Delen vinden we super lief

photo3
La douce France

Als je dochter nog geen 1 is en je zoontje 2, is de keuze voor een geschikte vakantiebestemming lastig. Vliegen met alle poespas of toch heel praktisch met de auto? Hiermee ben je veel flexibeler en kun je de wagen vol laden met allerlei zin en onzin. Ik ben zelf fan van wat meer luxe, terwijl manlief het zonnetje het belangrijkste vindt. Met kinderen is een praktische vakantie vooral hoofdzaak om het twee weken lang een feestje te laten zijn. Ook wij als ouders moeten immers onze batterij opladen. En dan al die keuzes; appartement, hotel of toch camping? Na wikken en wegen en goed overleg zijn we vorig jaar gezwicht voor een campingvakantie met Vacansoleil. Ook it jaar was de keuze snel gemaakt voor een Vacansoleil vakantie.

Keuze
Ik ben compleet geen kampeerder en een eigen tent opzetten zag ik niet zitten. Papa Olivette is een fervente kampeerder en pakt de auto het liefst in met haringen, koelbox en een eigen tent. We hebben de perfecte compromis gevonden in een stacaravan. Ik viel voor de ruimte dat je met twee kindjes heel goed kunt gebruiken. Een eigen toilet vond ik ook een pluspunt. Om met twee jonge kindjes niet te ver hoeven rijden, vonden we 1000km wel de max. Het werd Châteauneuf-sur-Isère, waar een kindvriendelijke camping in de buurt van Valence ons opviel. De springkussen en de trampoline waren favoriet. In de omgeving volop te doen, een groot kinder zwembad en ruime plekken, ofwel een no-brainer voor families met kleine kinderen.

photo1
Le soleil fruité, het zwembad

Le soleil Fruité
Een stille en landelijke camping waar ook Vacansoleil staat en de ruime plekken mij opvielen. De kindjes
konden naar hartenlust rondrennen en de heen en terugreis naar het zwembad werd elke dag vergezeld met een proeverij bij de abrikozenboom. Het gebied was voorheen een vruchtenboomgaard dat overal terug te zien is en het iets landelijks geeft. Een rustige, mooi camping: Link

Leuke dingen doen
Uiteraard zijn de locale marktjes in de omgeving een aanrader, met die in Valence op de zaterdag als onze favoriet. Als je in mei/juni naar Frankrijk afreist, val je met je neus in de boter betreft de ‘ Sale’. De winkelketens Petit bateau, Dpam, of sergeant Major zijn mijn favoriete Franse kinderkleding merken en vertegenwoordigd in Valence. De grote supermarkten zijn ook favoriet om allerlei lekkers uit te zoeken voor uitgebreide barbecues. Bij het inladen van de familiewagen propten we er ook een elektrische BBQ bij. Een absolute aanrader om mee te nemen zodat je elke dag weer kunt knutselen met al die Franse lekkere delicatessen.

photo2
Vacansoleil camping le soleil fruité

Zwembad
Met jonge kinderen zitten we vast aan de middagslaapjes anders is er echt geen land te bezeilen met de kleine dreumesen. Dit gebruikte ik met manlief als quality-time om s ‘middags weer los te gaan in het ruim opgezette kinderbadje. Om een impressie te krijgen van deze vakantie, check onze video. Ook dit jaar hebben we onze opblaaskrokodil, dolfijn en ballen weer ingeladen. Afgelopen juni zijn we naar de Ardéche afgereisd.

Video impressie;

 


Delen vinden we super lief