Delen vinden we super lief

koel4kids, nijntje

Bij de zoektocht naar een leuk, hip schoenenmerk voor de kinderen, stuitte ik op een voor mij nog onbekend schoenenmerk Koel4kids. Ze maken al sinds 2016 trendy, handgemaakte schoenen, van echt leer, met een leren voering en slijtvaste rubberzolen. Dat klinkt als muziek in deze mama’s oren. Elke moeder wil immers haar kinderen op mooie, verantwoorde schoenen laten opgroeien. En… uiteindelijk wil het oog ook wat!

Design

Koel4kids

Zeer opvallende schoenen zijn tof, maar daar raak ik best snel op uitgekeken. Je maakt er absoluut een fashion statement mee, maar ik wil graag goede, neutrale en ook hippe schoenen. Ze hoeven echt niet het hele outfit over te nemen. Dat is ook wel een van de vele redenen waarom ik dit merk zo omarm. Het blijkt dat Koel4kids  al jaren favoriet is aan heel veel kindervoeten. Deze spuit 11 mama heeft het merk nu ook eindelijk ontdekt.

En heb je de toffe zolen al gezien? Het ziet er ernom fun uit, voroal bij kleine Lucas, die vooralsnog veel zit en het leren nog even goed onder de knie moet gaan krijgen. Alle kinderschoenen hebben allemaal hun eigen naam als de “Janneke, Keesje, Jip, Klaar en Pippa” De schoenen van Lucas heten Taco, de roze laarsjes van Yvette Jans & Olivier zijn schoenen heten Dirk Cognac.

Regenboog

Koel4kids fisherprice olivette

Koel4Kids maakt toffe schoenen en laarzen voor echt coole kids in alle kleuren van de regenboog. Maar niet over the top! De modellen zijn kleurrijk, stylish en ook ‘basic’ met leuke details. Onze kinderen zijn soms net toverballen qua outfit en dan vind ik het wel fijn dat de schoenen matchen. Toen ik de keuze op www.koel4kids.nl ging maken, zag ik dat er een ruime keuze is uit veters, ritsen of klittenband. Je kunt je hart ophalen. De collectie bestaat uit stoere laarzen zonder opzichtige prints en tierlantijntjes. Fijn, want zo passen de schoenen bij elk outfit.

Koel4kids Olivette

Het zijn lekkere speellaarzen van Nederlands ontwerp die ook nog eens onverwoestbaar zijn. Dit bleek wel weer toen Lucas met zijn nieuwe schoenen naar buiten sneakte en over de vloer schuurde tijdens het kruipen. Ook Olivier wist er gelijk mee in de modder te stampen en had de tijd van leven. “Maar mam er zit modder op mijn zool” vroeg hij mij geschrokken “Geeft niet schat”, “Des te viezer, des te beter” “Dan heb je goed gespeeld, lieverd”

Eigen mening

Koel4kids kinderschoenen

Ik ben er dol op om nieuwe merken te ontdekken voor mijn kinderen. Vandaag de dag moet ik er als moeder wel rekening mee houden dat Olivier en Yvette een sterke eigen mening hebben. Als ze iets stoms vinden dragen ze het ook echt niet. Ik laat ze heus niet alles bepalen anders lopen ze rond in Superman en My Little pony schoenen. Niks mis mee, maar niet elke dag.  Bij de keuze van deze schoenen was mama’s wil is wet en is de keuze gevallen op de volgende modellen:

  • Yvette Jans pink 26
  • Olivier Dirk cognac maat 28
  • Lucas is 1 en leert lopen, Taco Yellow maat 22

Dit bleek al snel een hele goede keuze, wat waren de kindjes ontzettend blij. Kijk maar mee in de onderstaande video, te schattig gewoon.

Details

Koel4kids kinderschoenen
Koel4kids kinderschoenen
Koel4kids kinderschoenen

Zoals je op de foto’s kunt zien hebben de schoenen subtiele, unieke details. De schoenen zijn zowel van de buiten als binnenkant van leer. De zool is gemaakt van rubber,  is soepel en heeft het leuke KOEL
embleem. Mijn kinderen hebben soms echt stinkvoeten en ben daardoor blij dat de hele schoen van leer is gemaakt. Voor kindjes zoals Lucas die leren lopen heb ik een keuze gemaakt uit de modellen bij de MINI’S, Deze zijn verkrijgbaar van maat 18 tot en met 23. De keuze is reuze en ook betreft het kleurenpallet. Mijn keuze is gevallen op het gele schoentje met de naam Taco. Over mijn zoektocht naar de juiste kinderschoen heb ik deze gerelateerde blog geschreven:  Gerelateerde blog:  Kinderschoenen! Help hoe, wat waar, welke? Waar moet je op letten.

Schoenen voor volwassenen

Koel4kids kinderschoenen

Koel4kids maakt stoere jongens- en meidenschoenen tot en met maat 40! naast de basic modellen en kleuren. Ook hebben ze wat trendgevoelige schoenen in hun collectie met meer prints en materialen. De prijzen variëren tussen de €49,95  en €94,95. Laarzen kosten gemiddeld €84,95. Naar mijn idee schappelijke prijzen, voor kwalitatieve, leren schoenen.

Leren lopen

Koel4kids kinderschoenen

Ondertussen zijn we hard aan het oefenen om Lucas te leren lopen. Mijn kinderen zijn er alle drie een beetje laat mee; 14 maanden. Maar ja wat is laat … Ik geef hem groot gelijk, alles met zijn eigen tempo. Hij heeft in ieder geval kekke schoenen. Ik probeer zijn eerste stapjes uiteraard vast te leggen en zal het op onze social media kanalen delen. Voor nu in ieder geval het lieve filmpje van Olivier, inmiddels la heel veel jaren terug. Mijn zusje Annelie zie je hier op de video, ze was hier bij, zo cute

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief