Delen vinden we super lief

wereld ballet dagHet is vandaag wereld ballet dag! 5 october is de dag dat er allerlei online evenementen worden georganiseerd waar je balletdansers over de gehele wereld hun werk kunt zien doen. Als je net als mijn dochter en ik een enorme dansfan bent én je altijd al een kijkje hebt willen nemen in de studio’s van Nederlands Dans Theater Grijp dan nu je kans! Vanmiddag streamen beroemde dansgezelschappen uit de hele wereld speciaal op deze bijzonder dag LIVE hun balletlessen en repetities.

Livestreams

Op Facebook gunnen ze ons in Nederland LIVE een kijkje achter schermen bij het Nationale Ballet. Je begrijpt dat ik hiervoor klaar ga zitten. Momenteel wordt er namelijk gerepeteerd voor de voorstelling Mata Hari waar ik in november met een vriendin naar toe ga. Voor wereld ballet dagmij begint vandaag dus al een beetje de voorpret door mee te kijken bij de zware repetities. Ze streamen om 15.30u.

Ballet gezelschappen

Wereldwijd zijn de grootste ballet gemeenschappen actief op deze world ballet day. Vijf wereldberoemde gezelschappen zetten hun deuren open voor een kijkje in de keuken. The Australian Ballet, Bolshoi Ballet, The Royal Ballet, The National Ballet of Canada en The San Francisco Ballet streamen vandaag gedurende 20 uur live.

mata hari wereld ballet dag

wereld ballet dag

 

 

 

World Ballet Day Trailer 2017

In deze trailer krijg je vast een voorproefje van al het moois dat gezien kan gaan worden. Ik denk dat je zelfs als niet-ballet fan dit wel kunt waarderen.

Je kunt het op Facebook opzoeken, maar ook op deze site bekijken. Ook het Nederlands Dans Theater doet mee: kijk maar.

Internationaal

De naam World Ballet Day zou tot verwarring kunnen leiden. De officiële ‘dag van de dans’ is namelijk International Dance Day (29 april) De Verenigde Staten hebben een eigen Ballet Day (7 februari). Maar wat maakt het uit, ik word blij van een wereld ballet dag. Het leven van een prima ballerina sprak mij als klein meisje altijd tot de verbeelding. Ik had niet het prima ballerina lichaam en heb het slechts tot mijn 10e weten vol te houden. Ik was meer een klein olifantje in een porseleinen kast. Wat maakte ballet mij gelukkig. Mijn oma heeft me zelfs vastgelegd op schilderdoek en er een prachtig schilderij van gemaakt. (zie hieronder)wereld ballet dag

Dansen maakt gelukkig

Dansen maakt me nog steeds heel gelukkig en ik kan intens genieten van de sierlijke bewegingen op het podium. Je zult mij niet meer zo snel in een ballerina pakje zien ronddansen. Ik geniet vooral van de vakmensen op dat gebied ;-D

Slechts enkele ingewijden weten hoe het er in de meest prestigieuze balletscholen ter wereld echt aan toegaat. Vandaag kunnen we er allemaal een beetje bij zijn. Ik zit er vanmiddag klaar voor om een blik achter de schermen van de meest prestigieuze balletscholen ter wereld te werpen. We kunnen meekijken met het Bolshoi Ballet van Moskou,  het Royal Ballet van London en vele anderen… En als het je niet lukt om er live bij te zijn, dan kun je het altijd terugkijken op de verschillende Facebook pagina’s.

Kijk voor de livestream op: http://worldballetday.com/ Veel kijkplezier!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaatwereld ballet dag


Delen vinden we super lief