Delen vinden we super lief

Mijn ergste nachtmerrie is waarheid geworden. Yvette was kwijt. Ze heeft geen naamplaatje, of iets dat haar naar mij leidt op, om, of aan. Ik hield haar nog zo goed in de gaten. Tenminste dat dacht ik. Ik rende in paniek naar het water, maar geen Yvette. Mijn blik tuurt gestrest over het water, oef, gelukkig geen klein lijfje drijvend in het water.  

Tussen de vele strandbezoekers zag ik ook geen klein meiske in haar roze badpak & blonde staartjes. Mijn hart klopte in mijn keel. “Rustig blijven” riep mijn zusje ”Paniek helpt niet” Ik rende van hot naar her roepend naar mijn dochtertje, maar niets…..

Hoe kan dit gebeuren!

Mijn ogen waren continue gericht op het water waar Olivier, Yvette en mijn twee neefjes aan het spelen waren. Lucas zat bij ons op het kleed te kirren van plezier. De kinderen waren vrolijk met emmertjes en schepjes in de weer en de mooiste creaties werden gemaakt. Olivier zat in het water te dobberen met zijn zwemband. We weten dat je bij water extra voorzichtig moet zijn, dus we keken al kletsend beiden non-stop naar de spelende kinderen. En zo geschiede!

Oerdom

Mijn zus en ik keken kletsend voor ons uit en genoten van dit uitzicht. “Zie ze spelen” zeggen we tegen elkaar. “zo aandoenlijk” We raken aan de praat en het gesprek werd iets persoonlijker. Zonder er over na te denken keek ik haar aan en waren onze gedachten meer bij het gesprek dan bij de spelende kinderen. Dom, zo oerDOM. Een ongelukje kan echt in een seconde gebeuren. Vooral bij water! Toen we terugkeken na nog geen 15-20 seconde riep mijn zusje “ik zie Yvette nergens” De paniek sloeg toe! Ze is aan niks te herkennen, geen naamplaatje, telefoonnummer of ID.

Niet de eerste keer

Mijn kinderen zijn heel avontuurlijk en hoeveel ik ze ook waarschuw voor alle gevaren. Het zit niet in de aard van kinderen om gevaren te zien.. Het voorval van hierboven staat niet op zichzelf. Ook op de naamplaatjecamping, in de winkel, of zelfs in de supermarkt verlies in de kids soms in een split second uit het oog. toch heb ik nooit eerder over een naamplaatje gedacht. Vorige week in Artis besloot Olivier een hele andere route te nemen dan ik. Mijn hart brak toen ik hem snikkend naar me toe zag rennen.  Ik ben er zo alert op, ze zijn gewoon supersnel. Maar met drie kinderen kan het je soms gebeuren dat e er eentje tussendoor schiet. Hoe secuur ik ook ben.  Zo ook die middag op IJburg. Ik rende in paniek naar de badmeesters, keek om mij heen, Mijn zusje met Lucas op de arm liep langs het water. Beiden een ander kant op. De zoektocht was gestart, maar niets…

Paniek

De tranen stroomden over mijn gezicht en de secondes kropen voorbij. Die enkele minuten leek een eeuwigheid te duren. Tot ik mijn zusje in de verte met mijn meisje aan de hand aan zag lopen. Ze was achter een ander moeder aangelopen waarvan ze dacht dat ik dat was en raakte vervolgens in paniek. Deze moeder reageerde adequaat en keek naarstig zwaaiend om haar heen. Dit liep goed af, maar oh boy Het had ook anders kunnen aflopen.

Online lees ik dat het vaker gebeurd. Zo was in maart nog een naamplaatjegrootse zoekactie naar een klein meisje op het strand. En ook lees ik over een verhaal van een jochie dat een paar uur later 7km verder op het strand terug gevonden is. Het jongetje had geen naamplaatje of herkenning waardoor de zoektocht ellenlang duurde. Na het incident op IJburg ben ik diezelfde avond gelijk online gaan zoeken naar SOS armbandjes of naamplaatjes. Het zal je toch gebeuren. Met de zomer voor de deur geen onnodig goed. Het zou eigenlijk verplicht moeten zijn. Er wordt zoveel leed mee voorkomen.

Soorten en maten

Ik zag in de winkel plastic labels om de gegevens van je kindje op te schrijven. Ik weet niet of de tekst goed blijft zitten, daarnaast vind ik de randen scherp. Het draagcomfort is ook wel belangrijk anders trekken mijn kinderen het zo af. Ik zag ook siliconen SOS armbandjes, maar die lijken me dan weer heel makkelijk af te glijden. En als ik mijn dochtertje altijd zie klieren met haar armbanden is dat geen goed idee. En blijven de letters er wel op zitten? Ik kies liever voor kwaliteit, duurzaamheid en ben bereid hier meer voor te betalen. Daarnaast moeten ze het niet zelf af kunnen doen en comfort is van belang. Anders heb ik straks drie boze kinderen. Mijn kinderen zijn mijn alles, dus op zoek naar SOS armbandjes die mooi en kwalitatief zijn. Want Oja ze zijn tegenwoordig ook steeds kritischer. Iets van een eigen mening…. ;-D

naamplaatje SOS

Mijn keuze

Mijn wensenlijst is dus best lang. Soort van schaap met vijf poten. En raad eens? Ik heb ze gevonden. Ik heb nog getwijfeld over zo’n stoere naamketting, maar dat is helemaal niet handig tijdens het spelen. Mijn oog is gevallen op de Help ID4kids SOS armbandjes. Ik kon kiezen uit tig kleuren bandjes, diverse plaatjes (aluminum of siliconen) en kon mijn gewenste tekst doorgeven zoals naam kind, geboortedatum en telefoonnummer(s) van papa en mama. Eventuele andere informatie zoals allergieën/ medicatie kan ook maar voor ons niet nodig.

Mijn kindjes hebben geen allergie of medische indicatie, als dit wel voor jouw kindje geldt is dit een ideale armband / naamplaatje om vervelende, ziekmakende situaties te voorkomen. Het graveer oppervlak is groot waar je veel informatie op kwijt kunt. Ook in het geval van een allergie, ziekte of medicatie is het fijn om je kind een bandje met zijn of haar gegevens te laten dragen. Dan weet iedereen gelijk wat ze moeten doen.naamplaatje

Materiaal

De sluiting is eenvoudig en bestaat uit twee ringetjes. Het zal niet uit zichzelf losraken, ideaal! Het stukje materiaal dat over blijft, kun je in een rood bandje steken waardoor het goed aansluit. Het SOS naamplaatje is van roestvrij staal en het bandje is gemaakt van stevig materiaal. Ik ken het van de sauna of het zwembad en weet daardoor dat het comfortabel dragen is.

Bestelling

Ik heb er gelijk drie besteld en vond het zo’n goed idee dat ik ze gelijk ook cadeau heb gegeven in de vorm van een cadeaubon Tegenwoordig heeft iedereen, ook in het buitenland wel een mobiele telefoon. Hiermee is je kindje zo weer terug gevonden.  Naast de kwaliteit waar ik zeer tevreden over ben, vinden mijn kids ze heel stoer. Ik twijfelde tussen de siliconen en metalen variant. Vooral omdat ik bang was dat het metaal te heet zou worden. Dit is niet het geval want het metaal raakt de huid niet aan.

Uitleggen

Toen de armbandjes met naamplaatje binnen kwamen heb ik ze gelijk uitgelegd dat het heel belangrijk is dat ze hun armband gelijk aan iemand laten zien als ze ons kwijt zijn. Op die manier kunnen wij als ouders zo snel mogelijk gebeld worden zonder dat ze heel erg in paniek zijn.  Wij hopen op een hele zorgeloze vakantie. Met deze armbandjes hebben we in ieder geval een goede wijze stap gezet.

naamplaatje sos

Veilig op stap

Ik ga nu met een gerust hart op pad met mijn kleintjes. Het Help-ID4Kids SOS-armbandje is ideaal en helpt mij mijn kids snel terug te vinden. Ik ga nu heus niet relaxed achterover geleund in mijn strandstoel liggen. No-way, maar het voelt al heel wat beter. Ik wil me nooit meer zo voelen als die middag in Blijburg. Ik heb echt nog nooit zoveel paniek gehad.

Team

Het team achter Help ID4kids SOS armbandjes met naamplaatje is te volgen op facebook voor leuke aanbiedingen, winacties, fotowedstrijden en leuke informatie. Een pracht van een product en een absolute aanrader om met een gerust hart met je kids op pad te gaan.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

 


Delen vinden we super lief