Delen vinden we super lief

De Star Wars fans kijken er reikhalzend naar uit: In december komt de nieuwe film uit; “The last Jedi”. Afgelopen week ontvingen we een trailer alert van Disney. Ik heb er geen kaas van gegeten en klik het voor even weg. Want eerlijk is eerlijk, ik snap er hé- le-maal niks van!

Darth Vader, Jedi’s, aliens, welke film moet je wél zien, of juist weer niet. Star Wars betovert hun fans en maakt hen dolblij met de trailer alert. Ook verkleden ze zich massaal en dossen ze zich uit als hun favoriete helden. Ze liggen in december ongetwijfeld in hun slaapzak voor de bioscoop te wachten tot de film echt uitkomt. Er schuilt een bijzondere wereld achter de film releases. Zo heeft Hasbro een uitgebreide speelgoed collectie, dat mijn zoontjes hart doet smelten. Zijn verlanglijstje staat er vol mee….

Kruip zelf in de rol van Darth Vader met deze helm, die je stem levensecht vervormt dat Luke Skywalker er nog in zou trappen.

Arme jongen

Mijn man werkt met It-ers en Star wars is een dingetje in zijn team. Als hij er over vertelt, knik ik maar wat suf mee. Nu mijn 4-jarige Olivier zich er in begint te interesseren, moet ik ook echt wel mijn kennis bijschaven. Ik vond het een genre die interessant is voor nerds en wizzkids. Ik vergeet nooit meer dat een vriend zijn hele collectie Star Wars attributen in zijn vitrinekast liet zien. Trots dat hij was. Zo sneu dat zijn collectie gehalveerd moest worden, toen zijn vriendin bij hem kwam wonen.

Een hele kamer voor zijn Star Wars collectie vond ze een beetje ver gaan. Bij de komst van zijn kinderen, heeft hij alles moeten verkopen. Ik heb een volwassen man nog nooit zo verdrietig zien kijken. Maar nu mijn zoontje de rechtmatige Star Wars leeftijd heeft, merk ik dat zelfs papa uitermate geïnteresseerd is in het speelgoed.

Star Wars for dummy’s

Ik snap de hele heisa rondom “Star wars” niet en vraag het aan mijn collega’s. Wat maakt de Star Wars scene toch zo interessant, vraag ik aan de kenners. Mijn collega Ursula haar ogen begonnen te glinsteren “Oja zelfs kindjes van drie zijn tegenwoordig al helemaal fan” “Death star & Prinses Leia zijn echt cultfiguren“, vertelt ze enthousiast. Ik kijk haar schaapachtig aan, want ik heb geen idee waar ze het over heeft. Trots toont ze foto van haar neefje die een Darth Vader themaparty heeft gehad. De Taart, zijn outfit en de cadeaus waren geheel in Star Wars thema. “Oke“, knik ik twijfelend.

Speelgoed

Star wars dart fader

“Door de kleur van de “light safer” kun je dus zien of je goed of slecht bent” vraag ik vol interesse. Ursula heeft ondertussen de echter Star Wars fan erbij geroepen. “ja, maar dan wel Light Saber” zegt Sharon grinnikend. Star Wars

Star Wars

“OOOhhh, dat dus” lach ik maar een beetje weg. Ursula vult daar nog op aan, dat haar broer de batterijen er uit heeft gelaten. Die kinderen lopen de hele dag met hun light saber te spelen.

“En dat masker is toch creepy”stamel ik nog even… Volgens Ursula wil haar neefje dat pak gewoonweg niet meer uit doen. Het maakt toch echt iets in hun los.

Bij de zevende episode van STAR WARS: THE FORCE AWAKENS was er destijds ook een release van een collectie Star Wars speelgoed met de nieuwe characters, blasters, lightsabers en voertuigen uit de film. Daar werden de lightsabers en een unieke Darth Vader Voice ChangerHelmet aan toegevoegd, waarmee je kind het universum en mij als moeder de stuipen op het lijf kan jagen.

Sci Fi

Sci-Fi films hebben me nooit aangetrokken. Alles dat niet naar de werkelijkheid te linken is, weet me niet te bekoren. Toch weet ik dat vele harten sneller gaan kloppen bij het noemen van Star Wars. Ook mijn 4-jarig zoontje begint zich er in te interesseren. Een Darth Vader pak? “Dacht het niet”, riep ik vorige week nog! In mijn beleving zijn het gewelddadig films. Je ziet geen gezichten, de maskers zijn creepy en alles in de films draait om oorlog. Dat wil je een kind toch niet meegeven. “Jawel joh” vervolgt Ursula, “Zie hem dan blij kijken”…. Haar neefje kijkt inderdaad zielsgelukkig zie ik op de foto. “Het is echt niet gewelddadig, ga maar gewoon kijken“…….

Sprookje

Sharon doet vervolgens haar best om het me uit te leggen. ”Het is een ruimte sprookje waar je je in kunt verliezen” “Het gaat over het ‘slechte” keizerrijk, waarbij de rebellen goed zijn. Ze zitten achter elkaar aan en er wordt gevochten. Het draait om de oorlog, maar dat is dan niet op een agressieve manier weergegeven”

Ze probeert me enthousiast te overtuigen. Ik kijk bedenkelijk, maar wil er uiteraard alles over weten. Ze strooide met woorden als “Millenial falcon””“Jedi” en nog meer onbekende quotes. “May the force be with you”, dat is de enige die ik ken… En oja “Luke, I am your father”.
Wat hiermee bedoeld wordt, ik heb geen idee!

Ik voel me bij deze kenners kleiner en kleiner worden en kruip nog net niet onder de tafel. Bij de naam “Han solo” dacht ik dat ze “Hans Yolo” zei, refererent naar een collega van ons. Nu ben ik even het domme blondje, maar daar gaat verandering in komen….

Taaie materie

Mijn zaterdagmorgen wijd ik er aan om eens goed in de materie te duiken. Het is immers toch een stukje cultuur. Toen Ronald Reagan bijvoorbeeld het idee voor het Strategic Defense Initiative (SDI) voorstelde, kreeg dit project de bijnaam “Star Wars”. En ook als je zoekt op Star wars Memes, wordt de een na de andere grap gemaakt. Mijn doel is om de quotes na dit weekend te begrijpen. En misschien quote ik straks zelf ook uit de fameuze films. Iets in de trant van :

“The circle is now complete. When I left you, I was but the learner. Now I am the master.”

Star |Wars

Om toch een beetje beslagen ten ijs te komen, raadpleeg ik eerst wikipedia. Ik zie al snel dat het hocus pocus voor me is.

Ursula keert nog een keer terug. “Plan dit weekend dan ook gelijk een Star Wars film avond met je man”. Gelijk heeft ze en ik ga het vanavond voorstellen. Een “Netflix en chill” avond ;-D

Sharon vult nog wel even aan: “Je hebt overigens wel een verschil tussen de verhaallijn en de uitgebrachte film, maar ik zou gewoon bij het begin beginnen…`

Volgorde

Er zijn onder de liefhebbers namelijk uiteenlopende meningen of de films in chronologische volgorde (I, II, III, IV, V, VI, VII) bekeken moet worden of in de gepubliceerde volgorde (IV, V, VI, I, II, III, VII). Sommigen zeggen zelfs dat je de eerste episode kunt overslaan om te voorkomen dat de grootste verrassingen, onthullingen en plotwendingen (te) vroeg aan het licht komen. Maar ach, ik vind het al een hele kunst om er überhaupt aan te beginnen. Ik begin bij episode IV zoals de meesten online adviseren.

De mystique van Star wars

Star wars
De U-Wing Starfighter is een sterk bewapend toestel dat soldaten transporteert naar gevaarlijk oorlogsgebied en luchtsteun biedt tijdens heftige missies. Inclusief 2 Nerf Darts en 10 cm Captain Cassian Andor figuur

We zijn er die vrijdagavond gelijk voor gaan zitten. Ik waande me gelijk terug in de tijd en grinnikte wel wat over de outfits en oude beelden. Het is toch een film uit “77. Na het zien van de eerste Episode is me meer duidelijk. Het verhaal wordt fantasievol verteld en het bevindt zich in een wereld waar je als kind van droomt. Het bestaat uit toverridders (Jedi’s) met lichtzwaarden, stuntelende robots, gevaarlijke en slijmerige aliens, en ook nog eens musicerende aliens. En niet te vergeten de ruimteschepen, laserpistolen en ijsplaneten. De ultieme kwade macht moet verslagen worden in dit epische ruimtesprookje. Ik begrijp dat computer nerds dit massaal adoreren met alle codering grapjes.

Bijzondere Wereld

Ik begin in te zien dat dit voor velen een zeer bijzondere wereld is. Zelfs mijn collega Elsa geeft toe Sci Fi vreselijk te vinden, maar dat ze Star Wars echt kan waarderen.  Of ik nu ook een echte fan ben geworden en met mijn slaapzak in december voor de bioscoop lig weet ik niet, maar ik ga de volgende episodes kijken en kom er bij je op terug.

Star Wars versus Star trek

Star Wars & Star Trek met elkaar verwarren is volgens de echte fan `NOT DONE`. De onderlinge strijd is een grappige, onschuldige, nerdy rivaliteit. Star Trek begon in 1966 en is ouder dan Star Wars dat in 1977 uit kwam. Star Trek heeft vijf verschillende tv-series en meer dan tien films. Star Wars daarentegen slechts twee trilogieën dat uit één verhaal bestaat. Voor deze nerd wel zo overzichtelijk. Op netflix zijn alle afleveringen momenteel nog gezien, dus haas is geboden.

Daarnaast is er een groot verschil in het genre. Star Trek is science fiction met een gefantaseerde toekomstvisie. Star Wars is een mythologisch drama, dat zich heel lang geleden heeft afgespeeld in een sterrenstelsel. Tsja in mijn ogen beide geen reële werelden, maar ik kan beter mijn mond houden als niet kenner. Dat is na dit weekend anders.

May the force be with you!……. ik ga mijn ruimte sprookje vervolgen en voel de spanning van de dark side…

Trailer van Star Wars: The Last Jedi…….and may the Force be with you

Star Wars: THE LAST JEDI
The saga continues…
In Lucasfilm’s Star Wars: The Last Jedi gaat de Skywalker-saga verder. Nieuwe personages uit Star Wars: The Force Awakens sluiten zich aan bij Star Wars-iconen. In een episch avontuur worden eeuwenoude mysteries over de Force en schokkende openbaringen uit het verleden onthuld. De film is vanaf 13 december 2017 te zien in de bioscoop. Tickets voor de film zijn vanaf nu al te koop!

Voor het zover is en ik deze film van A tot Z zal begrijpen rest mij nog een aantal Star Wars avonden.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

—————————-


Delen vinden we super lief