Delen vinden we super lief

Bijna elke volwassen vrouw heeft er wel een, toch praten we nauwelijks over de speeltjes die vrouwen in hun nachtkastje hebben liggen. En als we er al over praten, kan dat niet zonder te lachen. Waar hebben we het over? Jazeker, We hebben het over dildo’s. Er heerst een enorme taboe rondom dit volwassen speeltje. Maar het is één van de meest populaire erotische speeltjes en het aanbod is enorm: in alle kleuren van de regenboog, met voorbind functie of zuignap, noem het maar op. Deze sextoy kan door zowel mannen als vrouwen worden gebruikt. Wat is een dildo nu precies, en welke zijn er eigenlijk allemaal? We bespreken alles over dildo’s in dit artikel.

Een stukje geschiedenis

Hoewel dit seksspeeltje je misschien modern lijkt, kent het al een hele geschiedenis. al zeker tweeduizend jaar lang worden er namelijk voorwerpen gemaakt voor seksuele bevrediging, die ook toen al de vorm van het mannelijke geslacht hadden. Bijvoorbeeld bij de oude Grieken. Deze sekstoy heeft in de loop der jaren veel ontwikkelingen doorgemaakt. Een tijd geleden was het echter nog zeer taboe om sextoys aan te schaffen. Toen ging iedereen stiekem naar erotische winkels op momenten dat het daar niet druk was. Gelukkig zijn sekstoys steeds populairder geworden, Bovendien zijn ze tegenwoordig ook gemakkelijk online en anoniem aan te schaffen.

Mooi lingerie is zo waardevol voor een sterke relatie

Vele soorten en maten

Ben jij al eens een zoektocht voor jouw persoonlijke seksspeeltje (of voor samen met je partner) begonnen? Dan zul je al snel merken dat de keuze reuze is. De meeste hebben de vorm van een kunstpenis en worden zo realistisch mogelijk gemaakt. Maar er zijn ook varianten die heel abstract zijn en felle kleuren hebben.

Ook is bijvoorbeeld een dildo met zuignap verkrijgbaar om te bevestigen op een vlak oppervlak. Andere opties zijn extra klein zodat hij makkelijk mee in je tas kan of een seksspeeltje die op afstand bediend kan worden. Bij deze varianten horen ook allerlei verschillende prijsklasses, waarbij de meest standaard varianten uiteraard het voordeligst zijn. Niet alleen vrijgezellen hebben een item in hun nachtkastje, ook vele stelletjes hebben dit speeltje thuis liggen om de spanning in de relatie te houden.

Singles day, dag van je ex, relatie, ouders, huwelijk

Denk aan de hygiëne

Belangrijk is om na het gebruik ook aan de hygiëne van jouw sextoy te denken. Je wilt bovendien dat deze zo lang mogelijk meegaat. Belangrijker nog: je wil ze zo goed mogelijk schoonhouden om nare infecties en zelfs soa’s te voorkomen. Het is daarom belangrijk dat je deze met enige regelmaat schoonmaakt. Naast het gebruik van lauwwarm water kun je ook een speciale sextoy cleaner hiervoor aanschaffen.

Een dildo als cadeautip

Heb je er wel eens over nagedacht om dit seksspeeltje aan iemand cadeau te doen? Bijvoorbeeld aan je vriendin, die net vrijgezel is geworden? Met dit cadeau kun je niet alleen ontzettend lachen bij het geven, maar help je ook bijdragen aan het verbreken van een taboe. Kies uiteraard wel de juiste persoon om dit cadeau aan te geven (niet je schoonmoeder, bijvoorbeeld). Of geef het door als cadeautip voor jezelf. Superleuk toch?

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter| Facebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief