Delen vinden we super lief

Het is toch ongekend hoe warm het deze twee weken was? Hebben jullie de hittegolf een beetje weten te overleven? De kinderen waren onrustig, hangerig en aten slecht. Thuis was het een sauna en het liefst zit ik stil en doe ik helemaal niets. Op de sportschool is er geen airco, waardoor ook dit werd uitgesteld. Met 1 kleine, veel te korte onweer bui, is er verder geen druppel gevallen. Wat was ik blij dat het zaterdag keihard begon te regenen! Eindelijk konden we weer plassen stampen! Lees je mee…zomerweken in de julianatoren hittegolf

Maandag 23 juli

Gastblogger Veronique was op pad gegaan naar de Julianatoren. Ze schreef een gezellige blog over de zomerweken in de fijne kinderpretpark. Deze zomer hopen we er zelf ook naar toe te gaan. We wachten nog heel even de hittegolf af en gaan er dan zeer zeker naar toe! Er staat zoveel leuks op de programmering! Ik was zelf hard aan het werk op een fijne gekoelde plek. Met het vertrek van mijn lieve collega is het weer even puzzelen hoe we alle aanschieten. Ik houd wel van uitdagingen en voor ik het door had was de dag voorbij. Die avond kwamen de kinderen bezweet, moe en toch voldaan thuis. Ze hadden veel met water en modder gespeeld, nice!

Dinsdag 24 julihittegolf

  • Strandje

Bij deze hittegolf is waterpret het beste. Aangezien de drie Daltons thuis zijn, besloten oma en opa om naar het strand te gaan. Een top idee in deze hitte! Afkoelen maar! De warmte begint wel zijn tol te eisen bij de kinderen. Water is echt de enige oplossing!

  • Spread the peas

Ik ben dol op tijdschriften en daar is KEK Mama eentje van. Ik verheug me elke keer weer op de volgende editie. Ook hierin spotte ik “Spread the peas“, die we hebben uitgeprobeerd. Hopelijk wordt het echt een groot succes. Bij ons thuis was het even wennen, maar ze smikkelen hun broodjes op! Al geef ik toe dat met deze hittegolf de kinderen veel minder eten.

Woensdag 25 juli

  • Bioscoop bezoek voor Yvette met haar BFF

Met deze hittegolf kun je je ideaal onderdompelen in een bioscoopzaal. De airco staat aan en met de leuke kinderfilms is het hier altijd een pretje! Yvette werd verrast met een bezoekje aan de bioscoop. Samen met haar grote vriendin gingen ze naar de film Casper en Emma maken theater. S’avonds tijdens het slapen gaan brabbelde ze veel liefs over de film. Het had indruk gemaakt. En je hart smelt als je dochter zegt “Mam, ik hou van Zoe, zij is echt mijn beste vriendin!” Vriendschap is zo jong al zo waardevol!

Och mijn hart smelt ❤ ik krijg net een paar foto’s via de watsapp van het meiden uitje dat Yvette vanmorgen had met haar BFF Zoë Ze gingen samen naar de bioscoop naar de film Casper & Emma. Met een grote glimlach kwam ze vanmiddag weer thuis ☺ Hebben jullie kids ook al zo jong een bestie? Vanmiddag kwam er geen boe, of bah meer uit, maar bij het slapen gaan kwamen de kinder brabbeltjes er uit “Mam, ik hou van Zoë!” “Ze is mijn beste vriendin en jij ook mama!” Jeff gelukkig 😅😍 #smelt #movietime #casperenemmamakentheater #bestfriend #photooftheday Hittegolf

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

  • Internationale neven en nichten dag

Eigenlijk best jammer dat ik met de familie geen neven en nichten dag of weekend heb. Dit hoor ik vaak bij anderen en lijkt me zo gezellig! Van beide kanten ben ik omringd met een kleurrijk geheel dat voor leuke uitjes kan zorgen. Misschien toch maar eens opperen! Ik ben wel van het organiseren! Als je nog leuke tips en tricks hebt, laat het me gerust weten!

Het is vandaag neven & nicht dag 💖 Zoals je kunt zien zijn ze wel wel matties ☺#bestfriends #neefennicht hittegolf

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

  • Toychamp partyhittegolf

De allergrootste en levensechte PAW patrol brandweertruck ooit was aanwezig bij de Toychamp. Daarvoor reizen we maar wat graag voor naar Amersfoort met de kinderen. Kunnen we gelijk het uitgebreide & complete speelgoed schap bekijken en een cadeautje kopen voor onze “bijna Twee is nee” bandito.

  • Hittegolf

Ook Marshall & Chase waren er bij aanwezig! Marshall had me maar wat stevig vast, maar hij was helaas niet te koop! We waanden ons voor even in de fantasierijke wereld van de heldhaftige pups en hun spectaculaire avonturen! En dankzij de airco een fijne verkoeling deze woensdagmiddag. De kinderen waren overigens niet weg te slaan bij het PAW Patrol schap. We zijn niet heel lang gebleven aangezien ik zag dat Yvette een beetje moe was van haar avontuurlijke dag. En een beetje jammer dat de airco het niet doet in mijn auto, niet zo handig met deze hittegolf!

Lees ook: Toychamp Amersfoort viert feest met de pups van PAW Patrol

Toychamp Amersfoort PAW Patrol schap hittegolf

Donderdag 26 juli

Uitwaaien aan het water met het uitzicht op de skyline bij de Amstel was een heel goed idee! Mijn picknick tas ging mee, gevuld met een kleedje, wijn en happerij. Tot laat in de avond heb ik daar met een vriendin bijgekletst tot we toch echt wel moesten gaan eten. Op het terras van L’Osteria kletsten we vrolijk verder en de skyline begon op te lichten. Het imposante gebouw van Philips en nationale Nederlanden schitterden in de donkere hemel. Een avond als deze heb je af en toe echt even nodig. naast moeder ben je immers ook vriendin en dat weet manlief als geen ander.

Hij stuurt met er dan ook echt op uit en neemt thuis de honneurs waar. Topper dat het is! De avond kon niet op met het beste gezelschap, de beste pizza, pasta d´amore en een unieke sfeer – een niet te overtreffen recept. 😀hittegolf

Vrijdag 27 juli

Vrijdagmiddag ben ik elke middag vrij. Ik zorgde heel even voor me-time en ben ondergedompeld bij de schoonheidsspecialiste. Ze had last-minute tijd en ik zie er weer als herboren uit. En elke keer denk ik weer; ik moet dit vaker doen! Elke salon heeft eigen producten en ik fan geworden van de producten van Medex. Ik zie echt het verschil. Wel zo fijn met een ouder wordende huid die het met de warmte en de hittegolf zwaar te verduren heeft.

  • Playtime

De kinderen werden lekker vroeg opgehaald van de opvang, aangezien het afzien is met deze hittegolf. Op de crèche hadden ze zelfs alles deuren en ramen gesloten en stond het licht niet eens aan. Hierdoor was het nog een beetje te doen! Ik heb ze dan liever thuis zodat ze rondom het huis kunnen spelen met water en fietsen.

Lees ook: Ben jij ook beter in bed, of laat je je ook verleiden door je smartphone!?
  • Bloedmaan

Overal in Amsterdam waren er locaties waar je de bloedmaan kon bekijken. De bewolking gooide helaas roet in het eten waardoor we de maan moeilijk te zien was. Op enkele terrassen in Amsterdam was het wel heel goed toeven. Samen met de verduisterde maan, of ‘Bloedmaan’ waren er ook vier planeten goed te zien. Je had er wel groot geschut bij nodig, want met het blote oog was het wat lastig zichtbaar! Rechts onder staat Mars en het zuiden staan Jupiter en Saturnus. Jupiter was hierbij de helderste van de twee.

Zaterdag 28 juli

Manlief ging die ochtend met de trein richting Apeldoorn. Met vrienden ging hij er op uit en kanoën in de weerribben. Tof! En de kleine man ging bij oma logeren en vergezelde hem op de treinreis. Zijn blije oogjes vertelden me genoeg. Thuis ben ik alles gaan ordenen en opruimen. Om te beginnen met de speelgoedkast. Ik heb heel veel gesorteerd om weg te geven aan goede doelen. Yvette hielp me goed mee. “Kijk mam, dit geven we ook aan een ander kindje” Ik wil haar graag meegeven dat geven zoveel meer rijkdom geeft als krijgen. Waardevolle levenslessen war je niet vroeg genoeg mee kunt beginnen.

Lees ook: Ruimere Vaderschapsverlof nabij! Maar hoe gaat Nederland het nieuwe vaderschapsverlof gebruiken? Zijn we er wel zo gelukkig mee?
  • Pizzatime

Papa is dan wel de hort op, maar wij gaan heus niet thuis zitten kniezen. Op de step zijn we naar de lokale pizzeria gegaan en zijn met zijn drietjes uit eten geweest. Splitsen jullie ook wel eens met de kinderen? Dit is echt zo bijzonder, je hebt een hele andere vibe en verdeling. Mijn dochter kletste ronduit en je hebt veel meer  op 1 contact. Ook Lucas bleef braaf zitten en brabbelde met ons mee. toen hij zat werd ging hij met step en al het terras rondscheuren.

hittegolf

Zondag 29 juli

Nu de hittegolf voorbij is en de regen de natuur de hoognodige vocht brengt, is het koeler en aangenamer. De kinderen spelen er op los en ik kon mijn blogs live zetten en inplannen. De hele zaterdagavond had ik mijn favoriete muziek op staan en schreef in de rondte. Ik nam het er even goed van nu m’n bestie er even niet is. Vooral met onze vakantie in het verschiet schrijf ik graag vooruit!

Voor ik het door had, was het tijd om naar Apeldoorn te gaan. Time flies when you’re heaving fun!

Lees ook: Uitverkoop! Hooray waar slaag jij altijd goed en graag? Vaak scoor ik pareltjes in de sale
  • Birthday BBQ

We haalden papa op in Apeldoorn waar hij met zijn vrienden mannen dingen is wezen doen. Altijd leuk zo’n mannenuitje. Vervolgens reden we door naar het pittoreske Ommen in Overijssel, waar we een verjaardag BBQ hadden met de hele familie. Mijn moeder heeft een seizoensplek op resort Arendshorst vlak aan de vecht. Een fijne vakantieplek.

Vanmiddag waren we op Resort de Arendshorst gelegen aan de rivier de Vecht te Ommen. Fijne plek voor visliefhebbers, fietsers, kanoërs en wandelaars die hun hart kunnen ophalen bij de talloze routes van de natuur in het mooie Vechtdal Overijssel. Zwemmen in de vecht is tof en een bbq met de family is fun! Het was een geslaagde verjaardag Het 66e levensjaar van Opa Martin hebben we goed ingeluid ! #backtomyroots #ontdekoverijssel @resort_de_arendshorst

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Het was er rustig en wat waren zij ook blij dat de hittegolf soort van voorbij is. Het was nog wel warm, maar niet te warm om heel veel te spelen, een sprong in de vecht te nemen, om ongein uit te halen en buiten te zijn. Moe en voldaan zijn we die avond naar huis gereisd. Wat was het weer een enerverende, fun week! Met een wel heel bijzondere week die ons te wachten staat….

Genieten jullie ook goed van de schoolvakantie, of in iedere geval van het bijzonder, warme weer? De hittegolf was misschien iets te veel van het goede, maar e tropische temperaturen mogen van mij echt aanblijven, met af en toe een buitje, dat wel! Fijne week!!hittegolf

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.

Lees ook: #1 Weekoverzicht #1 Olivette fris en fruitig het nieuwe jaar tegemoet #2 Januari Weekoverzicht #2 Een week met avonturen #3 Blue monday, daar doen we niet aan! Weekoverzicht #3  brengt een vrolijke noot #4 Ups & Downs. Een week dat voorbij vloog Weekoverzicht #4 #5 Februari, we gaan richting de lente Hooray Weekoverzicht #5  Een week van uitersten: galafeest, girlsnight out, tot aan sneeuw & kinderfeestjes, altijd wat te doen bij Olivette weekoverzicht #6  Avonturen & belevenissen met Valentijn als hoogtepunt weekoverzicht #7  Negenmaanden beurs, avonturen & een gebroken mama hart Weekoverzicht #8 Kou, het woord van de week in dit weekoverzicht #9  Maart begint leuk met de BHV praktijkdag, proefslapen en meer weekoverzicht #10  Lentekriebels, weekoverzicht #11  met de schilder, lente, Landal & Olivier zijn verjaardag  Maart roert met zijn staart, een leuk weekoverzicht #12 
Drukte van belang! Het woord van de week in dit weekoverzicht 13 #14 April doet wat hij wil weekoverzicht #14 Schoenen, de familie loopt in nieuwe stappers, gingen op stap en ook zette ik de eerste stap weekoverzicht #15  Kleurrijk is het woord van deze week. Qua weer, kleding, uitjes, thuis en mijn humeur! Let the sun shine! weekoverzicht #16  In mei leggen alle vogels een ei! Een weekoverzicht van Cas de Ranger, Mayday, vrijheid, oorlog en heel veel meer Weekoverzicht #17  Variëteit in het voorjaar: Pipo de clown, Elsenhove, ode aan van Manen…. Weekoverzicht #18 een variëteit aan bijzondere momenten  Weekoverzicht 19 Variëteit in dit voorjaar, een week vol kleurrijke hoogtepunten, gekkigheid en asperges. Weekoverzicht 20 De BV Family was deze week in orde in huize Olivette: Schoolreisje, theater….weekoverzicht 22 
Weekoverzicht 23 : JUNI, de maand begint met Jurassic World, Casper en Emma, kinderfeestjes en vakantie!!!! Weekoverzicht 24: Schoolvakantie voor zoonlief! Dat betekent ‘Off-we go”… op avontuur! Weekoverzicht 25: Het juni weekoverzicht bestond uit opvang geregel en chaos weekoverzicht #26: Themadag, deze week zat vol met themadagen! Fijne dag van de… Weekoverzicht 27: Zomervakantie is nabij, dit weekoverzicht staat in het teken van veel water, ballet, zon en kusjes… Weekoverzicht 28: Juli de beste maand van het jaar! Weekoverzicht29:  Laatste schooldag, laat de grote vakantie maar beginnen! Weekoverzicht 30:

 

 


Delen vinden we super lief