Delen vinden we super lief

Het Nederlandse merk Petit&Jolie produceert biologische, milieu- en huidvriendelijke producten die gemaakt zijn van natuurlijke ingrediënten. Dat wat puur is, wil je puur houden. aldus de filosofie van dit mooie merk. En laten we wel wezen; dat wil je ook voor je eigen kindjes. De huid van pasgeboren baby’s, mijn babyboy en ook mijn ietwat oudere kindjes wil je niet beschadigen met synthetische kleurstoffen of zeep. Uiteindelijk wil ik ook mijn

Petit & Jolieecologische voetstap niet al te groot maken. We moeten de aarde toch echt schoon en gezond houden met zijn allen voor de volgende generatie. Waaronder onze eigen kinderen. Ik vertel jullie graag over een fijne ontdekking die ik onlangs heb gedaan. En vergeet niet mee te doen met de leuke winactie!

Eigen ervaring
Mijn kleintjes heb ik altijd veel ingesmeerd en gewassen met zwitsal, later Neutral en ook diverse eigen huismerken. In de kraamweek zijn we goed geïnformeerd dat een newborn in het begin niet zoveel gewassen hoeft te worden. Een paar dagen overslaan is zelfs beter voor het tere babyhuidje, aldus Esther, onze steun en toeverlaat destijds. Je doet er juist meer kwaad mee dan dat het goed voor hen is, want veel producten droogt de huid uit en ontwricht de natuurlijke balans. Ik had er eigenlijk nooit bij stil gestaan dat zeep slecht is voor een babyhuid.

Lekker ruiken heeft zo ook zijn nadelen
Bij Olivier ging het goed met al dat gesmeer. Zijn huid vond alle emulsies even lekker. En mama kon haar hart ophalen en alle lekkere geurtjes opsnuiven. Om de 2-3 dagen deed ik hem in bad en ik maakte er een heel ritueel van. Van wassen tot aan baby massage en insmeren. Hij genoot hier zichtbaar van, maar ik merkte wel dat zijn armpjes droog waren. Hoeveel ik hem ook insmeerde. Misschien toch door de zeep toevoegingen.

Bij Yvette had ik minder tijd voor een heel bad ritueel. Haar huid was ook veel gevoeliger waardoor ik me ging oriënteren in de wereld van verzorgingsproducten voor baby’s. Haar gezicht kreeg rode uitslag en haar armpjes bleven droog. Het kan niet anders dan dat dit aan de producten lag die ik gebruikte.

Zoektocht
In mijn ontdekkingstocht, kwam ik er achter dat er veel toegevoegde rommel in producten zit. Ik realiseerde dat veel te laat. Je zou toch denken dat grote merken hier over nadenken als het om baby’s en kinderen gaat. Al ruikt het nog zo lekker, de rommel is niet goed voor die fragiele kinderhuidjes. Ik heb de grote gele flessen en badschuim met de leukste afbeeldingen opgeborgen en startte mijn zoektocht door lukraak te gaan uitproberen.

kraamcadeautje
Ik ben gaan struinen naar eerlijke en natuurlijke producten waar geen nare producten in toegevoegd zijn. Eén van de kraamcadeautjes was een baby gift set van Petit&Jolie, Een perfecte manier om een nieuw product te ontdekken zonder eerst tig- tubes aan te schaffen. Het is ook fijn dat de tubes niet immens groot zijn, want j doet er dan ellenlang over om van merk te kunnen wisselen. Weggooien is ook zo zonde.

De Baby Gift Set Petit&Jolie
Deze set bestaat uit drie kleine tubes met Haar & Body Shampoo, Bodylotion en Billencréme, zoals afgebeeld op de foto. De huid van Yvette reageert er goed op en de geuren komen je tegemoet, heerlijk.

Ik ben altijd best rijkelijk met shampoo en smeersels voor het lekkere schuimeffect. Bij de producten van Petit&Jolie hoeft dat niet, omdat het niet echt schuimt. Dit is positief en het extra bewijs dat er geen rommel in zit! Het prikt niet in de ogen, een enorme pré. Daarnaast ruikt het naar frisse appeltjes. En geur blijft bij mij een dingetje. Ik vind het heerlijk om mijn kinderen te knuffelen en lekker te laten ruiken. De shampoo is ook los online verkrijgbaar op de webshop van Petit et Jolie. En voor die ene keer dat we een bad met heel veel schuim creëren gooi ik gewoon een van die grote gele flessen leeg.

In de billencrème zit o.a bijenwas dat extra bescherming biedt tegen vochtigheid op de billen. Het kalmeert zichtbaar de huid en mijn meiske had daardoor geen last meer van luieruitslag. Ik gebruik het nu ook bij Lucas en er gaat niets boven de zijdezachte billen van een baby. Ik vind het heel fijn dat de producten in een tube zitten, want uit een pot gaat het zo smeren en is het minder hygiënisch. De bodylotion is ook puur natuur en gemaakt van abrikozenolie. Het zorgt voor een super zachte huid. Ik was al heel snel weg van deze producten.

Nourishing Cream
Bij Lucas had ik recent weer veel last van uitslag op zijn gezichtje. De berg is nog niet helemaal weg en ik blijf smeren bij het kleine mannetje. Ook zijn bovenbeentjes zijn heel droog en niets lijkt te werken. Op de negen maanden beurs was het ook wel een van mijn missies om iets nieuws te ontdekken. Ik maakte kennis met Esther, eigenaresse van Petit&Jolie. Ze vertelde haar over mijn eerdere ervaring met de baby gift set. Ze bracht het heugelijke nieuws dat er in maart een NIEUW Petit&Jolie product is gelanceerd, namelijk de Nourishing cream. Dit is een vette crème met een mix van zonnebloem-, jojoba-, amandelolie met shea butter dat extra zachtheid geeft. Allemaal puur natuur, en wilde dat graag uitproberen. En zo geschiedde …

Testen 
Deze Petit&Jolie Vette Crème is een voedende en hydraterende crème dat speciaal voor de tere babyhuid is ontwikkeld. Ze kunnen mij veel wijsmaken, ik ben immers zelf ook een pr-meisje. Door het zelf uit te proberen kun je er zelf een eerlijke mening over geven. De crème smeert lekker en voelt rijk aan. Ik heb het ook een aantal keer op mijn eigen gezicht gesmeerd en het voelt fijn. Het biedt extra verzorging en bescherming door de samenstelling van o.a. biologisch geteelde shea butter en amandelolie. Het gezichtje van Lucas en ook zijn beentjes waren heel droog waar ik het dagelijks op heb uitgeprobeerd. De insmeer rituelen waren voor mijn kleine mannetje geniet momenten en eerlijk is eerlijk; zijn huid werd zichtbaar zachter. Na een week trouw smeren is zijn huid enorm verbeterd en ik zie zichtbaar resultaat. Ik ben om en helemaal overtuigd. Kijk maar naar zijn big-smile en je weet genoeg

Testen
Ik kan jullie natuurlijk van alles en nog wat aanraden en fijne ervaringen delen. Maar niets werkt beter dan het zelf uit te proberen Ik ben altijd best sceptisch als het gaat om smeersel en mijn kindjes. Best gek, want ik ging voor mainstream en zorgde dat ze altijd lekker ruiken en ging voor standaard smeersels. Nu ben ik om en hou ik echt van 100% natuurlijk, zonder rare toevoegingen. Wat een resultaat heeft het op het huidje van mijn kleintje, Het is zijdezachte en is nu echt een babyhuidje.

nourishing cream petit & Jolie
Ingredients (INCI): Aqua, Glycerin, Helianthus Annuus Hybrid Oil*, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Pentylene Glycol, Cetearyl Alcohol, Prunus Amygdalus Dulcis Oil*, Squalane, Butyrospermum Parkii Butter*, Cetyl Palmitate, Glyceryl Stearate Citrate, Polyglyceryl-3 Stearate, Acacia Decurrens/Jojoba/Sunflower Seed Wax/Polyglyceryl-3 Esters, Palmitic Acid, Stearic Acid, Limnanthes Alba Seed Oil, Sodium Polyphosphat, Dipotassium Glycyrrhizate, Helianthus Annuus Seed Oil, Sodium Hyaluronate, Tocopherol, Sodium Levulinate, Xanthan Gum, Sodium Anisate, Parfum **, Oryzanol * = organic ** from natural essential oils

Winactie
Wij geven met heel veel plezier een leuk en vooral zeer lekker ruikende set weg van dit mooie merk.  Laat hier onder een berichtje achter en geef aan welk product welk product van de webshop van Petit et Jolie je zou willen testen We maken op onze facebookpagina bekend wie de winnaar is.

Winactie is gesloten, Linda bloemen van harte

Veel geluk. We maken de winnaar zondag bekend!


Delen vinden we super lief