Delen vinden we super lief

Wijproeverij de kasteelhoeve

Manlief had in het weekend een verrassing en was hier goed op voorbereid met kaasjes, happerij en snuisterijen. Hij had namelijk een wijnproeverij georganiseerd van de Kasteelhoeve. Sander, de wijnconsulent kwam helemaal uit Staphorst om ons alles over de geselecteerde wijnen te vertellen. En extra leuk: het was prachtig weer dus konden we bij ons thuis in de tuin plaatsnemen.

“I cook with wine, sometimes I even add it to the food.”

Wijnkoperij De Kasteelhoeve staat er om bekend dat zij alle wijnhuizen van de wijnen in hun assortiment zelf bezoeken. Hier wist Sander enthousiast over te vertellen. Hij wilde ons kennis laten maken met wat hun avonturen opgeleverd had; Zeer zorgvuldig geselecteerde wijnen.

De kasteelhoeve selecteert kwaliteitswijnen van kleine wijnboeren uit de gehele wijnwereld. Dit varieert van Spanje, Frankrijk, Duitsland, Chili, Zuid-Afrika, Italië, Portugal en Hongarije. Hier wilden we heel graag meer over weten. En ook of er vacatures zijn…;-D wat heerlijk om altijd met wijn bezig te zijn.

wijnproeverij kasteelhoeve

“Life is too short to drink bad wine.”

  • Definitie van lekkere wijn

We hadden vrienden uitgenodigd die ook dol zijn op wijn van de betere wijnhuizen. We investeren liever in 1 goede fles dan 3 karige, goedkopere wijnen. De tijden van doorhalen en fris en fruitig uit de veren, ligt helaas achter ons . We kiezen nu voor “”less is more” en wat we dan drinken, hebben we graag van goede kwaliteit.

Wijproeverij de kasteelhoeve

Maar de definitie “Wat is een lekkere wijn“, is uiteraard voor iedereen compleet anders. De één prefereert een fruitige, jonge wijn en de ander houdt meer van vol en krachtig. Bij de wijnproeverij kregen we de gelegenheid om slokjes van de wijnen te proeven. Dit kan ook op de Kasteelhoeve zelf, maar manlief koos er voor om een wijnproeverij bij ons thuis te organiseren.

“Age is just a number. It’s totally irrelevant unless, of course, you happen to be a bottle of wine.”

  • De Wijnen van De wijnproeverij 

    wijnproeverij kasteelhoeve

De wijnen tijdens de wijnproeverij varieerden van vol, krachtig, fris, fruitig, sprankelend en soepel: We hebben diverse wijnen mogen proeven uit allerlei contrijen. en we hoefde het gelukkig niet uit te spugen! Dat vind ik overigens ook zonde van de wijnen en we waren er unaniem over eens, dat je de wijnen pas ‘echt’ proeft als je het doorslikt. Het was gewoon echt niet anders…

We hebben uiteenlopende smaken mogen proberen van verschillende kwaliteitwijnen: 5 witte, 2 rosé en 5 rode. Na het proeven van de wijnen kregen we ook nog een glaasje Port en likeur. Dit was een feestelijke afsluiting na een geslaagde wijnproeverij!

“Men are like wine – some turn to vinegar, but the best improve with age.”

kasteelhoeve

  • Nagenietenwijnproeverijwijnproeverij kasteelhoeve

We hebben een fijne sectie gemaakt die we hebben besteld. Aankomende week zullen ze bij ons afgeleverd worden. We vonden het vooral ideaal om de wijnen te mogen proberen. Hoe vaak ik wel niet in een wijnwinkel sta en de keuze niet durf te maken om een ietwat duurdere fles te kopen. Wat als het nergens naar smaakt? Mijn smaak komt gelukkig overeen met mijn man, dat scheelde in de selectie.

kastelehoeve

We houden beiden van vollere, rijkere wijnen. Daar waren we het snel over eens. Bij de witte wijnen verschilden de meningen, dus kozen we beiden onze eigen favoriet. De ros’e wijnen waren verrukkelijk, maar ergens moesten we toch stoppen.

Onze wijn voorraad is weer goed aangevuld en we kunnen er weer tegenaan met een fijne selectie aan kwaliteitswijnen. En extra leuk, we hebben nu ook het verhaal bij de wijnen die we straks gaan drinken..

“Wine is the answer, what was the question?”

kasteelhoeve

wijnproeverij kasteelhoeve

  • De naam “Kasteelhoeve”

De naam “Kasteelhoeve” doet denken aan de “chateaux/kastelen” in Frankrijk waar vele kwaliteitswijnen vandaan komen. Als je in Staphorst de locatie bezoekt, doet alles denken aan een kasteel. Het pand is net een kasteel van een hoeve, de tuinen zijn net kasteeltuinen. En ook het uithangbord en een wapenschild met een ridderuitrusting, werkt ook mee aan deze gedachtegang.

Het schild op het uithangbord is het familiewapen van de familie Hoogenbosch (de vrouw van de eigenaar) Het familiewapen stamt uit het einde van de 16e eeuw en is geschonken aan de familie door de Zeven Heren van de Zeven Provinciën. Een bijzondere plek om te bezoeken.

  • Videoimpressie

  • Nieuwsgierig geworden naar een wijproeverijwijnproeverij kasteelhoeve

Zin in een slokje en wil je zelf dolgraag een smaakvolle avond ervaren? Met 12 topwijnen uit verschillende landen komt één van de wijnadviseurs van kasteelhoeve bij je thuis om een onvergetelijke wijnproeverij te verzorgen voor 4, 6 of 8 personen. Wat Sander, onze consulent ook als tip meegaf; organiseert een proeverij als je een weekendje weg bent in bijvoorbeeld Landal, of Centerparks. Samen met vrienden heb je een 2-uur durende proeverij dat ontzettend leuk en leerzaam. Voor echte wijnliefhebbers een aanrader.

Wijproeverij de kasteelhoeve

Je kunt nu gelijk je wijnproeverij reserveren bij Sander Kastelein. Hij is telefonisch bereikbaar via 0522-442828 | 0652498344, of per email sanderkastelein@kasteelhoeve.nl. De wijnproeverij duurt ongeveer 2 uur en kost €17,50 per persoon. En extra leuk! In samenwerking met Sander mogen we wijnproeverijen cadeau geven.

‘The best wines are the ones we drink with friends”

  • Winactie Wijnproeverij Kasteelhoeve

Heb je altijd al een keertje een wijnproeverij willen organiseren met kwaliteitswijnen, maar je weet niet hoe? Doe dan snel mee en maak kans op een van de 4!!  Kasteelhoeve wijnproeverijen die ik mag weggeven. De voucher is geldig voor 4, 6, of zelfs 8 personen zonder additionele kosten. De wijnconsulent komt bij jou thuis waarbij jij en je vrienden, collega’s, familie of dierbaren geweldige wijnen mogen proeven en waarbij je een heerlijke wijn-reis maakt met diverse smaken.

‘I make wine disappear, what is your super Power” 

De winnaar wordt 29 april bekend gemaakt. Doe dus snel mee!! Het is een fantastisch leuke avond die je staat te wachten! Meedoen is eenvoudig. Met een reactie onder deze blog of onder de Facebookpost (a.s donderdag op facebook) horen we graag met wie je de beste wijnen zou willen proeven.

Veel succes!

  • Wijnmarathon

En nu we een mooie bestelling hebben geplaatst en de wijnkelder weer aangevuld is, moet ik uiteraard niet mijn fitheid vergeten. In onderstaand filmpje werd ik getagd, en ja, ik ben overtuigd! Ik ga meedoen met een wijnmarathon! Als iets me overtuigd om ooit een marathon te rennen dan is het wel wijn! Dit is toch te grappig!

“Wine is win, with an E on the end”

Praktische Informatie Wijnproeverij | Kasteelhoeve

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag:          09.00 – 17.00 uur
Zaterdag & zondag:            op afspraak

Adres
De Kasteelhoeve
Schotsweg 7
7951 NP IJhorst (Overijssel)
Nederland

“You can’t buy happiness, but you can buy wine and that’s kind of the same”

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief