Delen vinden we super lief

de grinch, warme truiendag
Als heel Nederland op 1 dag 1 graad lager stookt, besparen we 6,3 miljoen kilo CO2! Doen we dat een heel stookseizoen lang, dan besparen zelfs 1 megaton CO2!

Op Nationale Warme Truien dag mag je je warmste trui uit de kast trekken! Ieder jaar mogen we op de eerste vrijdag van Februari onze kast uitpluizen voor warme kleedij, een dag waarop het ook vaak een koude winterse dag is. De insteek is eigenlijk heel eenvoudig: samen kunnen we iets doen aan de klimaatcrisis door ons simpelweg warmer aan te kleden. En dan is een warme trui de beste remedie. Zet vervolgens je thermostaat een paar graden lager et voilà, je helpt eenvoudig mee aan een beter klimaat deze warme truien dag.

Koukleum

Voor de allergrootste koukleum bij ons thuis, alias mijn man, heb ik voor de Nationale Warme Truien dag het beste cadeau uitgekozen en ben warme heren truien gaan shoppen.. Soms kan je side kick wel een cadeautje gebruiken vind ik zelf, dat houdt de relatie altijd goed en sterk. Aangezien ik hem vaker spontane cadeaus kan geven, als recent nog een overhemd, viel mijn oog deze keer op een warme Olymp trui. Hij is een klassiek persoon dat wel de blits mag maken in zijn home office ;-D. En om met valentijn ook goed voor de dag te komen heb ik een tweede besteld in de kleur rood…nog niet verder vertellen hoor!

Doe je mee aan warme truien dag?

De warme truien dag wordt ook wel de ‘nationale dag van de energiebesparing’ genoemd waarop mensen de thermostaat massaal minimaal één graad lager zetten. Het is ooit blijven hangen dat je met 1 graad lager op de termostaat, al snel 6% energie bespaard en daarmee 6% CO2 voorkomt. De trui staat op deze dag als het ware symbool voor wat we samen zelf kunnen doen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Meedoen op deze warme truien dag is dan ook echt gesneden koek! En alle dagen ervoor en erna ook, het is gewoon echt koud, zegt ook de kleine koukleum in mijzelf! Maar met warme kledij is dat snel opgelost!

Thermostaat een graadje lager

De verwarming zet ik zelf standaard op 19 graden, maar daar zijn mijn gezinsleden het niet mee eens. Vaak kom ik thuis en dan is het bloedje heet. Bewust als ik ben, draai ik vaak de termostaat lager en gooi de kinderen een stel sloffen en een warm vest toe. Koud hoeven we het thuis echt niet te hebben, maar voor tropische temperaturen zitten we in het verkeerde seizoen en land.

Mocht je ook willen meedoen aan de warme truien dag, trek dan ook zeker een warme trui aan en zet de thermostaat lager!

Warme truien dag

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief