Delen vinden we super lief

De lente is nabij. Het is koud maar de zon schijnt volop. Afgelopen week stond in het teken van de lentekriebels. De ramen zijn schoon, het huis is gepoetst en de tulpen zijn in huis gehaald. We kijken weer terug op een fijne week waarin ook feestvieren centraal stond. Oli-vier wordt namelijk Oli-vijf! Lees je mee..

Maandag 12 maartlentekriebels weekoverzicht BHV

Ons huis moet hoognodig aangepakt worden. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar het onderhoud aan ons huis vind ik stom werk. Het kost veel tijd, geld en georganiseer. Onze tuin moet aangepakt worden, vooral nu de lentekriebels beginnen op te komen. Ook krijgen we een nieuwe voordeur, de oprit moet opnieuw bestraat worden en ons huis moet geschilderd worden. De ‘schilder’ van een aantal jaren geleden heeft er een potje van gemaakt. Een achterlijke flapdrol uit de buurt, genaamd Maarten die zich officieel schilder noemde. Nou dat hebben we geweten, schilderen zonder schuren, klaar in 4 dagen en heeft het huis mee geschilderd. Ik ben nog boos op hem. We hebben nu een professional die van wanten weet.

Op kantoor ben ik nu officieel BHV’er en de grapjes vlogen me die dag om de oren. Je begrijpt dat ik mijn collega’s ga terugpakken, sweet revanche… Om de week een brandoefening als het keihard regent haha… En zitten blijven zit er dan niet in bij mij!

Dinsdag 13 maart

Eindelijk was het zover en mocht Oliver zijn uitnodigingen uitdelen voor zijn kinderfeestje. Hier zat ik nogal mee in mijn maag. Want hoeveel klasgenootjes nodig je uit. Ik kreeg het advies de leeftijd +1, maar hij heeft nog niet hele duidelijke vriendjes. Hij vind iedereen leuk en wil gerust de hele klas uitnodigen. Behalve 2 jochies, want die zijn stom zegt hij dan recht voor z’n raap.  We zitten nu op 8, veel te veel, maar ach kiezen is lastig. Vertelde manlief dat er toch beteuterde gezichtjes waren. Daar kan dit mama-hart niet tegen. Ik wil niemand teleurstellen. ouch… Maarja ook Olivier overkwam het omgekeerd en dat hoort nu helaas bij het groot worden. Teleurstellingen zijn onderdeel van het soms ‘brute ‘leven en ze leren er uiteraard ook veel van.

Woensdag 14 maartlentekriebels weekoverzicht

Als werkende moeder heb je niet altijd tijd voor de kapper. En dan heb ik het niet eens over mijzelf, maar over de kinderen. Het haar bleef maar groeien en de krullen op Olivier zijn hoofd begon er verward uit te zien. Ook Lucas kreeg een matje. Hoog tijd voor een knipbeurt en dan heb ik heel veel geluk met een buurvrouw die een kei is in knippen. En ook nog eens heel veel geduld heeft. Ze zien er weer fris en fruitig uit. Ik kon ondertussen ook mooi aan het werk terwijl zij de kinderen bezig hield. Het was die dag namelijk stakingsdag en had daardoor alles drie de daltons thuis!

  • KinderboerderijLentekriebels

In het online magazine Kekmama las ik het overzicht van de tien leukste kinderboerderijen in het land. Er zaten een aantal leuke tussen, maar toch miste ik Malkenschoten in Apeldoorn. De geitenboerderij in het Amsterdamse bos en speelboerderij Elzenhove in Amstelveen . Deze dag staakten de leerkrachten bij Olivier op school dat betekende dat ik iets leuks op de planning moet zetten. Ook moet ik een halve dag werken dus moest het goed weten te managen. De keuze was reuze want er werden overal zoveel leuke activiteiten georganiseerd! De lentekriebels zijn overal zichtbaar!

  • Teddy Bear Hospital

Ook dit jaar organiseerden ze in het VUMC in Amsterdam weer de Teddy Bear Hospital. Een leuke uittip om met je kindje naar toe te gaan tijdens de stakingsdag van aanstaande woensdag! In diverse ziekenhuizen in het land wordt het georganiseerd.

Lees meer : Teddy Bear Hospital, een leuke uittip voor als de scholen staken

  • Tropen museum

In het tropenmuseum konden kinderen gratis naar de speciale voorstelling Ziezo Marokko: ZieZo Marokko; Kerstvakantie in het Tropenmuseum – Off we Go Wij waren hier al eerder geweest, maar zag het voorbij komen en heb het overwogen om er een tweede keer naartoe te gaan. Ik had Olivier de keuze niet moeten voorleggen, want hij vroeg om de haverklap; “Mam, wanneer gaan we naar Marokko”  Het weer was dermate mooi, dat we lekker naar de speelboerderij gingen. Bij thuiskomst na een middag spelen, klimmen en dieren aaien, liet ik de kinderen ravotten in onze tuin. Ik had twee tellen geen zicht op kleine Lucas. Beetje jammer dat hij de schutting ging beschilderen. Oeps… de schilder had zijn spullen niet helemaal opgeruimd…. Damn…

Dar gaan zijn mooie schoentjes, snif!
Lees ook: Met Koel4kids is het liefde op het eerste gezicht, schoenen voor een hip kind

Donderdag 15 maart Lentekiebels

Onze lieftallige collega Suzette gaat met zwangerschapsverlof en ik kon het uiteraard niet laten om een mooi afscheidscadeau met collega’s te maken. En dan zijn luiertaarten the bomb! Lees ook:  Luiers van Zwitsal zijn geboren. Ideaal voor het tere baby huidje

Als ik naar de buik van haar kijk, realiseer ik me hoe oneerlijk de natuur is. Ik zag er voor mijn verlof niet zo strak en mooi uit als haar. Net alsof ze een opzetbuik heeft. Geen grammetje vetrol. Ik was meer een cupcake zeg maar. En over cupcakes gesproken. Ik moet hoognodig aan de bak om een traktatie te verzinnen voor Olivier die maandag mag trakteren op school. Aangezien het die vrijdag de 16e nationale pannenkoekdag is, moest ik toch nog beslag inslaan. Ik kon dan gelijk de kans aangrijpen om het karretje te vullen met cupcake mix. En aangezien de lentekriebels zijn aangebroken in huize Olivette zijn de tulpen en narcissen ook ingeslagen.

Vrijdag 16 maart

  • Lentekriebels

    Lentekriebels

De La, La, Lente is in zicht! De vogels vervangen mijn wekker, de viooltjes zijn in huis gehaald en de paasversiering staat klaar 🐥 Op de crèche is de paastafel een geweldige blij maker en daarmee kon de vrijdag niet beter beginnen! Ik reed gelijk door naar kantoor om de dag vroeg te eindigen.

De vrijdagmiddag had ik vrij genomen om eerder de kindjes op te halen van de crèche. Kay heeft Olivier nog 1 dag van school legaal laten spijbelen. Die zaterdag werd hij 5 jaar oud en is hij officieel leerplichtig. Papa houd de traditie er in om samen met zoonlief op pad te gaan voor zijn verjaardag. Vorig jaar gingen ze met een rondvaartboot verkleed als piraat. Dit jaar zijn ze naar het scheepvaartmuseum gegaan. Waar hij zijn ogen heeft uitgekeken.

Lentekriebels

Na de lunch pak ik mijn boeltje bij elkaar en maken we alles klaar om richting Eerbeek af te reizen. Het weekend gaat gevierd worden in Landal Coldenhoven. Een bekende en dierbare plek voor ons. Twee jaar geleden waren we op dezelfde plek. En plek dat herinneringen met zich meebrengt, waar het prachtig is en waar me mooie momenten samen beleven. Twee jaar geleden wisten we dat Opa Peter ziek was en waren we hier samen. Niet wetende dat we hem nu moeten missen. Het was een fijn en bijzonder weekend.

Die avond aten we natuurlijk pannenkoeken. Als de hele dag landleijk in eht teken staat van deze favoriete maaltijd van onze kinderen, gaan we natuurlijk los! Lees ook: Pannenkoekdag brengt jong en oud bij elkaar * Koopmans & Tefal organiseren dit nationale feest voor de 12e keer

Zaterdag 17 maartlentekriebels lentekriebels lentekriebels

Hiephoi Olivier is vandaag 5 jaar geworden. 5 jaar geleden ben ik op een zondagochtend om iets na zes uur in de ochtend thuis bevallen van een kerngezonde zoon. In 4,5 uur heb ik het klusje geklaard en dat mocht ook wel aangezien er om tien uur die ochtend een afspraak in het VU gepland stond voor een inleiding. Die dag zou ik namelijk 42 weken zwanger zijn. Ik was ook echt een klein olifantje!

lentekriebels lentekriebelsWe vierden de verjaardag van onze oudste die middag in Landal Coldenhove. We zijn hier al twee jaar eerder geweest. Dichtbij mijn schoonmoeder, familie en vrienden, zodat we deze keer meer kinderen konden uitnodigen. Ze kunnen ravotten in het grote speelparadijs of het indoorspeelparadijs, klimmen de gekste routes op de klimwand en leren boogschieten. Wij kunnen tegelijkertijd aan de borrel in het mooie restaurant. Win-Win

Wat was het een feest om het samen te vieren en om mijn jochie zo blij te zien

Zondag 18 maart

De dag begon vroeg en met het bijelkaar rapen van zwemspullen. Opa Mark en Oma Judith kwamen zwemmen! Hooray!

Ook was het vandaag “Awkward moments day” en dat gespreksonderwerp haal ik graag aan bij vrienden. De grappigste verhalen passeerden de revue. Een vriendin vertelde onlangs dat haar dochter haar sexsspeeltje had gevonden in haar nachtklastje . Oeps, “Awkward”. Ze wist zich er uit te “lullen” door te vertellen dat het een massage apparaat is voor haar pijnlijke pols. Creatief, maar of ze het geloofde…

  • Akward momenten dag, dit zijn mijn schaam momenten 

Ik heb 4 Veronique’s in mijn telefoonlijst, ook de naam sophie is populair, ik heb er maar liefst 5 in mijn telefoon staan. Ook de naam Birgitte, Brigitte & Brigitta komt vaker voor, maar heeft gelukkig variaties. Ook Aylin, Aleen & Ailain is een leuke. Langleve de foto’s bij watsapp, maar ook zijn er contacten die een afbeelding van een bloem of gebouw als profiel foto gebruiken.

Als je dan een bericht verstuurd naar de verkeerde persoon, kan dat voor zeer awkward momenten zorgen. Op die manier heb ik mijn zwangerschap bekendmaking ooit naar een verkeerde contact verstuurd. Foutje, ik kwam er toen ook niet meer van af, dat gesprek duurde ellenlang, grrr  Ook het voorstel om gezellig uit eten te gaan stuurde ik naar een contact waar ik eigenlijk jaren geen contact meer mee had en ook niet echt op zat te wachtten, oeps… Het is me gelukt om er onderuit te komen.

  • Nationale vriendinnen dag DuckTales

Ook is het deze dag de nationale vriendinnen dag dat in 2011 werd opgericht door Flair 👩‍❤️‍👩  Goede vriendschap is schaars, waardevol en ik zou niet weten wat ik zonder mijn dierbaren zou moeten. Om dit te vieren heb ik een spontane winactie gelanceerd en geef ik 2 proefpakketten weg. Gewoon om vriendschap te vieren.

  • Wild, bioscoopfilm over de Veluwe

Die avond beleven we nog een beetje in de Veluwe sferen en genoten we van onderstaande trailer van Wild. Dat staat zeker op mijn wishlist. In de bioscoopfilm Wild wordt de Veluwe in een mooi vormgegeven verhaal in beeld gebracht.  De Veluwe is ontstaan in de ijstijd en vervolgens uitgegroeid tot een groots natuurgebied met een rijke verscheidenheid aan leven. In Landal zagen we al de eekhoorn, vogels en natuurschoon. In de film wordt de Veluwe in al haar schoonheid weergegeven waarin we meeleven met de uitdagingen die de seizoenen voor de dieren met zich meebrengen. André van Duin verzorgt de voice-over en geeft hiermee een humoristische toon aan de film. Leuk om naar te kijken!

Die zondagavond waren de kindjes maar wat blij om lekker in hun eigen bedje te liggen. Het was een fantastische, maar doodvermoeiend weekend. Ook was het een fijne week waar we op terugkijken. Morgen gaan we er weer vroeg uit om een nieuwe week tegemoet te gaan. Jullie ook alvast hele fijne dagen gewenst!

Winacties

En waag je ook nog een kansje bij onze 2 toffe winacties? We hebben er twee lopen die woensdag 21 maart sluiten~! In het kader va v riendinnendag geven we tonychocolonely weg en ook onderstaande toffe vliegbak geven we weg.

Veel succes

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat!

 


Delen vinden we super lief