Delen vinden we super lief

Nieuwe week, nieuwe ronde, nieuwe kansen. We blikken terug op onze week en houden ons het vast met wat komen gaat. hebben jullie al een beetje december stress? Lees je mee….

Maandag 26 november

Op kantoor waren er vandaag 3 collega’s jarig. Een unicum en m’n lunch bleef onaangeraakt met al dat lekkers. Taart, snoepgoed, broodje kroket. Het was een echt feest! S’avonds na werk, kon ik gelijk door naar de basisschool van de kindjes om te helpen met de sinterklaas versieringen. We hadden het in no-time gefixt, al waren er nog wel een aantal vlaggetjes met verkeerde afbeeldingen. Deze werden snel weggehaald zodat het een feest voor iedereen wordt.

Die avond kon ik de de leuke blog van Aileen live zetten, onze vaste gastblogger is in de pen gekropen om te schrijven over het doen van kerstinkopen. Ik ben nooit wezen shoppen bij Zalando lounge en het is een fijne ontdekking.

Dinsdag 27 november

zalando lounge

 • Spelletjes in het schoentje

De Sint geeft ook heel graag spelletjes aan lieve kindjes. Hier kunnen we dan met z’n allen mee spelen. Gezellig, en ze leren er ook nog eens veel van. Nu ze iets ouder worden, duik ik graag de wereld der spellen in. Nu nog kiezen, want wat is ‘hot en wat not?’

Het spel ‘La Cucaracula’ lijkt me hilarisch en is besteld voor in het schoentje! Bij dit spel gaat er om wie de meeste kaarsen verzamelt en wie Cucaracula verjaagt uit zijn kasteel. De vampier-kakkerlak rent in de rondte en beweegt heel snel heen en weer. Te grappig! . . . . .

Gerelateerde blog: La Cucaracula: een spel voor echte vampierjagers en kakkerlak liefhebbers!

La Cucaracula Verder hebben we ook een aantal toffe spellen uitgekozen voor Yvette en Lucas. Misschien ietwat overdreven voor in de schoen, maar ik verspreid liever de cadeaus dan dat ze alles in 1 keer krijgen.

 • MARY QUEEN OF SCOTS

Die avond was er een speciale vertoning van de film MARY QUEEN OF SCOTS. In deze film draait het om ‘GirlPower’, bedrog, samenzweringen en macht. Respect voor deze 2 Ladies! De geschiedenis van Schotland en Engeland en de heersende koninginnen hebben ze bijzonder weten neer te zetten.

Terwijl ik me verlekker aan de prachtige jurken, de mysterieuze blikken, de girlpower, ben ik ook zeer onder de indruk van het krachtige acteerwerk! Damn! De acteurs, gesprekken, landschappen… de film heeft me iets meer dan twee uur weten te triggeren en geen moment verveeld. Aanrader dus!

Woensdag 28 November

Een studiedag voor de kinderen betekent voor mij schakelen. Het was een echte drama ochtend! Ze stuiteren door het huis en zochten elkaar steeds op, vreselijk. Tijdens zwemles gaven moeders al aan dat dat ook bij hen thuis zo was, oeefff… De sint is er echt credit aan. Die avond was ik dan ook he-le-maal gevloerd. Die middag waren ze mooi ondergebracht zodat ik in alle rust kon werken en zelf weer op adem kon komen. De studie en ATV dagen zijn altijd wel een uitdaging als je ook nog je uren wil maken op kantoor.

 • Knutselen geblazenpietentas december

S’avonds kon ik aan de knutsel omdat ik de pietenmuts en tas niet had gemaakt tijdens de knutselavond. Tja ik ben geen powermama. Helpen versieren vond ik wel even welletjes. Thuis kon ik met een gerust hart knutselen, schilderen en de 2 pieten tassen waren in mum van tijd klaar. Hebben jullie ook veel mee mogen knutselen? Iedere school pakt het op een andere, leuke manier aan. Het is toch wel een heel leuk kinderfeest net al dat gefreubel.

Donderdag 29 November

Vandaag ging mijn reis naar Amsterdam, een dagje niet op kantoor. Ik was uitgenodigd om aanwezig te zijn bij TED X Amsterdam. Supertof natuurlijk!

 • Ted x

TEDx Amsterdam bestaat tien jaar en dat werd afgelopen week groots gevierd in de Stadsschouwburg met “The Big X”. Afgelopen tien jaar is TEDx Amsterdam uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende TED events van de wereld.

 • The Big X

Tijdens deze “The Big X” werd er gekeken naar de toekomst van de stad Amsterdam en was de dag gevuld met inspirerende denkers, doeners en dromers op het podium. We werden ontroerd, uitgedaagd, hebben heel hard gelachen, hebben ons verbaasd en werden geïnspireerd onder het mom “Ideas worth spreading”. Ik kijk terug op een dag vol fijne ontmoetingen. Volgens jaar ben ik weer heel graag van de partij!

Insta-post

Dit bericht bekijken op Instagram

❌❌❌ We’re starting the day with music & smart, cute kids giving us their answers to very BIG life questions. And the answer is clear: “We are all pieces of the same puzzle for the future!’! Tip of the Day: If you aren’t attending in person, you can watch the live stream of TEDxAmsterdam 2018 through theirwebsite tedx.amsterdam and via their Facebook page. 👌 #thebigx @TEDxAmsterdam #tedxamsterdam. #tedxamsterdam #tedx #thebigx #amsterdam #tedxams #ted #stadsschouwburg #workingmom #iamsterdam #sustainability #tedtalks #tedxtalks #future #amsterdamcity #creativity #schouwburgamsterdam #contribute #motivation #designagency #sustainable #amstergram #music #art #events #amsterdamview december

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

 • Philips Lumea

Bij thuiskomst was het tijd voor de 3e flitsbeurt. De Philips Lumea zat me al 2 dagen aan te staren en nu moest ik er toch echt aan geloven. Terwijl manlief een presentatie voor zijn werk aan het voorbereiden was, flitste ik mijn armen en benen. De eerste bevindingen heb ik alvast opgeschreven:

Lees ook: Yay or Nay? We testen de ‘Philips Lumea Advanced’ IPL uit

En mijn collega’s testen ook vrolijk mee. Super dat ik dit topapparaat zo goed kan ervaren en de bevindingen met jullie kan delen.

 • Instagram

Dit bericht bekijken op Instagram

Daar gaan we weer… de 3e flitsbeurt ✨⚡️ Nieuwsgierig naar mijn bevindingen? Via de link in m’n bio lees je of we het tot zover een YAY, of NAY vinden … (https://olivette.nl/philips-lumea-ipl/) . . . . #philipslumea deember 

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Vrijdag 30 November

Een halve dag werken mondde uit op de hele dag op kantoor. Ik liep ietwat achter de feiten aan na een dag Ted X en externe afspraken, maar ach dan ga je met een goede gevoel het weekend in. Met manlief wilden we die middag nog even de offerte finaliseren voor de gordijnen, maar dat verliep even wat anders dan verwacht.

 • Luxaflex drama

De offerte van LUXAFLEX was ineens 400 euro verhoogd! Hoezo?! Ze gaven aan dat ze nu enkel nog met kwalitatieve stoffen werken en de keuze hierin kleiner is. Dan moest ik kiezen voor de goedkopere collectie waarbij verschil in kwaliteit aanzienlijk is. Dikke pech aldus de verkoper die de situatie weglachtte en niet met een alternatief kwam.

En nee we waren niet te laat met het accepteren van de offerte, de verkoper gaf aan dat hem nu een vervelend telefoontjes was bespaard. 1200€ is een hoop geld voor een stukje vouwgordijn van 3 meter. Ik weiger om met mijn rug tegen de muur aan gordijnen te bestellen, dus laat het voor wat het is en ga verder kijken. Het voelt niet goed en ik voel me ietwat bedonderd. Voorlopig hebben we dus nog even geen gordijnen.

 • Winactieinvented4kids

Die avond hebben we een fantastische winactie mogen lanceren van een tof merk. Invented 4 Kids is echt een merk naar mijn hart! Heb je al meegedaan!? Vooral de ‘Daddy Times’ is helemaal the Bomb!

Lees ook: Babyshoppen bij Invented4kids is een aanrader met deze 4 ‘musthaves’

 

Zaterdag 1 December

De kinderen heb ik een tof boek cadeau gedaan en je snapt dat ze ook gelijk buiten wilden spelen. Met weer, of geen weer is buitenspelen met dit boek ” “Alle kinderen naar buiten” een must. Wat een gave ontdekking is dit boek, dat de natuur bijzonder dichtbij brengt!

buiten

 • Buiten spelen

Hiermee zijn m’n kids er klaar voor om de natuur te ontdekken en ik leer graag met ze mee! De seizoenen kunnen origineel beleefd worden door een veelheid van buitenactiviteiten. We hebben samen het weer ontdekt, maar ook het water en de bodem. En wat dacht je van alle dieren? Mijn kennis is ook weer bijgeschaafd.weekoverzicht De kleine avonturiers speurden en spotten er op los en maken op een avontuurlijke manier kennis met veel leuks. En ze kregen hierbij geen koude oren met de geinige groene mutsen van de Grinch. Onwijs tof van Universal dat we dat als verrassing opgestuurd kregen, thanx!

 • Sinterklaas

Die middag ging manlief met de kinderen naar zijn werk voor een groots sinterklaas feest. Een pietenfanfare, dansende Sinterklaas, snoepgoed en een bijzonder cadeau! Wat hadden ze een pret! Kindjes vanaf drie mochten erbij zijn, waardoor ik met zoonlief boodschappen ben gaan doen. Dat was ook een avontuur op zich! Voor ik het doorhad, graaide hij ene donut uit de bakken en had er twee happen uit genomen…oops. Uiteraard afgerekend bij de kassa.

Zondag 2 December

Dochterlief ging spelen bij een vriendinnetje, papa had voetbal, de jongens gingen bij het buurjochie spelen en mama had een verjaardag van een vriendin. En toen was het weekend alweer voorbij. Dit was een relaxed, rustig weekend, waarin we ons hebben kunnen opladen voor de december maand. Cadeautjes inpakken, dichten, surprise stress. Laat de feestmaand maar komen.

Dit bericht bekijken op Instagram

✨🌙Mahammm hoeveel nachtjes nog…? hulppiet Yvette vindt het ietwat spannend. En Papa verdient een medaille voor deze eigen gefabriceerde aftelkalender 👌✨🌙 . . . . #pietenpet #gepersonaliseerd #bulbby #aftelkalender #sinterklaas #aftellen #pepernoten december

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

Weekoverzichten

Lees ook: #1 Weekoverzicht #1 Olivette fris en fruitig het nieuwe jaar tegemoet #2 Januari Weekoverzicht #2 Een week met avonturen #3 Blue monday, daar doen we niet aan! Weekoverzicht #3  brengt een vrolijke noot #4 Ups & Downs. Een week dat voorbij vloog Weekoverzicht #4 #5 Februari, we gaan richting de lente Hooray Weekoverzicht #5  Een week van uitersten: galafeest, girlsnight out, tot aan sneeuw & kinderfeestjes, altijd wat te doen bij Olivette weekoverzicht #6  Avonturen & belevenissen met Valentijn als hoogtepunt weekoverzicht #7  Negenmaanden beurs, avonturen & een gebroken mama hart Weekoverzicht #8 Kou, het woord van de week in dit weekoverzicht #9  Maart begint leuk met de BHV praktijkdag, proefslapen en meer weekoverzicht #10  Lentekriebels, weekoverzicht #11  met de schilder, lente, Landal & Olivier zijn verjaardag  Maart roert met zijn staart, een leuk weekoverzicht #12 
Drukte van belang! Het woord van de week in dit weekoverzicht 13 #14 April doet wat hij wil weekoverzicht #14 Schoenen, de familie loopt in nieuwe stappers, gingen op stap en ook zette ik de eerste stap weekoverzicht #15  Kleurrijk is het woord van deze week. Qua weer, kleding, uitjes, thuis en mijn humeur! Let the sun shine! weekoverzicht #16  In mei leggen alle vogels een ei! Een weekoverzicht van Cas de Ranger, Mayday, vrijheid, oorlog en heel veel meer Weekoverzicht #17  Variëteit in het voorjaar: Pipo de clown, Elsenhove, ode aan van Manen…. Weekoverzicht #18 een variëteit aan bijzondere momenten  Weekoverzicht 19 Variëteit in dit voorjaar, een week vol kleurrijke hoogtepunten, gekkigheid en asperges. Weekoverzicht 20 De BV Family was deze week in orde in huize Olivette: Schoolreisje, theater….weekoverzicht 22 
Weekoverzicht 23 : JUNI, de maand begint met Jurassic World, Casper en Emma, kinderfeestjes en vakantie!!!! Weekoverzicht 24: Schoolvakantie voor zoonlief! Dat betekent ‘Off-we go”… op avontuur! Weekoverzicht 25: Het juni weekoverzicht bestond uit opvang geregel en chaos weekoverzicht #26: Themadag, deze week zat vol met themadagen! Fijne dag van de… Weekoverzicht 27: Zomervakantie is nabij, dit weekoverzicht staat in het teken van veel water, ballet, zon en kusjes… Weekoverzicht 28: Juli de beste maand van het jaar! Weekoverzicht29:  Laatste schooldag, laat de grote vakantie maar beginnen! Weekoverzicht 30: Hittegolf, PAW Patrol, onweer & een girls night out #weekoverzicht 31: Augustus wordt feestelijk ingeluid en ook feestelijk afgesloten! Lees je mee … #weekoverzicht 32: Familie vakantie naar Frankrijk op camping “Le Pin Parasol”#weekoverzicht 33 : Camping Le Pin Parasol onveilig gemaakt door familie Olivette #weekoverzicht 34: Vakantiepret: Er is een tijd van komen en een tijd van gaan! En die tijd is nu gekomen..(3/3)   #weekoverzicht 35: De R in de maand, Hello September! De laatste week van de zomervakantie #weekoverzicht 36 September begint met de eerste schoolweek en eindigt in Frankrijk! #weekoverzicht 37 Nazomer tijd! Haal die zonnebril maar weer tevoorschijn! Het is genieten geblazen in dit   #weekoverzicht 38: Wijn is het thema van deze week en ook kerst, verdriet en monkey town. Het is een week van uitersten #weekoverzicht 39 De week van de lach, verhuizing, volle maan, hasbro en hatchimals event. Er was zoveel te doen #weekoverzicht 40 Een verrassende oktober week met Wende, de campagne “Buiten de Pixels”, Claudia de Breij, het in de wolken festival …. oktober, oktober #weekoverzicht 41 De feest week van poopsie Unicorn, Nintendo, een reis naar de maan en klussen! #weekoverzicht 42 Deze week staan de veranderingen centraal: qua baan, zwemles, interieur, et  #Weekoverzicht 43 Herfstvakantie voor de kids en work mode voor papa & mama…De week vloog voorbij #weekoverzicht 44 Hello November! Mickey’s verjaardag, Disney On Ice, het ballet & Heineken stond op de agenda afgelopen week. Lees je mee?#weekoverzicht 45  Speelgoed van het jaar en zelf heel veel ontdekken dat is waar deze week uit bestond #weekoverzicht 46

Delen vinden we super lief