Delen vinden we super lief

Opgetogen gingen we zaterdagmiddag naar de schouwburg in Utrecht voor de voorstelling ‘PARTY( 6+)’ als onderdeel van het Tweetakt festival in Utrecht. We gingen met drie volwassenen en vijf kinderen. We keken er enorm naar uit en vertellen er alles over…. Lees je mee?

Festival Tweetakt.

Festival Tweetakt is een KUNSTENFESTIVAL voor iedereen, dat plaatsvindt van vrijdag 30 maart t/m zondag 15 april op de Neude en in diverse Utrechtse theaters. En ook t/m 10 juni elke zondag op Fort Ruigenhoek. Met theater- en dansvoorstellingen, muziekoptredens, beeldende kunst, interactieve installaties en games. Gaat dat zien!

Katja Illner

Ook vindt je op Tweetakt een stand-upcomedy, het is een zeer gevarieerd programma. De voorstellingen zijn geschikt voor alle leeftijden, van kleuters tot jongeren tot opa en oma. Superleuk om met je gezin naartoe te gaan. En laten wij nu dol zijn op theater!

Kindervoorstellingen Tweetakt

We hebben gekozen voor de interactieve dansvoorstelling “PARTY” bij tweetakt, een dansvoorstelling waar mijn hart wel sneller van gaat kloppen.

Party (6+)

Credits Katja Illner

Bij PARTY zit je niet in het publiek maar bén je het feestje. En let op: het is géén zitfeestje. Je gaat je in het zweet dansen, samen met de dansers. Ze zwepen je op en zwiepen je mee, je danst tot je erbij neervalt en samen maak je een nieuwe wereld.” Meer informatie is hier te vinden. En wat we er van vonden? Dat lees je hier:

Review PARTY op het kunstenfestival Tweetakt

Tweetakt
Photocredits Saskia Mulders

Het interactieve dansspektakel vond plaats in de blauwe zaal van de schouwburg. In de foyer moesten we even wachten tot de artiesten klaar waren om ons te ontvangen. Het was niet uitverkocht, maar aardig druk. De dansers waren versierd met tape in verschillende neonkleuren. Toen de voorstelling ging beginnen, legden de dansers kort uit wat de bedoeling was. Aangezien ze geen Nederlands spraken, werd het ter plekke vertaald.

  • Verrassing

Er wachtte ons een verrassing; de kinderen en ouders werden van elkaar gescheiden. De ouders moesten eerst naar de zaal, de kinderen bleven wachten. Sommige kinderen hadden dit niet verwacht en moesten toch wel even slikken.

Katja Illner

De volwassenen kwamen in een zaal waar het donker was, en moesten een plekje op een van de stoelen aan de kant zoeken verspreid over de ruimte. Daar bleef het niet bij, ze moesten een pak aan en kregen een masker op. hierdoor waren ze onherkenbaar. Daarna kwamen de kids de zaal binnen. Zij gingen in het midden zitten onder een schijnwerper bij de dansers en konden vervolgens stukken tape zoeken verspreid door de zaal om zichzelf mee te versieren. Door het blacklight zagen ze er heel cool uit!

Photocredits Katja Illner
  • PARTY time bij Tweetakt

Daarna begon de muziek. De dansers begonnen te bewegen, maar zodra de muziek stopte renden ze snel naar één kant van de zaal. ook het licht ging aan en uit. De kinderen gingen al snel meedoen en volgden hun voorbeeld door ook bij het stoppen van de muziek zich snel naar een kant van de zaal te verplaatsen. Het leek daarom heel erg op ‘stopdans’.

  • Helemaal los

We merkten in ons donkere hoekje dat de kinderen ons snel vergeten waren en hun eigen gang gingen door lekker mee te dansen. Door wisselende dingen te doen, bijvoorbeeld op de grond liggen zodra de muziek stopte, of door langzame en snelle muziek af te wisselen, of door een rookkanon te gebruiken, bleef het voor de kinderen leuk. Hierdoor was het ook voor de volwassenen leuk om naar te kijken. Sommige kinderen gingen echt helemaal los en vergaten alles om zich heen.

feest tweetakt

Na ongeveer een half uur verzamelden de dansers en kinderen zich in het midden in een kring en maakten de volwassenen zichzelf bekend. Na een glaasje water, dat was wel nodig na al dat dansen, gingen we met z’n allen lekker los. Ondertussen dwarrelden er allemaal veertjes naar beneden om de stemming nog feestelijker te maken.

Photocredits Dorothea Tuch

Het was in ieder geval niet de rustigste voorstelling van Tweetakt. Hier kijk je naar anderen. Bij PARTY was je er zelf onderdeel van! Wat ons betreft erg geslaagd, al waren wij als volwassenen misschien wel iets eerder in actie willen komen. De dans en muziek werkten aanstekelijk!feest tweetakt veertjes

Photocredits Saskia Mulders 

Het was een feestje om hier bij aanwezig te zijn en het Tweetakt kunstenfestival  smaakt naar meer. Wij gaan meer voorstellingen bezoeken. Zou het iets voor jullie zijn? Wij vinden het in ieder geval een absolute aanrader!

TweetaktLiefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.

 


Delen vinden we super lief