Delen vinden we super lief

Het Leven Is Vurrukkulluk Het Leven Is VurrukkullukWaar ben jij voorstander van? Eerst het boek lezen en dan de film kijken, of omgekeerd? Op de een of andere manier kijk ik vaak eerder de film dan dat ik het boek lees. Vooral door tijdsgebrek vind ik de rust niet om te lezen en dan wil ik wel zeker weter dat een verhaal me aanspreekt. In een boek word je naar mijn idee meer meegesleept in het verhaal. Vooral bij een feel-good liefdesverhaal zoals bij de film “Het Leven is Vurrukkulluk”.
In het geval van ‘Het leven is Vurrukkulluk’ had ik het al jaren geleden gelezen, het is en blijft toch echt een klassieker. De titel alleen al is  geweldig. En laten we nu 2 DVD’s en ook 2 boeken mogen weggeven om de release van de DVD te vieren. 2 toffe sets, zodat jij zelf kunt kiezen of er eerder ‘gelezen’, of ‘gekeken’ wordt naar dit fantastische verhaal.

Trailer “Het leven is vurrukkuluk”

Lust, passie, vriendschap

hetlevenisvurrukkullukdefilm
Bron Twitter@hetlevenisvurrukkullukdefilm
Het heeft maar liefst 25 jaar geduurd voordat de film ‘Het Leven Is Vurrukkulluk‘ op het witte scherm verscheen na het uitkomen van het gelijknamige boek. Het is een liefdesverhaal, naar de succesvolle roman van Remco Campert dat zich afspeelt in de jaren zestig. We volgen drie verschillende liefdesrelaties die met elkaar verbonden zijn door verlangen, hoop en geluk. Het speelt zich af op een Amsterdamse lentedag in het Vondelpark. Op een o,z o fijne dag ontmoeten de vrienden Mees en Boelie de jonge en knappe Panda(16) dat de boel op stelten zet.
Het leek zo’n normale dag te worden, maar niets is minder waar. In het Vondelpark stijgt de temperatuur, terwijl dat juist mist bij het lang getrouwde stel Etta en Ernst-Jan. Ernst-Jan verdenkt Etta van vreemdgaan en wil haar betrappen, op welke manier dan ook. Het derde liefdesstel gaat over Rosa en Kees, oude geliefden die elkaars pad weer kruisen en het lijkt er op dat er weer wat opbloeit. Een komedie die je zeker zal plezieren.

“Ik verveel me niet. Ik ben ongelukkig.”

Het leven is vurrukkuluk

Bij zowel het boek als bij de film beleef je het verhaal van “het leven is vurrukkulluk” op een eigen manier. Het is een liefdevol, bijna achteloos en tegelijk sierlijk opgeschreven verhaal over twee vrienden. Er wordt, zoals het hoort inde jaren zestig, marihuana (‘Marry-you-Anna’) gerookt, de vrije liefde viert hoogtij en er wordt doelloos en zorgeloos door het Vondelpark geslenterd. Remco Campert heeft het luchtige en het vreugdevolle perfect in woorden gevangen dat nu ook in een film gevat is. In het boek speel je bijna zelf een rol in het verhaal en bij de film zwijmel je weg bij de mooie beelden. Het is dan ook niet voor niets dat de romandebuut van remco Campert uit 1961 gelijk een succes werd en uitgroeide tot een klassieker.

“Omdat je in geluk gelooft. Iedereen die in geluk gelooft is ongelukkig.”

Winactie

Om de release te vieren van de DVD van ‘Het Leven Is Vurrukkulluk‘ mogen we twee sets weggeven. Elke set bevat een Boek en de gelijknamige DVD. Meedoen is eenvoudig. Laat een berichtje achter onder deze blog, of onder het Facebook bericht en maak kans om hem te winnen. Uiteraard verdelen we de set met DVD & Boek onder de Olivette likes. En extra leuk, als je iemand tagt die ook zo in de liefde geloofd en dol is op komedie, maak je kans om ook voor hem/ haar een set te winnen en win je wellicht 2 pakketten.

Veel succes!

Romy Louise Lauwers speelt de charmante Panda in Het Leven is Vurrukkulluk. Zij weet alle mannen voor zich te laten vallen door haar mooie accent en opvallende uiterlijk #HLIV #Panda #romylouiselauwers #actrice #belgie

Een bericht gedeeld door Het Leven is Vurrukkulluk (@hetlevenisvurrukkullukdefilm) op

Cast ‘Het Leven Is Vurrukkulluk

hetlevenisvurrukkullukdefilm
Bron twitter: hetlevenisvurrukkullukdefilm
 • Willeke van Ammelrooy
 • Stefan de Walle
 • Teun Kuilboer
 • Géza weisz
 • Reinout Scholten van Aschat
 • Romy Louise Lauwers

Crew ‘Het Leven Is Vurrukkulluk

 • Producent: Sigma Pictures
  Matthijs van Heijningen en Guurtje Buddenberg
 • Regisseur: Frans Weisz
 • Script & muziek: Theo Nijland

Gebaseerd op de roman van Remco Campert

Het leven is vurrukkulluk ❤️Stond het boek van Remco Campert ook bij jullie op de boekenlijst? De liefdesverhalen & verlangens van verschillende mensen lopen door elkaar in het kleurrijke @Amsterdam @vondelpark.amsterdam van de jaren zestig. En nu is er de DVD, Hooray #hetlevenisverrukkuluk #remcocampert #literatuur #verfilming #boek #cinema @gezaweisz #romylouiselammers #reinoutscholtenvanaschat #release #remcocampert #film #hetlevenisverrukkulluk #literatuur #poet #gedichten #gezaweisz #fransweisz #amsterdam #nederlandsefilm #campert #movie #reading #boek #verfilming #boekverfilming #literature #romylouiselauwers #vurrukkulluk #vondelpark #justentertainment

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief