Delen vinden we super lief

40 jubileum tradities

Het is zover, manlief wordt 40 jaar oud, een kroonjaar waar we uiteraard graag bij stil staan in huize Olivette. Het is lastig om de eerste 40 jaar van je jeugd achter je te laten, maar we hoeven ons nergens zorgen om te maken, is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken! Het leven begint namelijk echt pas bij 40!

Om deze heugelijke leeftijd te vieren, organiseren we een BBQ, cocktailparty in de tuin. Met uiteraard veel verrassingen. Waaronder een tof, zelf ontworpen shirt voor papa. En ook voor mijzelf en de kinderen heb ik iets tofs ontworpen. en daar blijft het niet bij …. ik ben namelijk dol op feestjes en tradities neerzetten

40 jaar jubileum tradities

Tradities 40  jaar

Er bestaan geen echte ’tradities’ rond de viering van je 40e verjaardag. Wel is het zo, dat je vanaf je 40e meer stil staat bij je leeftijd. Ook bouw je verder op wat je in de voorgaande 20 jaar hebt geleerd, hebt ervaren en hebt opgebouwd. Het bekende phenomeen ‘Midlifecrisis‘ ligt echter wel op de loer, want het is nu niet meer zo gemakkelijk om een hele andere koers te varen in je leven zonder consequenties:

“Mijn man is bijvoorbeeld met Superwoman getrouwd ;-D, heeft drie kinderen, een huis met een hypotheek en verplichtingen naar zijn omgeving. Om nu ineens een andere weg in te slaan, de wereld over te reizen, of je carrière pad om te gooien, is ietwat lastiger. Dat was een kwart eeuw geleden wel anders. toen lag de wereld nog voor zijn voeten, arme ziel…”

40 jaar jubileum tradities

Het is dus wachten geblazen tot hij op motorles gaat, nieuwe outfits gaat kopen voor zijn nieuwe, hippe verschijning, met een nieuw levensdoel komt, of een relatie aangaat met een jonge blom…oh boy… ik heb niet voor niets de app “locatie delen met vrienden”  bij hem geïntroduceerd ;-D

40 jaar worden, wekt medelijden op

Waarom wekt het ‘veertig worden’ toch zoveel medelijden? Zou het zijn dat je dan gaat piekeren over de dood, of gaat nadenken over de gemiste kansen in je leven? En dan zitten die kraaienpootje en opkomende lovehandles ook nog eens in de weg!

En toch hebben in de praktijk heel weinig mensen een echte ‘midlife crisis’

Uit onderzoek aan de universiteit van Austin is zelfs gebleken dat de meeste veertigers veel beter in hun vel blijken te zitten en veel aangenamer door het leven gaan dan vaak wordt gedacht. Het leven begint dus echt pas bij 40! Het is wetenschappelijk aangetoond en we hoeven ons dus nergens zorgen over te maken!! Er is niet voor niets een lied gemaakt door de havenzangers met de tekst” trouw niet voor je 40 bent” aangezien je dan pas alle geheimen van het leven kent….

Wetenschappelijk onderzoek? Vertel eens meer….

40 jaar jubileum tradities

In het bovengenoemde onderzoek werden zo’n 120.000 mensen per e-mail een vragenlijst toegestuurd met vragen over het ‘40 jaar oud zijn’. De resultaten waren ” bijzonder verrassend“, aldus Britse psycholoog Samuel Gosling, die deel uitmaakte van het onderzoeksteam.

Volgens Gosling gingen ze er van uit dat de persoonlijkheid grotendeels vastligt wanneer iemand 30 is. Dit onderzoek geeft juist aan dat de persoonlijkheid zich blijft ontwikkelen en dat deze ontwikkeling juist versnelt tussen de 40 en 50 jaar “. Dit heeft zeer positieve gevolgen op de manier waarop veertigers in het leven staan ten opzichte van dertigers. Goed nieuws en daar blijft het niet bij!

40 -tigers zijn aangenamer in omgang

Veertigers zijn veel meer ontspannen, staan relaxed in het leven en zijn daardoor ook veel aangenamer in omgang. Volgens het artikel  in de Times is er sprake van “groeiende aangenaamheid‘ omdat veertigers veel lekkerder in hun vel zitten dan gedacht. Dit komt voornamelijk doordat ze hun eigen persoonlijkheid en status beter blijken te accepteren dan tot nu toe werd gedacht.

“We zitten gewoon enorm goed in ons vel als veertigers’

Cadeautipswijnproeverij kasteelhoeve 40 jaar jubileum tradities

Als een dierbare 40 wordt, dan zoek je uiteraard naar een origineel, persoonlijk en onvergetelijk cadeau waar nog lang over na wordt gesproken. De voorpret en de energie die je er van krijgt is aanstekelijk en het wordt steeds bigger, better, bolder. Het fysieke cadeautje dat manlief van mij krijgt is een nachtje weg, zodat we er even met ’n tweetjes uit zijn.

En om het feestje thuis extra cachet te geven heb ik een te gek shirt laten maken. En niet zomaar eentje! Ik heb online bij de webshop van Digitransfer te gek gave shirts besteld en voor de kindjes een gepersonaliseerde pet. Handig voor in de zon. Wat hij nog meer krijgt vertel ik jullie na 6 mei uiteraard.

Extra cadeau suggesties

  • Een wijnproever met wijnen toegespitst op waar hij van houdt; Wijnproeverij de Kasteelhoeve, waar ik wijn heb laten verdwijnen. Wat is jouw superkracht? ook kun je een wijnfles met eigen etiket ontwerpen!
  • Een prachtige canvas, poster, schilderij van zijn favoriete foto: Saal Digitaal een tof cadeautje voor manlief met mijn 4e grote liefde
  • Een tof nieuw shirt, korte broek, of hoody: Sans online, een webshop waar mijn hart sneller van gaat kloppen
  • Bioscoop, theater of een kaartje voor een festival zoals tweetakt, de parade, etc
  • Keer terug naar onvergetelijke gebeurtenissen uit de geschiedenis en de popcultuur met deze dozen boordevol leuke quizvragen Stel je geheugen op de proef en dompel jezelf onder in een flinke dosis nostalgie:

In deze blog spits ik toe op een verrassing voor een huwelijksjubileum, maar hier staan uiteraard ook veel tips & tricks tussen voor een 40-jarig jubileum! Lees ook:  Verrassing huwelijksjubileum: De beste ideeën om partner origineel te verrassen

Er is zoveel tofs te organiseren. Ik zag bijvoorbeeld ook een zingende telegram voorbij komen. te leuk! En ook qua aankleding op het fBBQ feest kan ik helemaal los gaan. Hoe het heeft uitgepakt vind je snel terug op deze blog. En om alvast in de stemming te komen ….

Trouw niet voor je 40 bent…

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief