Delen vinden we super liefDe Tiptoi is populair speelgoed van Ravensburger. Het bestaat uit een digitale stift met sensoren waarmee in boeken, spellen en op speelgoed getikt kan worden. De Tiptoi maakt dan het bijbehorende geluid, vertelt een stukje verhaal of laat een stukje muziek horen. Je beleef de wereld van puzzels, speelgoed en spelletjes op een interactieve, leerzame manier!

Voordelen van de Tiptoi

De wereld van de Tip Toi is in de afgelopen jaren erg uitgebreid. Er zijn een flink aantal spellen en boeken te koop die in combinatie met de stift gebruikt kunnen worden. Voor elke leeftijd en elke interesse is er dus wel een nieuwe uitbreidingsset te vinden. Olivier is enorm fan van piraten en dino’s en mijn dochter wil alles weten over het lichaam. Ideaal dat je hier dan ook keuzes in kunt maken.

tiptoi® Pocket boek Dinosauriers

Voor elk wat wils

Zo zijn er uitbreidingen met een wereldatlas, dinosaurussen en ridders, maar ook om bijvoorbeeld te leren rekenen of Engels te leren spreken. Het grote voordeel is dat ouders bijna niet nodig zijn! De kinderen pakken een boek erbij en zijn er wel even zoet mee. Vooral tijdens lange autoritten ideaal! Het spel werkt zeer intuïtief en kinderen kunnen uren plezier beleven met het spel.

Een ander voordeel is dat er een koptelefoonaansluiting aan te stift zit. Zo kan je kind met de stift spelen zonder dat iedereen in huis of onderweg in de auto hoeft mee te genieten. Zelf heb ik die nog niet aangeschaft, maar dat is meer omdat ik nog geen geschikte koptelefoon gevonden heb.

Nadelen

Hoewel het spel erg uitgebreid is, kost het wel wat moeite voor het allemaal werkt zoals het moet. Zo moeten eerst de bijbehorende geluidsbestanden gedownload worden. Dit heb ik echter uitbesteed aan manlief! Ook zijn er twee AAA-batterijen nodig om de stift te laten werken (die uiteraard altijd leeg zijn als je kind na een week bedenkt er weer mee te willen spelen). Als laatste moeten alle extra boeken en spellen los worden aangeschaft. Dit is wel iedere keer een aanzienlijke investering. Je begint met de basisset waar een pen bij zit en je breidt het uit met een boek naar keuze!

tiptoi® Starterset prentenboek Bij ons thuis

opvoedzonde schoentje ravensburger speelgoed

Per uitbreiding betaal je tussen de tien en twintig euro. Daar komt dan nog de regelmatige aanschaf van nieuwe batterijen bij (de batterijen van de stift gaan tussen de 6 en 8 uren mee).

Tip Toi, ravensburger

Al met al is de stift van Ravensburger bij veel kinderen populair om te gebruiken. Het werkt zeer intuïtief, ouders hoeven er niet bij te helpen en er zijn veel verschillende opties om de mogelijkheden van de stift uit te breiden. Wel moet je rekening houden met het downloaden van de audiobestanden en zorgen dat deze op de stift terecht komen. Zonder dit bestand werkt het niet. Maar daar hebben we superpapa voor!

tip toi ravensburger

Ouders die weinig met de computer omgaan of zich niet prettig voelen bij het downloaden van bestanden zullen daarom met de uitbreidingen van de stift wat meer moeite hebben. Het startspel bevat al een stift waarop de bijbehorende geluidsbestanden zijn ingeladen, dus dit hoeft alleen bij uitbreidingen nog te gebeuren. Maar als je het eenmaal door hebt, werkt het ideaal! Wij vinden het echt een aanrader!

tip toi ravensburger

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief