Delen vinden we super lief

musical hans en grietje olivetteVan Hoorne Entertainment staat bekend om de productie van bijzondere sprookjesmusicals. De tiende musical met ‘Hans & Grietje De Musical’ is in Spijkenisse feestelijk in première gegaan waar de magie en fantasie tot leven is gekomen.

Het sprookje gaat over twee kinderen die terechtkomen bij een snoephuisje in het bos. Het is een verhaal dat al vele generaties mee gaat en dat blijft inspireren. Als klein meisje was ik fan van Hans En grietje. Toch begreep ik niet dat je als vader en moeder je kind kon achterlaten in het bos! Echter, in de magische wereld van sprookjes kan dat gewoon. In een sprookje komt het natuurlijk altijd goed.

Knibbel, Knabbel, Knuisje, wie knabbelt er aan mijn huisje?”

In deze musical wordt een zoete wereld geschetst vol magie en fantasie. Misschien hebben jullie Hans en Grietje een tijd terug al eerder gezien in de theaters, of heb je de mini musical bewondert tijdens de Afas sprookjesweken in de julianatoren. Je begrijpt dat de nieuwsgierigheid is gewekt. En nu keert Hans en grietje de musical terug in de landelijke theaters in een nieuw, kleurrijk en vrolijk jasje. Hooray!

Op zondag 24 september ging de voorstelling in Spijkenisse Theater de Stoep in première. Om die reden reisden we met de kinderen geheel in stijl naar Spijkenisse. We konden niet wachten om Hans & Grietje en crew te zien schitteren op de première. Ik ben een mega musical-fan dus ook voor deze mama een feestje. En extra leuk; ik mag mijn sprookjesjurk aan! De kinderen werden door Dolly van Beauty Centre Physical verrast met een geschminkt gezichtje.

Hans & Grietje de Musical

Familievoorstelling

De rol van Grietje is vertolkt door Janouk Kelderman, bekend als presentatrice Keet Bij RTL Telekids. Stijn Mac Gillavry vertolkt de rol van Hans en verzorgt ook de choreografie van de voorstelling. Naast deze twee hoofdrolspelers geven andere populaire karakters akte de présence in deze voorstelling. Denk hierbij aan Titus en Fien, het grappige en bekende tovenaarsduo.

De musical is fun voor jong en oud en brengt elke bezoek absoluut aan het lachen. De liedjes in deze voorstelling ligt geheel in handen van Aron Bruisten en zijn ware blijmakers. De muzikale omlijsting maakt het ‘af” en brengt deze voorstelling naar een hoger level. Het is een familievoorstelling die je niet mag missen!

`De fantastische, vrolijke kostuums, heerlijke muziek en een cast met tomeloze energie zorgt voor een knallende voorstelling. De kinderen zaten op hun puntje van de stoel en Olivier kroop zelfs een keer bij me op schoot. “Kan die heks Hans echt zomaar opsluiten mama”, vroeg hij me met gespannen gezicht.?  Specifieke scenes waren toch wel wat spannen. Tijdens de voorstelling werd er veel gelachen. Die gekke Titus de tovenaar zet Fien vaak voor schut.` 

De voorstelling werd zeer goed ontvangen door het publiek. Blij dat ze was. We hebben veel plezier gehad en raden deze voorstelling iedereen zeker aan. We hebben er een korte video impressie van gemaakt

Hans & Grietje de Musical

Videoimpressie

Knibbel, Knabbel, Knuisje…Het musical verhaal

Er was eens….. Daar begint elk sprookje mee en ook in dit verhaal van Hans en grietje. In een heel arm houthakkers gezin ver hier vandaan, wisten de ouders niet meer hoe ze hun kinderen konden onderhouden. Uit wanhoop liet de vader Hans & Grietje in het bos achter, in de hoop dat iemand ze zou vinden en verzorgen. Na dagen lopen, komen de kinderen tovenaar Titus tegen. Hij zorgt voor grappige momenten en neemt Hans en Grietje mee naar een bijzonder huisje. Dit huisje is van snoep, koek en vele lekkernijen! Wat een geluk, nooit meer honger. Helaas is de gemene vrouw van Titus iets heel anders met ze van planmusical hans en grietje olivette.

Hier begint het avontuur samen met het grappige tovenaars duo. De insteek is origineel gevonden en het `ietwat gekke` verhaal hebben ze slim en leuk weten om te turnen. De kinderen vonden het een boeiend en leuk verhaal dat de gehele voorstelling heeft weten te boeien. De toverstafjes die ik de kinderen heb gekocht gingen zelfs mee in bed. De magie houden we thuis nog heel even vast.

Verkleden

Om de middag nog feestelijker aan te kleden hebben we ons allemaal verkleed. Yvette waande zich een echte prinses en Olivier liep stoer rond in zijn tovenaars outfit. Na afloop van de musical was er een mogelijkheid om met alle acteurs op de foto te gaan tijdens een uitgebreide Meet & Greet. Je zag de hele crew blij en trots stralen. Het feest werd afgesloten met een prinsessenbal waar de voetjes va de vloer gingen. Het was een heuse Sprookjes afterparty inclusief ijsjes, taart, suikerspin en heel veel snoepgoed. Precies zoals het hoort en je zou verwachten bij een première van Hans  & Grietje. We bedanken Van Hoorne entertainment voor deze uitnodiging. We kunnen met recht zeggen dat deze musical een absolute aanrader is om met de familie naar toe te gaan. De pret oogjes van mijn kinderen zijn onbetaalbaar.

Trailer

Meer weten

“Hans & Grietje De Musical is vanaf september 2017 te zien in de Nederlandse theaters! Bekijk hier alle shows. Kun je geen genoeg krijgen van de avonturen van het komische tovenaars duo? Ze hebben een eigen Youtube kanaal : Titus & Fien TV Dit kanaal heeft grappige afleveringen die in het teken staan van Hans & Grietje. Hiermee komt de musical nog meer tot leven. En extra leuk voor de kinderen om een kijkje achter de schermen te nemen en samen met de gasten in de studio terug te kijken naar oude optredens, inclusief de moppen tap minuut.  Veel kijkplezier!

▪ Aflevering 1 – Hans & Grietje op bezoek in de studio
▪ 2 – Vlog scriptlezing
▪ 3 – Vlog dansen
▪ 4 – Vlog zingen
▪ 5 – Vlog regisseur
▪ 6 – Vlog decor
▪ 7 – Vlog kostuum, kap en grime
▪ 8 – Vlog montage

Elke woensdag en zaterdag om 17:00 uur is er steeds een nieuwe aflevering te zien op het Youtubekanaal van Van Hoorne Entertainment.Wij worden altijd heel blij van musicals en gaan zeker weer richting het theater als ze in de buurt van Amsterdam zijn.

Een throwback naar het Familiefeest van Telekids

Met Pinksteren hadden we kaarten gekocht voor het Telekids familiefeest. Het is altijd een feest om omringd te zijn door de grote helden van de kinderen. We vingen hier al een glimp op van Hans & Grietje.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief