Delen vinden we super lief

Een e-bike of elektrische fiets is niet iets wat je dagelijks koopt. En zeker als het je eerste e-bike is, is het moeilijk te bepalen welke elektrische fiets nu goed is en welke het beste bij jou en je situatie past. Er zijn veel verschillende modellen op de markt en de prijzen verschillen ook nog eens flink van elkaar. Gelukkig zijn er verenigingen die een e-bike test doen. Zo kun jij meekijken wat de beste optie voor jou is.

fietszitje, veiligheid, Thule, Thule Yepp next, Thule upride,fietsen

Waar let je op bij reviews van een elektrische fiets?

In de eerste instantie is het goed om er op te letten dat de test gedaan wordt door een onafhankelijke organisatie. Wanneer de test wordt uitgevoerd door een fabrikant zelf, zul je weinig nadelen tegenkomen. Als je kijkt naar de reviews van consumenten, is het goed om er op te letten dat deze geschreven zijn door echte gebruikers. Veel commerciële bedrijven betalen tegenwoordig mensen om een goede review te schrijven. Zorg dus dat de reviews betrouwbaar zijn.

fietszitje, e-bike, fietsen met, fietsen, bring your ride, bike, thule, mountainbike, fietsendrager, musthaves,

Wat is er precies getest?

Let er ook op wat er precies getest is tijdens het testen. Bij een e-bike is het belangrijk dat de accu is getest en de motor. Daarnaast is het belangrijk dat de zithouding is getest en de vering. Ook is het belangrijk dat het gebruikersgemak is getest. Hoeveel geluid produceert de motor, kun je de accu zelf makkelijk van de fiets halen als dat nodig is en werkt het display naar behoren? En niet onbelangrijk: hoever kun je met één volgeladen accu fietsen?

Goede vergelijking

Zorg er ook voor dat er een goede vergelijking gedaan kan worden. Als een organisatie drie fietsen test, is de test dan wel betrouwbaar? En welke soorten e-bikes zijn er getest? Er zijn verschillende modellen op de markt en het niet handig dat je appels met peren gaat vergelijken. Een elektrische bakfiets zal andere resultaten opleveren dan een speed pedelec, maar dat verwacht je ook.

Wat wil je zelf met de elektrische fiets doen?

Sommige mensen kopen een e-bike voor dagelijks gebruik. Om bijvoorbeeld van en naar het werk te fietsen. Maar er zijn ook mensen die er grote afstanden mee willen fietsen. Het doel van de fiets is belangrijk om mee te wegen in de beslissing van je aankoop. Met een elektrische vouwfiets kom je misschien bedrogen uit als je lange afstanden wilt fietsen. 

Het is goed om geen overhaaste beslissingen te nemen bij de aankoop van een e-bike en eerst goed te vergelijken. Maak ook altijd eerst een proefrit wanneer dat mogelijk is.

het beste fietszitje, fietsen, fietsstoeltje voor, fietsstoel achter, thule, duurzaam, veiligheid
Neem geen overhaaste beslissingen en kies een e-bike die bij jou en je gezinssituatie past!

Tot slot

Met bovenstaande adviezen kom ik goed beslagen ten ijs en kan ik de juiste keuze maken op het gebied van e-bikes. Nu we in het groene Apeldoorn zijn gaan wonen, maak ik meer fiets kilometers waarbij een e-bike zeer welkom is. Dit voorjaar, zul je me dan ook zeker voorbij zien komen met de kids achterop, of in de fietskar achter mijn fiets. Laat de lente maar komen!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief