Delen vinden we super lief

brandweerman Sam mei weekoverzichtIn mei leggen alle vogels een ei en zo ook de eendjes in de sloot achter ons huis. We wachten op het bezoekje van ‘Anne & Frank‘, de twee zwanen die elk jaar kleine zwaantjes opvoeden in de Diemense wateren. Het nest ligt elk jaar in de Anne Frank woonwijk en ze komen ons altijd trouw een bezoekje brengen. Afgelopen week is ook de BBQ & haardvuur veel aangestoken en zijn we bezig geweest met de vakantie voorbereidingen. Dit en nog veel meer in ons weekoverzicht…. lees je mee…

Maandag 30 April

De eerste dag van de vakantie is begonnen. Olivier heeft twee weken vakantie, maar papa en mama moeten werken en dus gaat de kleine man naar de BSO. Hier had hij absoluut géén zin in, waardoor het schuldgevoel opborrelde. Bij thuiskomst vertelde hij tijdens het koken ronduit over zijn avonturen bij de ‘Hortus botanicus’ .achternaam mei vakantie Dat deed mijn moederhart weer goed. In de vlindertuin had hij zijn ogen uitgekeken en wist hier veel over te vertellen. Ik kan er gewoon niets aan doen dat ik mij zo nu en schuldig voel als moeder. We willen het zo graag goed doen als ouder!

 • Dag van de eerlijkheid

Ook was het vandaag de dag van de eerlijkheid waar we op kantoor gekscherend aan meededen. Wat zou het soms heerlijk zijn om eerlijk te kunnen zijn als een kind. Zowel op de werkvloer als thuis. Dit probeer ik dan ook wel, maar soms is een leugentje om bestwil snel gemaakt…

Lees ook : Eerlijkheid, op de dag van “International honesty day” doen we er een schepje bovenop
 • Cas de ranger JulianatorenBrandweerman Sam

Na een dag in projecten en campagnes verzonken te zijn geweest, was ik bijna vergeten dat er elders in het land hele leuke dingen gaande waren. Mijn zusje had ik kaarten gegeven voor de musical Brandweerman Sam die mij leuke foto’s doorstuurde. Hier waren wij eerder geweest en wat was dat een groot succes voor kinderen! Mijn cadeautje voor mijn neefjes was geslaagd! Ik geef dan ook graag een belevenis cadeau. Speelgoed hebben de kindertjes vaak wel genoeg.

 • Cas de Ranger

Ook was Veronique onze gastblogger bij de VIP perspremière in de Julianatoren aanwezig. De Julianatoren heeft namelijk een nieuw karakter aan het team toegevoegd waar wij reikhalzend naar uit hadden gekeken. Cas de Ranger werd feestelijk gepresenteerd, waar Veronique alles over vertelt in haar leuke gastblog:

Lees ook : Cas de Ranger in Kinderpretpark Julianatoren gepresenteerd tijdens VIP pers premiére

Ze hadden een fantastische dag en je ziet de kindjes stralen van oor tot oor! Veronique zullen we vaker op pad sturen, ze schrijft zo leuk!

Chef cuisinier Olivier is druk in de weer met zijn eigen gemaakte groentesoep Met flair geeft hij leiding aan de keukenbrigade en wordt daarbij bijgestaan door sous-chef Kay #groentensoep #healthyfood #soep #gezondeten #healthy #groenten #gezond #kinderschort by @bysorcia #vegetablesoup #vegan #vegetables #veggies #homemade #koolhydraatarm #lowcarb #healthylifestyle #homemadesoup #vitamientjes #nomnomnom #watetenwevandaag #vers #healthychoices #avondeten #huisgemaakt #boerengroentensoep #eatinghealthy #makingsoup #trotsemama #kids

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Dinsdag 1 mei

dag van de arbeid

 • Mayday & dag van de arbeid

Vandaag vieren we het begin van de lente en is het ook ‘’Dag van de arbeid’ . In Nederland is dit geen officiële vrije dag. In Frankrijk is 1 mei wel een officiële feestdag en vieren de Fransen zelfs 2 feestdagen! Het is niet alleen Feest van de Arbeid (Fête du Travail), maar ook Lentefeest. Een mooie Franse traditie is om elkaar die dag een ”brin de muguet” te geven, bij ons bekend als een Lelietje-van-Dalen (of een bosje van deze bloemetjes). Daarmee geef je iemand een teken van waardering en het staat symbool voor de lente. brin de muguet mei

 • Geluk op 1 mei

Het draagt ook wel het gezegde: “Treize fleurs portent bonheur!” 13 bloemen brengen geluk, vooral omdat 13 bloemetjes aan een steeltje zeer zeldzaam is. Een Lelietje-van-Dale draagt namelijk meestal 6 tot 12 bloemetjes aan een steeltje. Een leuk weetje is dat op 1 mei deze bloemen overal en door iedereen verkocht mag worden zonder hiervoor fiscaal te worden aangeslagen. Bij ons thuis stond er een fijn boeket van klaar. Ik kocht er ook gelijk een staatslot bij, “you never know”, bijgelovig als ik ben.

Lees ook: Bijgeloof; geluk en ongeluk zitten in een klein hoekje… even afkloppen
 • Lions meeting

Bij thuiskomst kon ik gelijk door naar Hotel Eden Manor voor de twee-maandelijkse Lionsmeeting. Hier werd het Kinderbeestfeest o.a besproken waar we op 1 juni onze handen uit de mouwen zullen steken. Hier zal ik snel meer over schrijven, maar ze zijn op zoek naar een bestuurslid dat ik graag in de schijnwerper zet.

 • KinderbeestfeestHuwelijk Wendy mei lions

Stichting KinderBeestFeest organiseert jaarlijks een feest voor kinderen met een beperking en/of chronisch ziekte. Maar ook voor hun ouders, broertjes en zusjes. Elk jaar wordt op de eerste vrijdag van juni zo’n 5000 gasten opgehaald bij hun instellingen door honderden voertuigen van vrijwilligers. Denk hierbij aan de brandweer, reddingsbrigade, politie, ambulance, Rode Kruis, defensie, rondvaartboten, etc. Met begeleiding van gillende sirenes worden de gasten naar ARTIS gebracht, waar de gasten genieten van een onbezorgde avond in de dierentuin. Ook worden er door vele vrijwilligers tientallen activiteiten georganiseerd, waar de leden van “Lions Amsterdam ’t IJ” van pas komen. We schrijven er uiteraard weer snel een uitgebreid verslag over.

 • Aanmelden

Lijkt het je leuk om je voor een van de leukste feesten in te zetten dat voor kids en hun familie jaarlijks in ARTIS georganiseerd wordt? Dan zijn ze op zoek naar jou! Als jij vanuit je beroep (marketing of communicatie) of achtergrond (zorg), specifieke kennis of vaardigheden hebt die van pas kunnen komen als bestuurslid bij het KinderBeestFeest, meld je dan snel bij ze aan!

 Woensdag 2 mei

Om 10:00 stond er een bezoek gepland aan het E-bike testcentrum in Purmerend. Hier kregen we product uitleg en hebben we een testrit gemaakt op de Fiore mama-fiets, wat een juweeltje. Snel meer hierover! Ik ben weer bijgespijkerd over E-bikes en moederfietsen.

Dit prachtig mooie weer vraagt om de fiets #fiore #mamafiets #stella #bobike #lageinstap #fietszitje #bobikelove #stellabike #loveit #testcentrum #purmerend #testen #stellafietsen #moederfiets #ebike #ebikelife #bicycle #cycling #bike #biketrip #ebikes #specialized #bikestagram #cyclinglife #electricbike #bikelife #bicyclelife

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

We waren weer bijtijds thuis om het paspoort op te halen van de oudste! Dat moet tegenwoordig bij ons op afspraak in het gemeentehuis. Voor het eerst heeft Olivier zijn handtekening mogen zetten op een officieel document. En trots dat hij was dat hij dit binnen de lijntjes lukte! Hij is nu 5 en afgelopen 5 jaar hebben we gereisd met zijn babyfoto. Arm kind, de pasfoto was namelijk een week na zijn geboorte genomen, incl. onderkin.

Lees ook: Paspoort pasfoto drama; “Mevrouw hij lijkt er echt niet meer op”!

paspoort mei

 • Dag van de tonijn

De ‘Dag van de tonijn’, konden we niet beter beginnen als bij de visboer. Aangezien we toch het paspoort van de jongste gingen ophalen, werd er een visje op de markt gekocht. Maarja tonijn dat koop ik eigenlijk niet meer sinds ik weet dat tonijn wereldwijd bedreigd wordt. De Verenigde Naties heeft deze wereld tonijn dag in het leven geroepen om vis consumenten bewust te maken van de kritische rol van tonijn voor de visserij, de economie en de wereldwijde voedselvoorziening. Het is nu niet meer zo dat je het niet moet eten, maar ‘bewust moet eten. En dus doen we dat!

 • Vakantie, meivakantie

We zijn overigens ook bezig met de vakantie voorbereidingen. Eigenlijk hebben we geen idee waar we naar toe willen. Ik vind alles gruwelijk duur en eerlijk; ik wil waar voor mij geld. Waarom zou ik 4500€ betalen in het hoogseizoen voor een stacaravan in Italië op een plek die om te huilen is. Ik vind het het gewoon niet waard! Daarnaast hebben manlief en ik weer een wijze les gekregen bij de hulpvaardige TUI en Vacansoleil medewerksters; boek vroeg! Enerzijds heb je dan nog keuze én zijn de vroegboekkortingen aanzienlijk! We zitten nu eenmaal vast aan het hoogseizoen en daar betaal je meer voor.  Maar met de juiste begeleiding en expertise vind je daar zeker je weg in!

 • Marrakech Citytrip

Om weer even in vakantie stemming te komen schreef ik de blog af van onze citytrip in Marrakech. Een stad om verliefd op te worden en waar ik ook weer graag naar terug ga.

“Een citytrip naar Marrakech is een absolute aanrader. Wij vlogen met Transavia en startten het avontuur op het Place Jemâa el-Fna met een ontbijt bij Cafe Des Epices. Wij bezochten o.a het prachtige Le Jardin Majorelle en dineerden bij Le Riad Monceau En wat dacht je van bijkomen en relaxen bij de fameuze hotspot Nikki Beach Marrakech We verbleven in het feeërieke Hôtel & Ryad Art Place En wat dacht je van een hamman bij La Maison Arabe en dat was nog niet eens alles……”

Lees ook : Marrakech, de beste tips, tricks en aanraders voor een fantastische citytrip

Donderdag 3 mei

De “dag van de persvrijheid” is een goede gelegenheid om de vrije pers te promoten en te benadrukken dat een vrije pers, vrede en welvaart brengt in deze roerige wereld. In deze week draait alles om de dodenherdenking, vrijheid en bevrijdingsfestivals. Dan sta ik graag extra stil bij de vermoorde journalisten, of de vele journalisten die in de gevangenis verkommeren of op alle mogelijke manieren belemmerd worden in de uitvoering van hun werk. We leven in een vrij land en daar mogen we trots op zijn en in mijn ogen nooit voor lielions mei kabinetsvergadering f nemen. Ik kan en mag schrijven wat ik denk en voel en dat is niet zo vanzelfsprekend.

 • Kabinetsmeeting

Als actief lionslid was ik afgelopen jaren actief in het landelijke bestuur in het district 110AN. Met veel toewijding en enthousiasme heb ik me gestort op de PR & Marketing activiteiten van Lions Nederland. Afgelopen jaar heb ik prachtige mensen ontmoet en heb ik vele activiteiten neer kunnen zetten. Nu is het tijd om een stapje terug te doen en zal ik me meer richten op onze eigen club in Amsterdam. Die avond had ik dan ook mijn laatste kabinetsvergadering, waar ik al mijn PR werkzaamheden heb overgedragen aan een zeer geschikte opvolger. Ik viel die avond met mijn neus in de boter:

 • World give day 3 meiworld giving day

Het is vandaag ook “World Give Day” dat iedereen wereldwijd inspireert om iets terug te geven en om een verschil te maken in het leven van een ander, zonder te bedenken hoeveel tijd & geld je dit kost. Goeddoen, daar gaat het om. daarom ben ik ook Lionlid. Onder het motto #weserve hoop ik een rol te kunnen betekenen voor mensen die hulp nodig hebben. “Give Day” kan simpel ‘gevierd worden’ met het plaatsen van een bericht over je favoriete goede doel, initiatief, of door je in te zetten voor een ander, hoe groot of klein ook… 💪Vanavond krijgen de kids een “educatief” cadeau(tje) Het was een uitdagende week✨ en hopen ze ietsgoeds mee te geven! Met ‘uitdagend’ bedoel ik voornamelijk het geduld dat ze bij ons op de proef hebben gesteld.  Het was niet altijd even gezellig in huize Olivette, maar liever duidelijke grenzen stellen dan alles laten laveren. De cadeautjes waren hun ‘incentive‘ na een week zich aan de afspraak gehouden te hebben.

Vrijdag 4 mei

 • Starwarsdag

Het is vandaag ‘Starwars’ dag en normaliter zou ik daar nooit bij stilstaan. Desondanks ben ik onlangs in de wondere wereld gestapt van de ‘light Sabers‘ en ‘Darth Fader‘. Ik kan nu soort van meepraten en is elke moeder dat niet soort van ‘verplicht’?

Lees ook: Star Wars, Star Trek & transformers, what’s the difference?

En niet onbelangrijk, het is vandaag

 • 4 mei Dodenherdenking!dag van de arbeid

Ik heb me als velen met mij afgelopen dagen boos gemaakt om de commotie rondom de dam schreeuwers. Ik heb er dan met heel veel liefde de volgende blog over geschreven die niet ongemerkt is gebleven. Dank voor de vele, lieve reacties!

Lees ook: Vrijheid? Verwende snotapen zijn we, we nemen onze vrijheid voor lief.

Het is 1944, Hillie is dan 16….. Mijn oma Hillechien vertelt haar verhaal aan RTV Oost – Vechtdal De oorlogsverhalen leven in ons voort. Oma heeft het haar kinderen meegegeven & ook wij, de (achter)kleinkinderen weten als geen ander welke prijs er is betaald voor onze vrijheid 

 • Oorlogsherinneringen

Als jong meisje gingen we met oma mee naar de dodenherdenking in Exloo en kregen we het Wilhelmus als poster om op onze kamer te hangen. De verhalen van Oma, oom Bob, Netty, de oma van mijn man, blijven me bij. In het huis aan de Linneausstraat waar ik samenwoonde met manlief was er op zolder zelfs nog een onderduikplek van Joden fysiek aanwezig. En de verhalen van oma Netty dat ze ijsjes trakteerde toen de Duitsers verslagen waren, weten een grijns op mijn gezicht te toveren. Verhalen die ik blijf koesteren en zal doorgeven aan mijn kinderen.  En wist je dat de schoonmoeder van mijn directe collega Marijke samen met mijn oma woonde tijdens de hongerwinter. De wereld is zo klein…

Zaterdag 5 meihunting lodge

Leve de vrijheid“, een prachtige dag in mei om er extra bij stil te staan. De vlaggen hangen overal uit en het zonnetje schijnt. Voor ons was er geen bevrijdingsfestival in het verschiet en ook reisden we niet richting het strand, nee…  We hadden een veel leuker iets op de planning staan. Een prachtig mei-huwelijk van Lisette & Marijn waar de liefde van af spatte! Wat zagen ze er beeldschoon uit en het was op een locatie waar je U tegen zegt. Wow! De kinderen dropten we bij oma en manlief en ik reisden af naar het idyllische Rozendaal. Het burgerlijk en kerkelijk huwelijk hadden ze gecombineerd in de kerk van Rozendaal, zo bijzonder. De receptie en het feest was in de Huntinglodge en bij geen enkele foto was een filter nodig. Van huwelijken word ik gelukkig en al helemaal van dit prachtige paar. “Love rules”, vooral omdat het niet bij iedereen vanzelfsprekend is…

Lees ook: Welke achternaam krijgt je kind als je niet getrouwd bent. Die van jou, of je partner?

weekoverzichtZondag 6 meiweekoerzicht knuffel cuddle n kisses

En toen was er die dag in mei dat mijn hubby 40 werd! We hadden geen betere dag kunnen kiezen om zijn verjaardag te vieren als op de nationale “Anti-dieet dag’ Daar doe ik dus echt niet aan mee! Om zes uur in de ochtend stond dochter al naast me “Mama, gaan we een tekening voor papa maken” ?! Dit had ik haar inderdaad voorgesteld, maar niet voordat de oogjes van schaapje, haar wekker open waren. Nondeju 6 uur!! En laat Lucas die nacht tussen ons in geslapen hebben. Murphy’s law was ingetreden. Met veel heisa en gegil was het “zing, slinger en cadeautjes moment” in bed even uitgesteld. Papa keek wel heel beteuterd en heb de kinderen dus uitgelegd dat we even ´Het bandje terugspelen´ En zo geschiedde. Uiteindelijk hebben in volle borst gezongen en papa enorm weten te verwennen schijt aan je leeftijd taart schijt aan je leeftijd taart

 • Partytime mei

Zijn verjaardag is die middag goed gevierd met veel cadeaus, bijpassende shirts en een fantastische “Schijt aan je verjaardag taart”. Wat ontzettend origineel bedacht! Van vroeg in de ochtend en laat in de avond hebben we zijn verjaardag gepast gevierd.

Lees ook: 40 jaar, Gefeliciteerd! Het leven begint nu echt! Tradities om het feestelijk te vieren begint hier

Wat was het toch weer een feestelijke, fijne week. Het weer had daar ook zeer zeker zijn aandeel aan en de fijne mensen in onze omgeving! Feestjes geven is leuk en ben voornemens om dat deze zomer meer te doen. Al moet ik wel echt gaan sporten, want ik vind elke keer wel weer een excuus! 2-3 keer per week moet toch echt niet zo heel moeilijk zijn…… Op naar een sportieve week! weekoverzicht

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief