Delen vinden we super lief

Ieder jaar is het op 21 januari Wereld Knuffeldag. Knuffelen is een teken van acceptatie, warmte en genegenheid. Knuffel er daarom maar op los tijdens de wereld knuffeldag en blijf het dit jaar de dagen en maanden erna gerust volhouden! Over de grens wordt deze themadag zelfs massaal gevierd, waaronder bij de oosterburen waar “Knudeltag” een zeer bekend phenomeen is!

Het knuffelgehalte is bij de bandito’s werk verhoogt met de Zoocchini badcapes.

In huize Olivette knuffelen we heel wat af en is het iedere dag wel “knuffel je kind dag”. Vandaag heb jij dus ook een goede smoes om die leuke buurman, leraar, collega, of supermarkt manager een dikke knuffel te geven. Een knuffel is namelijk een makkelijke en tegelijkertijd een zeer veelzeggende blijk van waardering.

Te schattige badcapes om er op los te knuffelen na een fijn badritueel

Alternatieve knuffel manieren

Heb je vandaag niemand om mee te knuffelen, dan is er een geniale oplossing bedacht door Japanse onderzoekers, de Sense-Roid. Onderstaand filmpje maakt nog eens duidelijk dat knuffels zo belangrijk zijn. En bij ons thuis wikkelen de kinderen zich ondertussen in hun favoriete Zoocchini badcapes.

Oxytocine kom maar op…

Dus eigenlijk zou iedereen zo’n pak als hierboven getoond aan moeten schaffen. Helaas is dat ee over van ons bed show, maar gelukkig hebben wij zo’ n pak niet nodig. Nooit gebrek aan oxytocine, ofwel het knuffelhormoon.

Op deze Knudeltag, la journée des calins, Hug Day of gewoonweg Knuffeldag, geeft iedereen in de wereld vandaag extra blijk van waardering. Het is een initiatief dat ik zeer kan waarderen en waar wij vrolijk van morgen. Straks onze straatkrant verkoper ook maar een extra grote knuffel geven, on ee nog even wachten voor het virus echt verdwenen is.

Ik ben dol op deze themadagen! En heb je niet genoeg aan intimiteit houdt dan ook de ‘World cuddle up day‘ en ‘Internationale Kus Dag in de gaten! Zoveel liefdevolle dagen kunnen we wel gebruiken na de sombere Blue monday!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.Delen vinden we super lief