongen of een meisje. Ons vermoeden was een meisje als ik mijn eigen checklist zou zijn afgaan. Maarja de expert moet dat wel eerst bevestigen. Online vind je enorm veel leuke ideeën om het geslacht bekend te maken met een Gender reveal party. Deze deel ik graag met je.

Bekendmaking tijdens een ‘Gender reveal party’

Ik zou de taart samen met mijn hubby open snijden om iedereen op het verjaardagsfeestje in 1 klap te vertellen wat het zou worden. Samengaand met een grote doos met gender-gekleurde ballonnen. Deze box wilde ik doorzichtig maken met blauwe en roze ballonnen, maar dan de kleur van het geslacht te vullen met helium, zodat alleen deze opstijgen. Het kost even wat voorbereiding, maar aan mij heb je dan geen verkeerde.

Bekendmaak ideeën Gender reveal party:

Je kunt er voor kiezen om de verloskundige het geslacht in een gesloten envelop mee te geven, maar dit vond ik toch iets te spannend. Ik wilde het wel heel graag uit haar eigen mond horen. De taart en koekjes is te gek. Met de bakcreaties kun je je hart op.

 • Mijn 3-jarige zoontje kon ik ook leuke sparkles , of confetti geven en ze in de lucht te gooien. De sparkles kun je ook in ballonnen stoppen en iedereen een speld geven, die dan tegelijkertijd geplopt wordt. Dit wordt dan een confetti feest.
 • Een Pinata met de kleur van binnen is leuk, maar zag de bui al hangen; wie maakt de foto? Dit idee is leuk als je iets oudere kindjes hebt. Je kunt het geheel vullen met blauwe of roze snoepjes. Bij kinderen succes gegarandeerd.
 • De kraskaartjes zijn te schattig. Deze kun je dan uitsturen en maar wachten op de telefoontjes. Ook op een feestje kun je het uitdelen, hilariteit gegarandeerd.scrabble-tile-gender-reveal-1024x683
 • De scrabble steentjes zijn in mijn omgeving ook een all-time favoriet. Simple, snel geregeld en het kost niets. Je kunt het thema ook leuk doorvoeren in je geboortekaartje. Leuke Gender reveal party ideeën.
 • Een ander leuk idee is de bubble gum bekendmaking. Roze en blauwe bubblegum en laat je kindjes de kleur maar ploppen welke het niet geworden is. een leuke manier om het op social media bekend te maken.Gender-Reveal-Party-12-Party-Scratch-Off
 • Met verf spelen is al helemaal hilarisch.. Een t-shirt met je gekleurde handen op je buik is tof. Als je al kindjes hebt, kun je iedereen erbij betrekken. Je kunt zelfs een waterpistool vullen met gekleurde verf, maar dit ging mij iets te ver.
 • Een enorm creatief idee is de kleur-hartjes die je drankje een kleur geven. Je kunt de hartjes iedereen tegelijkertijd in zijn/haar glas laten vallen. Hier te verkrijgen.
 • Met bloemen kun je ook heel veel vertellen. De foto van dit gezin deed mijn hart smelten n ging niet voor niets viraal.
 • Mijn buik kan ik ook versieren (strik), of beschilderen. maar eerlijk is eerlijk, mijn buik is bij een 3e zwangerschap niet die van Douten kroes, dus hier pas ik liever voor ;-D
 • Je kunt de eervolle bekendmaking ook laten doen door je kindjes. een romper of t-shirt
  is makkelijk zelf te bedrukken met strijkapplicaties van de Hema  Je kunt de leukste creaties maken, uitprinten op de papier (wel in spiegelbeeld!) en strijken maar. Super leuk om te doen.
 • Als je iemand kent die mooi kan fotograferen, is een fotoshoot ook te gek. Dit stel heeft een mooie setting gecreëerd met een geopende koffer waarin de boodschap staat vermeld. Een rompertje of babyschoentjes doet het ook altijd goed.
 • Een gender reveal party organiseren enkel en alleen om het geslacht bekend te maken is in Amerika vrij populair. Naast de babyshowers zie je dat de Amerikaanse feesten langzaamaan overwaaien. een feest enkel om te vertellen wat het wordt, gaat me nog iets te ver, maar het bekendmaken op een verjaardag leek me wel fun. 
 • Een ander leuk idee voor het bekend maken van het geslacht is d.m.v. een gender reveal ballon. Een grote zwarte (ondoorzichtig) heliumballon van maar liefst 90cm gevuld met allemaal kleine roze of blauwe heliumballonnen. Als het moment daar is, prik je ballon kapot en knallen de kleine ballonnetjes er uit en deze zweven dan door de kamer. Superleuk.

Nu vragen jullie je misschien af…ennnnn, wat werd hij bij jullie? Nou zal ik je wat vertellen? Kleine eigenwijs liet het niet zien. De Gender reveal party kon dus helemaal niet doorgaan! Haha hoe is het mogelijk!

Iedereen stond in de startblokken, maar de belangrijkste hoofdrolspeler/speelster, had er die echo géén zin in. Wat ik ook deed. Springen, rondrennen, chocolade eten. Het kindje zat gehurkt met de hakjes in de billen. Er zat niets anders op dan terug te komen.

Nog een weekje afwachten! En het belangrijkste nieuws kregen we in iedere geval wel; het was een gezond kindje en dat is echt het allerbelangrijkste nieuws uiteindelijk!!

IMG_1852

 

 

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief