Alweer een tijd geleden bezocht ik met manlief in België een chocolade museum, waar de fabriek aan gekoppeld was. Dit magische goedje weet iedereen te betoveren en ook tijdens dit toeristische uitje. Ladingen vol met Jacques chocolade ging mee huiswaarts. En toch is me dat merk van destijds in België niet echt bijgebleven. De naam moest ik zelfs opzoeken. Bij het chocolademerk Tony’s Chocolonely is dat een heel ander verhaal!

Tony’s Chocolonely

Mijn chocolade hart

Op alle fronten weten de chocolade goeroes van Tony’s Chocolonely de chocolade harten te veroveren. Met kerst kregen we een chocoladereep onder de boom, als relatiegeschenk wordt het regelmatig ingezet en ook in het theater kun je zwichten voor een minireepje. Manlief kwam recent zelfs met een popcorn spikkels chocoladereep, oehwwwf. En met Pasen verstopten we de Tony´s eieren en dronken we 100% slaaf vrije chocolademelk bij het paasontbijt!

Het kan niet op

Met de komst van de chocoladefabriek waar een achtbaan in gemaakt wordt, komt een droom uit van Henk Jan Beltman, Chief Chocolate officer. In Pakhuis De Vrede, aan het IJ/Noordzeekanaal wordt in een historisch pand jaarlijks meer dan 500.000 bezoekers verwacht die letterlijk en figuurlijk ondersteboven zullen raken van het merk.

De vrede

Chief chocolate officer Henk Jan Beltman maakte jaren terug al bekend dat Tony’s plannen heeft voor een chocoladefabriek met een achtbaan er doorheen. Een soort droom die uitkomt. Inmiddels is het pakhuis ´De Vrede´gekocht dat van oudsher een op- en overslag was van granen en zaden, waaronder cacao.

Rondom het gebouw zal het een publiek park worden en ook twee nieuwe fabrieken voor het maken en produceren van chocolade)repen’. Hier is het volledig transparante proces van Tony’s Open Chain-chocolade te volgen.

Oog voor problemen

Het wordt een belevenis waar het publiek kan rekenen op de wondere wereld van Tony’s Chocolonely. Als bezoeker leer je alles over chocolade en de wereld hier om heen. Uiteraard worden ook de problemen in de cacao-industrie aangetipt, waar Tony’s Chocolonely al jaren iets aan probeert te doen. In alle activiteiten is hun missie zichtbaar± Samen 100% slaafvrij de norm in chocolade maken . Een van de vele redenen waarom we zoveel van dit chocolademerk houden!

Dit bericht bekijken op Instagram

Het is vandaag Valentijnsdag… superleuk natuurlijk, maar voor sommigen ook een verdrietige dag, of een dag waar je leegte voelt ~ Dan is Tony gewoon een hele goede oplossing! I hear you♥️ Die maakt je #instanthappy ♥️ Die hubby van mij heeft overigens echt zijn best gedaan, maar ik denk graag aan de mede-single-mens -落 #valentinesday #valentineday #love #sugarcrush #gift #tonychocolonely #valentinesgift #happyvalentinesday #bemyvalentine #liefdegaatdoordemasg #chocolatejunkie #valentinesdinner #valentinesgifts #boyfriend #girlfriend #wife #husband #chocolade #relationship #relationshipgoals #celebratelove #love #loveofmylife #myoneandonly #omdathetkan #myworld #myeverything

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Groots

Naar verwachting zullen er jaarlijks 500.000 chocofans op de ´experience Een tof initiatief voor de Tony’s Chocolonely chocoladefans. Hiermee weten ze jaarlijks chocoladefans in hun hart te laten sluiten en er onderteboven van te laten zijn. LoveIt. Ondertussen neem ik nog even ee grote hap uit een reep met knisper chocolade, jammie…

Liefs Olivette

Ook zijn we actief op Twitter Facebook Youtube en Instagram. We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat