Delen vinden we super lief

Healthy Halloween in OostpoortOostpoort 29 oct – Bij Halloween denk je eigenlijk aan kinderen die verkleed langs de deuren gaan voor heel veel snoepgoed. Winkelgebied Oostpoort in Amsterdam vierde Halloween afgelopen weekend met een Healthy Halloween speurtocht op zondag 29 oktober voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Halloween moet je immers goed en gezond vieren.

Gezond in Oostpoort

Healthy Halloween in OostpoortDe organisatie van Oostpoort organiseerde Healthy Halloween voor het eerst in samenwerking met “Zo blijven wij gezond in Oost”. Een top initiatief waarbij steeds meer bewoners, organisaties en ondernemers uit dit stadsdeel zich inzetten voor het promoten van een gezonde leefstijl. Voor ons was het op steenworp afstand en voor onze kids helemaal leuk en leerzaam. De kids hadden we warm aangekleed en fietsten snel richting de Oostpoort in Amsterdam Oost.

Pompoenroute

Healthy Halloween in Oostpoort

Kinderen van 4 tot 12 jaar konden een pompoenroute volgen waar ze op zoek konden naar de 6 ingrediënten van een heerlijke pompoensoep.  Ze deden dit in samenwerking met “Zo blijven wij gezond in Oost”. Een mooi initiatief waarbij bewoners, organisaties en ondernemers zich inzetten voor het promoten van een gezonde leefstijl. Ik omarm dat ten zeerste, vooral met drie jonge kindjes die ik zo gezond mogelijk probeer op te voeden. Dit lukt me niet altijd heel eerlijk gezegd, waardoor ik dit initiatief extra leuk vond. Al spelende leerden ze heel veel. De kids hadden we warm aangekleed en fietsten richting de Oostpoort in AMsterdam Oost.Healthy Halloween in Oostpoort

Teamwork

Op de website over Oostpoort lees ik dat stadsdeel Oost in 2014 buurtbewoners via netwerkbijeenkomsten en workshops bewust probeerde te maken van het belang van een gezonde leefstijl. Een top initiatief in de Indische Buurt, Transvaal- en zowel de Dapperbuurt. Het getuigt van een top team.

“We hebben voor kookclubs in de buurt een netwerkbijeenkomst georganiseerd en gevraagd hoe we samen de buurt gezonder kunnen maken. Daar zijn deze initiatieven mee aan de slag gegaan. Hier is bijvoorbeeld een training over gezond én goedkoop koken voor de buurt uit gekomen. Zeker dertig actief kokende bewoners in kookclubs of buurthuizen hebben hun certificaat behaald. De laatste training start eind september.” Joanna Kruzycka van Zo blijven wij gezond in Oost.

Buurtbewoners Oostpoort als ambassadeurHealthy Halloween in Oostpoort

Wat gaaf om te lezen dat buurtorganisaties samen met moeders, vaders en grootouders samenwerken om een gezondere levensstijl te realiseren. Wij proberen thuis ook zo gezond mogelijk te leven met groente, fruit & veel bewegen. Ik probeer zoveel mogelijk te sporten en ook papa is goed bezig met zijn hardlopen. De kindjes zitten nog niet op een sport. We zijn nog even aan het oriënteren wat wijsheid is, wat de kindjes leuk vinden en wat te behappen is qua kosten.

Onwijs leuk om te lezen dat er zoveel kookclubs zijn in Healthy Halloween in OostpoortAmsterdam Oost. Inpspirend om mensen te leren kennen via een activiteit. Dit merkten we afgelopen zondag ook. Wat was het leuk om tijdens de pompoen route zoveel verschillende mensen te spreken. En complimenten aan alle vrijwilligers, wat was het leuk in elkaar gezet. De kinderen (en ook wij) hebben veel geleerd! En weer extra gestimuleerd om gezond te leven. Mrogen gelijk weer naar de sportschool na een kop pompoensoep ;-D

Gerelateerde blog: Sporten! Ik ben mijn trilbillen zat, tijd voor actie, tijd voor de sportschool

Healthy Halloween

Healthy Halloween in Oostpoort Via de Facebookpagina Zo blijven wij gezond in Oost worden er gezonde veranderingen gedeeld. Denk hierbij aan gezondere buurt-vakantiekampen met mangofrietjes, ramadanfeesten met havermoutsoep & havermoutkoekjes. Onwijs leuk om te lezen en te volgen. Ook als je niet in die buurt woont is het een feestje om het te volgen en geïnspireerd te raken. Tijdens Healthy Halloween werden onze kinderen spelenderwijs geleerd hoe leuk gezond eten is. We melden ons bij het het startpunt bij stadsdeel oost waar we een deelname formulier en rugzakje kregen.

Mission accomplished

De opdracht was om alle 6 ingrediënten voor een heerlijke pompoensoep bij elkaar te verzamelen. De route was Healthy Halloween in Oostpoortreuze, spannend aangekleed & versierd met spinnen, ratten en Halloween karakters. De kinderen moesten wel even wennen toen ze een heuse pompoen zagen rondlopen, of nep spinnen en ratten zagen. Tegen het einde van de pompoenen route vonden ze het bijna jammer dat het afgelopen was. We hebben er gelijk een leuke video impressie van gemaakt.

Videoimpressie

Kijk je mee naar onze avonturen in Oostpoort

Eenmaal thuis zijn we gelijk de keuken in gedoken en kreeg ik fantastische hulp van de kinderen. Ik heb ze gelijk Healthy Halloween in Oostpoortalles verteld over de ingrediënten. We volgden het recept keurig en het resultaat is echt geweldig. Het meeste hak &snij werk verrichte ik zelf, maar de hand en span diensten van de 3 & vier jarige was reuze gezellig :-D. We willen de organisatie enorm bedanken voor de leuke middag en niet te vergeten de ingrediënten.

Hebben jullie ook iets tof gedaan dat in het teken stond van Halloween? Het is bijna zover, wij kunnen in ieder geval onze outfits weer van stal halen en de buurt opschrikken!!

Gerelateerde blog: Halloween maken we dit jaar super griezelig met outfits & versieringen

Healthy Halloween in Oostpoort

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief