Delen vinden we super lief

mandala designer ravensburgerNaast speelgoed, geef ik met de feestdagen, of op verjaardagen heel graag spelletjes. Een kast vol familiespellen ziet er altijd zo gezellig uit. Daarnaast zijn mijn kinderen dol op spelletjes spelen en kunnen we er gerust een spelletjesmiddag van maken. Ik heb wel geleerd dat het leeftijdsadvies moet aansluiten bij de leeftijd van je kindje, anders sla je de plank complete mis. ‘Been there, done that’ met gefrustreerde kindjes als gevolg. Voor de drie bandito’s ben ik gaan struinen en ben o.a geslaagd met onderstaande ravensburger spellen;

Tip toi Ravensburger

spelen tiptoi ontwikkeling De TIPTOI boeken vind ik leerzaam, grappig en je kunt er alle kanten mee uit. Voor mijn zoontje had ik de starterset gekocht waar de pen bij zit. Ook het piratenboek en het menselijk lichaam heb ik later door het succes bij gekochtip toi ravensburgert. Soms waren de opdrachten wat lastig, maar dan ging hij gewoon verder op ontdekkingstocht. Zoonlief wist me vervolgens alles te vertellen over vulkanen. Voor de jongere kindjes zijn er ook boeken. Mijn leergierige Lucas wil graag dat we onze gehele bibliotheek voorlezen en een TIPTOI boek is dan een ideaal alternatief. Het geluiden prentenboek wist mijn nieuwsierigheid te wekken.

Dit bericht bekijken op Instagram

BEWIJSMATERIAAL Broer & Zus kunnen écht lief spelen met elkaar 😀 Afgelopen week waren ze beiden… , hoe zeg ik dat netjes,… temperamentvol ✨ Het was echt vuurwerk, maar de storm lijkt neergedaald te zijn 🌪🌪🌥 . . . . . #kinderruzie #opvoedsituatie #opwelling #brothersisterfight #love #brothersisterlove #supermom #opvoeding #instamama #loved #parenthood #kids #lovingchilderen #drift #tiptoi #ravensburger #spielen #familie #lifewithkids #ravensburgermoment #familyfirst #nonspon #gekocht ravensburger

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Lucas heeft veel interesse voor geluiden en op de manier leert hij leuk en interactief woordjes. In de zak van sinterklaas zit dit boek voor hem. De pen hadden we al waardoor we enkel het boek helden te kopen, scheelt toch weer!

La Cucaracula

La Cucaracula In het spel Cucaracula gaat het om een mysterieus spookslot en een vampier-kakkerlak. Ik ben geen fan van kakkerlakken, maar ach, als spelletje is het wel echt hilarisch. Een spel naar mijn hart. Olivier heeft het pel al veel uit de kast gepakt en er mee gespeeld. Het is echt geschikt vanaf 6 jaar. Zijn zusje nam het niet zo nauw met de spelregels en dan heb je meer strijd dan spelplezier.

Unicorn Mandala

Deze mandaa maker zorgt voor veel tekenpret! Of het nu klassieke mandala’s zijn of een mandala in een mandala – de creativiteit kent geen grenzen! Met de cirkels kun je alle kanten op dat het zo leuk maakt.  Alle onderdelen kunnen in de machine worden opgeborgen en met de handgreep kun je hem ook makkelijk overal mee naar toe nemen. Voor mijn dochter die dol is op knutselen, kleuren en secuur tekenen, heb ik gekozen oor de klassieke designer. (zonder batterijen). Ze is er helemaal blij mee toe ze het in haar schoentje vond. Onderstaande designer is de volgende stap.

Puzzels

puzzelsPuzzels zijn eigenlijk altijd een groot succes bij ons thuis. Ze leren er zoveel van en ze worden ook steeds beter in het puzzelen. Deze ravensburgerpuzzel is populair bij alle kids. W reizen vele met het openbare vervoer waardoor het extra aanspreekt. Het fijne van de Ravensburger puzzels vind ik persoonlijk de kwaliteit. Als er knikken in komen is puzzelen niet meer leuk en dat gebeurt niet snel met het stevige karton.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat!


Delen vinden we super lief