Delen vinden we super lief

Zwitsal, wie kent dit prachtige merk nu niet? Ik denk dat bijna elk kindje in Nederland wel met de geur bekend is en ermee is opgegroeid. De echte Zwitsal fan, kan zijn kart ophalen; Het alom bekende merk heeft nu ook baby luiers gelanceerd. Daar wordt je toch blij van en ideaal voor een samenhing luiertaart

Zacht, comfortabel & langdurig droog

Vol trots introduceert Zwitsal Luiers, verkrijgbaar bij Albert Heijn, AH.nl, Etos en bol.com. Zwitsal Luiers zijn dermatologisch getest en geschikt voor het tere billen huidje. We willen als ouder natuurlijk het allerbeste voor ons kleintje en dan moeten de de luiers zacht zijn en comfortabel zitten. Daarnaast is langdurige droogheid van belang, gecombineerd met maximaal draagcomfort.

Happy baby

Het merk zwitsal gaat al lang mee en weet als geen ander hoe het voelt om een ouder te zijn. Je ervaart zoveel mooie, aandoenlijke, grappige en lieve momenten. Maar ook is het niet altijd even makkelijk en zijn er veel lastige momenten en voel je je als moeder kwetsbaar. Ik heb vaak momenten gehad dat ik twijfelde aan mijn keuzes en of ik wel de juiste aanpak had. Ik viel altijd weer terug op mijn gevoel, die liegt immers nooit. En als ik zo terug kijk, heb ik het best aardig weten te cheffen.

Soms denk ik terug aan de eerste mooie en kwetsbare babymomenten met z’n tweetjes. En dan worden ze ouder en willen niet altijd meer 1, 2, 3 meewerken. Nu Lucas 14 maanden is, is het  verschonen op zijn zacht gezegd een enorme uitdaging. Het is dan wel fijn om een luier te gebruiken die het verschonen zo prettig, zacht en zeker mogelijk maakt.

Immers…een happy baby is een happy mama!

Het Zwitsal kleurtje, geurtje en verpakking maakt me blij. Ik ben echter wel een criticus betreft luiers. Het fragiele babyhuidje verdient een luier van zacht en soepel materiaal met een comfortabele pasvorm. Het moet immers prettig zitten, fijn aanvoelen en soepel met je kindje meebewegen. Ik zie dat de luiers een hoog opstaand, zacht randje heeft. Ideaal om doorlekken te voorkomen. We hebben een week de luiers uitgeprobeerd en ze hebben een goede absorptie. We hebben gelukkig geen ongelukjes gehad.

Zwitsal luiers in 7 maten

De Zwitsal luiers zijn in 7 verschillende maten te koop, (maat 1, 2, 3, 4, 4+, 5 en 6). Zwitsal zegt het volgende over de luiers:

“Babybilletjes zijn heerlijk zacht en dat willen we graag zo houden. Daarom hebben wij al onze kennis over babyverzorging gebruikt om een zachte en comfortabele luier te ontwikkelen. Zwitsal luiers houden de billetjes van je kindje zowel overdag als ’s nachts langdurig droog.

En dat is immers wat elke ouder graag wil. Er is niets vervelender dan je kindje doorweekt uit bed te halen in de ochtend. Of nog ergens; als je op pad bent en de luier is helemaal doorlopen!

Ongeparfumeerde luiers met verrassing

zwitsal luier

zwitsal luiers De luiers zijn dermatologisch getest en ongeparfumeerd. In elk pak luiers zit een klein geurbuiltje met de Zwitsal geur. Dit kun je tussen de luiers, of babykleertjes leggen. Op die manier wordt het verschonen toch nog een pretje :-D. Lucas heeft het buideltje inmiddels ook ontdekt en wil het niet meer loslaten tijdens het verschonen.

Luiertaart tutorial

Afgelopen weekend ben ik druk in de weer geweest met het maken van een luiertaart. Het is erg makkelijk en vooral leuk om te doen en te geven. Er zijn recent veel kindjes geboren en uiteraard worden ze stuk voor stuk verwend met de leukste cadeautjes. Van een collega kreeg ik de tip om een bakring/taartvorm te gebruiken en hier luiers in op te rollen. Hierdoor hoef je niet elke luier met elastiekjes te wikkelen en ben je sneller klaar. Ik verzamelde drie maten taartvormen en begon met oprollen. Met washi tape van de HEMA heb ik het vast gezet. Je kunt je fantasie de vrije loop laten en je creativiteit er in kwijt. Ik heb het vooral eenvoudig gehouden…

Benodigdheden

 • 1 pak luiers maat 3 (voor baby’s van 4-9 kg) Dit zijn circa 50-60 luiers
 • Karton, of Placemat (als onderlegger)
 • Elastiekjes, of in mijn geval wasi tape
 • Decoratie cadeautjes, of bloemetjes, versiersels (in mijn geval gele cadeautjes)
 • Lint Tip: kies voor breed lint
 • Doorzichtig folie, crêpe papier
 • krullint, om de taart mee in te pakken als ‘ie klaar is.

Oprollen maarzwitsal Luiers

Begin met rollen bij de open kant van de luier. Zo krijg je mooi, opgerolde luiertjes. Je kunt ze per rolletje omwikkelen met elastiekjes voor een strak en net resultaat. Ik heb washi tape gebruikt aangezien ik een luiertaart fabriekje had en er meerdere op een avond had gemaakt. De bakvorm werkte bij mij ideaal en heel snel. In het midden gebruikte ik aan de onderkant een Wc rol zodat ze niet ont-rolden. Als je elastiekjes gebruikt, zorg dan dat het in het midden zit. Hierdoor kun je de elastiekje met lint bedekken.

8 Tips & tricks voor een Zwitsal luiertaart 

 1. Ik koos voor een gele taart, aangezien we nog niet weten of het een jongetje of meisje wordt. Bij de geboorte weet je het geslacht en kun je kiezen voor een uitgesproken blauwe of roze taart. De Zwitsal luiers geeft de luiertaart gelijk een classy uitstraling, maar je kunt uiteraard ook goedkopere varianten luiers gebruiken.
 2. Ik koos voor matching gouden washi tape. Deze zijn te koop in verschillende maten, kleuren en motiefjes. Je kunt ook kiezen voor lint. Kies dan niet voor smal lint. Breed lint is praktischer.
 3. Mijn vrienden zitten allemaal in een baby, of trouw fase. Hierdoor heb ik heel veel versiersels, cadeau papier en verpakkingen in huis. Rond de valentijn periode koop ik veel hartjes-lint & papier. Ook voor huwelijken heel handig.
 4. Op de luiertaart heb ik de cadeautjes, babyolie en babyfles vastgemaakt met lint en dat om de luier heen gebonden.zwitsal luiers
 5. De hele taart heb ik verpakt met doorzichtig folie. Met heel veel strikken en krullint ziet het er feestelijk uit en als een echt cadeau. Je kunt er voor kiezen om onderop geel crêpe papier te leggen voor een extra classy effect. Te koop bij de HEMA in verschillende kleuren.
 6. Ik kies altijd bewust voor een grotere maat luiers. Hierdoor kan de feestelijk aangeklede luiertaart een tijdje bewonderd worden voordat het gebruikt wordt.
 7. Een rol WC papier op de bodem in het midden is een aanrader. Hier kunnen de luiers omheen opgerold geplaatst worden. Je bent dan sneller klaar en hebt een goede fundering. Een uitgeknipte placemat of stuk karton is goed als bodem. Je kunt het ook op een mooi rond bord plaatsen voor de stabiliteit.
 8. Als cadeautjes heb ik gekozen voor: De Milestone™ kaarten met all-time favoriet Sophie de Giraf  Het geurbuideltje dat standaard in de verpakking van de zwitsal luiers zit. Een geel speeltje van de HEMAZwitsal babyolie voor het zachte babyhuidje. Een Difrax S-Fles met nijntje afbeelding. Een nijntje spiegeltje (TIP: ideaal voor tijdens het verschonen op later leeftijd) 2 babymutsjes van Eco katoen en aan de andere kant een potje zinkzalf en Petit&Jolie nourishing cream.

Ik ben benieuwd naar jullie creaties en of je ooit een luiertaart hebt gemaakt! En als jullie de zwitsal luiers hebben gebruikt, uiteraard ook heel nieuwsgierig naar jullie ervaring! Als er tips en tricks missen, let me know! Alle ideeën zijn welkom.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief