Delen vinden we super lief

olivetteHet leven draait om bijzondere herinneringen maken, dat besef ik me steeds meer. Nu ik ouder word en zelf moeder ben, denk ik veel aan mijn jeugd. Ik heb fijne herinneringen aan mijn kinderjaren en wens hetzelfde voor mijn kindjes. Ook op het pad dat ik later heb bewandeld, kijk ik terug met een grote glimlach. Misschien is dat wel het doel van het leven: mooie herinneringen maken. Met bijzondere mensen die veel voor je betekenen.

Mooie herinneringen maken

Herinneringen zijn echt mijn kostbaarste bezit, waardoor ik er ook zo op hamer om fijne dingen te doen met dierbaren. En als ik naar mijn eigen fijne, bijzondere herinneringen kijk, zit het hem in de kleine dingen! Mooie herinneringen beklijven in m’n geheugen als het iets met me doet. En vaak zijn dat de kleine gebaren, waarbij het gevoel van liefde op komt zetten. Mijn hart maakt bijvoorbeeld een sprongetje als ik een familietekening krijg, of een vriendin die me spontaan verrast met een lunch. En met weemoed denk ik aan de avonturen die ik bij mijn oma op de boerderij beleefde. En ook de verrassingen blijven me sterk bij.

Of wat dacht je van de eerste stapjes van mijn kinderen, die staan nog op mijn netvlies gegrift. En uiteraard de geboortes van mijn drie kindjes en het JA-woord met manlief. Dit zijn nog best grote herinneringen. De kleine fijne herinneringen zijn vaak samen met familie, vrienden, manlief, of het gezin gemaakt..

Eerste stapjes

huwelijk herinneringen

Onze eigen familiemomenten

Ik hoop als ouder mijn kinderen veel liefde, normen en waarden mee te geven aan mijn kinderen. Het zijn ook echt sponzen. Hoeveel ze wel niet onthouden en herinneren, is bijzonder. Mijn oudste(5) weet me soms dingen te vertellen die ik alweer vergeten was.

  • Hugs & cuddles

Als de kindjes (vaak veel te vroeg) bij ons in bed kruipen en we samen wakker worden, ervaar ik ultiem geluk. Het is niet iedere keer rozengeur, maneschijn en vaak veel te vroeg, maar ach… ze zijn zo kort zo klein. De koude voetjes wekken me en als mijn dochter over mijn gezicht aait doe ik net als of ik nog slaap. Maar als mijn jongste zoontje(2) erbij kruipt en over m’n hoofd klimt en klautert om zich er naast te nestelen, kan ik niet anders dan gniffelen. Met zijn knuffel tegen zich aangedrukt kruipt hij tegen me aan. Love-it, al stinkt die knuffel wel intens… En uiteraard zijn er ook momenten dat ze ontploffen en als ongetemde wildebrassen het huis rondrennen. Het is dan de kunst om de vrede te bewaken en niet uit m’n slof te schieten.

Missenolivette herinneringen maken

Hoe ouder ik word, hoe meer dierbaren er in mijn achterhoofd huizen: mijn schoonvader, familieleden, vrienden. We hebben een aantal zeer dierbare personen verloren die altijd een belangrijke rol in ons leven hebben gespeeld. We leven nu op de fijne herinneringen die we samen hadden. Heel pijnlijk, maar in mijn gedachten spoken ze nog altijd rond. De fijne herinneringen blijven en de foto’s van hen hangen aan de muur. Ik hoef alleen maar mijn dierbaren voor de geest te halen en ik zie ze zo weer voor me. Soms denk ik dat ze nog om me heen draaien. Het laat me zien, hoe belangrijk het is om fijne herinneringen te maken. Het materiële boeit me niet. Ik geef graag dingen weg en ga er liever op uit met dierbaren, dan dat ik in een groter huis woon, of op een duurdere bank zit.

olivette herinneringen makenMijn kinderen

Heb jij fijne herinneringen uit je verleden, of zou je dingen overdoen? Wat blijft jou nog het meeste bij? En zijn dit mooie herinneringen of misschien wel hele pijnlijke? Ik gaf het hier boven al wel aan dat ik fijne herinneringen wil maken met de kindjes. En ook heel graag familie tradities wil gaan neerzetten. Ik denk dat de fijne jeugdherinneringen helemaal niets hoeven te kosten en veel meer te maken hebben met aandacht en liefde voor je kind. Het samen zijn en uren kletsen is al zo waardevol. Ik kan je vertellen dat het niet gaat om welke reis, of duur uitje je hebt georganiseerd. Het gaat er immers om wie er bij was en waar je keihard om gelachen hebt.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.

 


Delen vinden we super lief