Delen vinden we super lief

Je bent wat je eet! We gaan voor een detoxkuur met sap.je, ik ben gezwicht…

Afgelopen 6 jaar ben ik drie keer zwanger geweest en kende mijn lichaamsgewicht veel ups en downs. Op de één of andere manier zijn vrouwen heel goed in zichzelf wegcijferen en daar valt het ‘goed voor jezelf zorgen’ en “me-time” ook onder. Ik weet als geen ander dat niemand anders beter voor mijn lichaam kan zorgen dan ikzelf! Dit is ook de reden dat de knop om ging en ik er klaar mee was deze zomer. Nu is het tijd voor (mama) Marjolein.

Even geen taartjes voor mij! Tempting, maar deze week staat in het teken van sapjes.

Afgelopen zomer vond ik het genoeg en ben ik begonnen bij ‘WW, het nieuwe Weight Watchers’. Vele kilo’s ben ik kwijt en we gaan zelfs richting het verlies van de 10 kilo lichaamsgewicht. Het is niet zo dat ik enkel geloof in het afvallen! Je bent echt wat je eet, en de voeding die we tot ons nemen, bepaalt uiteindelijk de gezondheid in echt elke cel in ons lichaam. Naast het afvallen wil ik ook heel graag mijn mind en lichaam een boost geven. Op kantoor werd ik gewezen op de website sap.je en al snel zat er een detoxkuur in mijn winkelmandje. Het afvallen ging goed en met een detoxkuur zou er een spreekwoordelijke ‘wasstraat’ door mijn lichaam gaan.

Pas op de plaats

Als ik naar mijn drie kindjes kijk word ik overladen door liefde en geluk. Na het verlies van mijn schoonvader kreeg ik echt de ‘reality check’ dat ik beter voor mezelf moet zorgen! Gezondheid is zo’n groot goed. Hij was ons er veel te snel uitgepiept.

Om onze geest en lichaam tot rust te laten komen en weer in balans te brengen, gaan we er regelmatig op uit! Nu wil ik ook de binnenkant aanpakken en de detox kuur is bestelt. Ik heb gekozen voor een sapjes, detoxkuur op basis van groentesap dat bedoeld is om lichaam en geest te ondersteunen. Ik probeer het dan ook graag uit om te ervaren of het echt onderdeel is van een gezond en gebalanceerd leven. En of ik er echt vitaler door wordt! Lees je mee?

Off we go

Het hoofddoel van een sapjeskuur is je lichaam te ondersteunen om de natuurlijke functies zo goed mogelijk te blijven uitvoeren. Mijn auto krijgt ook regelmatig een onderhoudsbeurt om optimaal te kunnen presteren, en ook de ‘filters’ van mijn lichaam kunnen wel eens een schoonmaakbeurt krijgen. Ook is het heel waardevol om tijdelijk te stoppen met ongezonde gewoontes zoals ongezond voedsel, alcohol en koffie. Roken doe ik niet, maar ook daarvoor is het van grote waarde! Alle gifstoffen laat je ermee uit je lichaam! Ook als je al jarenlang super gezond eet, kan het geen kwaad om je lijf van tijd tot tijd te resetten. Tijdens een detoxkuur zet je het lichaam weer even aan het werk!

Tijdens de juiste detox kuur krijg je voldoende natuurlijke vitaminen, mineralen en veel microvoedingsstoffen binnen. Zelf wilde ik mijn lichaam eens extra goed verzorgen met 100% biologisch, slowjuice en handgeperst groentesap. Een vriendin van me wil ook dolgraag afvallen en daarvoor zou het een ideale startschot kunnen geven om voor een gezondere leefstijl te gaan. De detox kuur werd besteld bij sap.je. Als je de website bekijkt en de vele product reviews leest, weet je dat je hier goed terecht bent gekomen!

De detox kuur

Ik koos voor de 5 dagen detoxkuur. De sapkuur bevat per dag uit verschillende seizoensgebonden groentesapjes, een speciaal soepje voor de avond, kamille thee en een cleanse shotje. In een paar dagen tijd krijg je de voedingsstoffen van vele kilo’s slowjuice gesapte biologische groente en een beetje fruit binnen! En ik kan je vertellen dat ze allemaal vers en lekker waren. De één was wel lekkerder dan de ander, toegegeven, maar stuk voor stuk wist ik dat dit heel goed voor mijn lijf is!


1 Sapje van 240ml bevat gemiddeld 400 gram groente, fruit, kruiden, specerijen en zeewier.
Detox kuur 1 dag bevat: 7 sapjes en 1 shotje = +- 3 KG groente per dag.
Detox kuur plus 1 dag bevat: 8 sapjes en 3 shotjes = +- 3,7 KG groente per dag.

De detoxkuur plus

Als je wat meer ervaring hebt met sapvasten en je lichaam intensiever wilt reinigen, dan is de detoxkuur plus een aanrader! Deze detox kuur+ bevat bovenop de 100% biologische en verse groentesapjes van de standaard kuur ook extra groene cleanse, purify en immunity shotjes met extra groentesapjes. Voor mij was de standaard kuur ideaal en voor na de feestdagen in januari heb ik deze kuur op de planning staan! Deze super groene detox kuur is een goede manier om je te helpen met een gezondere levensstijl en ‘reset’ je interne ecosysteem.

Tijdens mijn kuur kreeg ik veel vragen van kennissen en collega’s! Ze hadden mijn sapjes immers zien staan in de gemeenschappelijke koelkast! Vooral de prijs wilden ze weten. Ik zei dan ook iedere keer: “zie het als geschenk voor je lichaam” “het is een investering in jezelf en daarnaast is het ideaal en bespaart het je zelf heel veel werk”. De prijs kwaliteit verhouding is absoluut in balans en het is het me dubbel en dwars waard!

De voordelen van een detoxkuur

Volgens experts kunnen sapkuren je helpen bij het ondersteunen van je immuunsysteem en je algehele vitaliteit (vitamine C). Het is bewezen dat een detox kuur o.a je immuunsysteem ondersteunt (vitamine C) en dat het goed is voor je bloeddruk (kalium). Ik deed de sapjeskuur in een hectieke periode op mijn werk en voelde de rustgevende effecten op mijn lichaam! Ok,ok, de eerste dag vond ik zwaar en was ik sjaggie, maar op de dagen die volgden, voelde ik me steeds fitter! Ook heeft het een gunstige invloed op de vermindering van vermoeidheid (magnesium).

Ik werd scherp en rende door het pand, dat handig was bij de voorbereiding van een beurs. Ook is een sapjeskuur goed voor de gemoedstoestand (B6), voor de concentratie, het geheugen en het houdt de geest helder (ijzer, zink). Het was bijna jammer dat ik moest stoppen op dag vijf, maar zeven dagen waren deze week niet ideaal!

De gezondheidsvoordelen van de detox kuur

Onderstaande gezondheidsvoordelen hebben me gelijk overtuigd om het vaker op te pakken. Twee keer per jaar een detoxkuur is ideaal om met je gezondheid bezig te zijn. Daarnaast vind ik het gewichtsverlies ook een welkome bijkomstigheid! In totaal verloor ik 2,2 kilo in 1 week! Wel weet ik dat je daar weer wat bij krijgt als je weer gewoon gaat eten, maar toch! Het gaf me een enorme boost en mijn collega’s vonden me er stralend uit zien! Top! Zo voelde ik me ook!

  • De detox kuur zit bomvol antioxidanten uit Vitamine C, E en Zink welke beschermen tegen vrije radicalen.
  • Een sapjeskuur ondersteunt de reinigende werking van de lever (choline) en de spijsvertering (calcium).
  • De sapjes zijn rijk aan Vitamine C, A, B6, ijzer, en koper die het afweersysteem ondersteunen van je lichaam. Daarnaast heeft het een positieve invloed op het immuunsysteem.
  • Draagt bij aan een normale hormoonhuishouding en een normale vruchtbaarheid van de man/vrouw (zink). Ook draagt het bij tot de regulering van de hormonale activiteit (B6) en ondersteunt het een normale hormoonproductie door de schildklier (jodium).
  • Een detoxkuur is goed voor het hart (B1) en heeft een gunstige invloed op de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine (ijzer). Ook ondersteunt het de aanmaak van rode bloedlichaampjes (B6) en is het goed voor de bloeddruk (kalium).
  • Ook dragen de sapjes bij aan de vorming van collageen dat van belang is voor een goede conditie van de bloedvaten (Vitamine C). Het zenuwstelsel krijgt een boost (jodium) en het proces van celvernieuwing (magnesium) krijgt een impuls. Ook ondersteunt het de bloedstolling (Vitamine K).
  • Ook voel je je vitaler door de ijzer, magnesium, vitamine C, B1, B2, B3, B5, B6! Het bevordert de weerstand tijdens en na fysieke inspanning* (vitamine C) en ook is het goed voor de spieren (kalium) en het skelet (fosfor). Een rits aan voordelen en dat het bijdraagt aan fitheid (ijzer) is voor mij van grote waarde met drie kids! Door de magnesium voel je je ook nog eens minder moe!
  • Een detoxkuur is ideaal voor de gemoedstoestand (B6), voor de concentratie, het geheugen en houdt de geest helder (ijzer, zink).
  • Ook houdt het je haren sterk en draagt het bij aan een normale haargroei voor het behoud van glanzend haar (zink)
  • Het is goed voor de nagels (zink), draagt bij aan een sterk gebit (calcium) en ondersteunt de tanden (fluoride).

Het heeft geholpen om een stuk bewuster te worden van voeding en heeft me heel fit laten voelen. Je ervaart het gezonde effect bij een sapjeskuur vooral op de 3e, 4e dag! Op geen moment heb ik honger ervaren. De avonden duurde wel wat langer doordat je enkel (kamille) thee mocht drinken! Toch is dat voor die 5 avonden zeker te behappen! Ik maakte het voor mezelf een feestje met munt en gemberthee en de sapjes schonk ik uit in wijnglazen!

Mijn ervaring

Door de vele sapjes die je drinkt bent je absoluut behoorlijk verzadigd! Mocht het niet genoeg zijn, dan kun je knabbelen op wat biologische groente, een avocado of eventueel een salade eten. Dit heb ik achterwege gelaten zodat mijn lichaam tussen de sapjes door voldoende rust krijgt en zich volledig kon focussen.

De box kwam binnen en in de diepvries had ik er genoeg ruimte voor gemaakt. Met een 5 dagen sapkuur zou het een perfecte boost geven. Mijn collega’s keken me wat argwanend aan en vroegen me of het vloeibare wel beviel, of ik het kauwen niet zou missen, etc. Na deze detox kuur van sap.je voelde ik me vol energie. Wat me ook opviel, is dat mijn huid ging stralen zonder oneffenheden en dat je ook helder in je hoofd werd. Zowel fysiek als mentaal heb ik een boost gekregen door de detox kuur.

Het is ook niet zo dat ik na de kuur gelijk weer ben gaan eten, op een goede manier ben ik het langzaam gaan op- en afbouwen. Je bent je ook veel bewuster van wat je allemaal weer gaat eten en maakt gezondere keuzes. De koelkast was gevuld met gezonde salades! Tevens had ik een algeheel ‘schoon’ en gezond gevoel. Qua bijwerkingen had ik enkel ‘last’ van lichte hoofdpijn op de 2e dag, dat overigens door het water drinken verminderde. Honger heb ik niet gevoeld en moe was ik zeker maar dat kwam ook door mijn drukke week!

Wil je je lichaam ook van binnen extra goed verzorgen en jezelf daarbovenop verwennen met heerlijke groentesappen? Ik raad het 100% aan! Dit is echt een fantastisch cadeau voor mijn lichaam! In januari herhaal ik het weer maar wat graag! Ik vervolg mijn weg met ‘WW, het nieuwe Weight Watchers’ en hoop met kerst de volgende kilo’s te verliezen. Alles voor gezond en bewust leven!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief