Delen vinden we super lief

winechill Amsterdam Wine festival Wijn! Na een dag buffelen, heen en weer rennen, vliegen en weer doorgaan, kun je mij gelukkig mee maken met een goed glas wijn! Mijn man en ik zijn echte wijnliefhebbers. Onze vakanties gaan ook niet voor niets naar ‘la Douce France‘ en naar landen waar er goede wijnen en heerlijke gerechten te krijgen zijn. We zijn echte bourgondiërs en worden gelukkig van een goede fles wijn en heerlijke gerechten. En tijdens het Amsterdam Wine Festival is dat waar het allemaal om draait: “De geneugten des Levens!” In het weekend van 28, 29, 30 september is de westergasfabriek“The Place To Be” voor wijnliefhebbers. Dus SAVE THE DATE. Wij hebben in ieder geval alvast de tickets in the pocket!

“Save Water, Drink wine”

Amsterdam Wine Festival

Het Amsterdam Wine Festival vindt tweemaal per jaar plaats in de Westergasfabriek. En niet zomaar op deze data. Tijdens de oogstfeesten in maart staat het zuidelijk halfrond centraal en tijdens de oogstfeesten in september staat het noordelijk halfrond centraal tijdens het festival. We vieren het heel graag mee met de boeren dat de druiven veilig zijn binnengehaald en het proces van wijn maken kan beginnen. Het staat nog steeds hoog op mijn wensenlijst om eens daadwerkelijk bij een oogstfeest bij een wijnboer aanwezig te zijn. Maar voor nu is het Amsterdam Wine Festival een ideaal alternatief en lekker dichtbij!

“Tonight’s forecast: 99% of WINE”

‘The Place To Be’ voor wijnliefhebbersAmsterdam Wine Festival

Aanstaande 28 t/m 30 september worden de oogstfeesten van het Noordelijk Halfrond gevierd in de Westergasfabriek! Als wijnliefhebber ben ik hier echt heel graag bij! Als bezoeker maak je tijdens deze editie een reis langs de oude wereld, waarbij o.a. Frankrijk, Spanje, Duitsland, Italië en oost Europa centraal staan. Maar ook de Verenigde Staten staat als nieuwe wereld op het menu.

Tijdens het Amsterdam Wine Festival proef je de cultuur, het eten en natuurlijk de wijnen uit deze fantastische wijnlanden. En ook aan de gehele entourage is gedacht! Sublime presenteert de leukste bands en dj’s dat voor een swingend gebeuren zal zorgen. En het is echt niet enkel voor kenners. Het Amsterdam Wine Festival is voor iedereen een beleving!

“You had me at merlot”

Groots

Het Amsterdam Wine Festival is het grootste wijnfestival van Amsterdam met meer dan 5.000 m2 aan wijnbeleving is. Je kunt er drie dagen lang terecht om meer dan 300 wijnen per glas te proeven. Op die manier kun je echt kiezen uit een rijke selectie aan wijnen uit de diverse wijnlanden. Extra leuk, er wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan bio-, biodynamische en natuurwijnen.

Good Food door lokale heldenAmsterdam Wine Festival

En laten we wel wezen! Bij goede wijn hoort goed eten. Lokale helden zorgen voor het eten dat wordt toegespitst op de culturen uit de diverse regio’s. in maart staat er veel braai uit Zuid-Afrika op het menu. En ook  lam en mosselen uit Nieuw-Zeeland, Kangoeroe uit Australië en typische asado gerechten uit Zuid-Amerika. In september staan er klassieke gerechten uit Frankrijk, Italië en Spanje op de kaart. Het water loopt me nu al in de mond!

‘Wijn is de beste vloeistof om glazen mee te wassen.’

Masterclasses

Het Amsterdam Wine Festival is niet enkel gefocust op het drinken van wijn. Ook valt er heel veel te beleven naast het overvloed aan wijn en eten. Er zijn toffe masterclasses van de echte wijnkenners en wijnmakers die worden overgevlogen uit de diverse landen. Ook kunnen we druiven stampen ‘Yes, mijn all time Favorite’!! De wijnquizzen laat ik aan een ander over. Ik ben vooral heel goed in het genieten en herkennen van goede wijnen.

Ook is er cultureel entertainment zoals optredens van Argentijnse tango dansers en kunnen we een potje Franse Jeu de boules meespelen. En laat ik daar nu wel een kei in zijn. Als Brand manager in Frankrijk is het een must om dat goed te kunnen! En als afsluiter is er een feestelijke live band vanuit de diverse landen. We ervaren het heel graag zelf en maken maar wat graag een wereldreis langs de verschillende continenten!

Video impressie

Om alvast een beetje in de stemming te komen, een video impressie van Het Amsterdam Wine Festival maart afgelopen jaar.

Praktische informatie Amsterdam Wine FestivalAmsterdam Wine Festival

  • Data & Tijden

Vrijdag 28 september | 15:00 uur – 01:00 uur
Zaterdag 29 september | 13:00 uur – 01:00 uur
Zondag 30 september | 13:00 uur – 22:00 uur

Locatie: Westergasfabriek – Gashouder
Navigatie adres auto: Q-Park, Van Bleiswijkstraat 8, 1051 DG Amsterdam
Entree: De toegang kost € 12,50 (ex fee) en is inclusief wijnglas. Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis naar binnen onder begeleiding van een volwassene.
Meer informatie: Link

En om alvast in de stemming te komen, kunnen we hier niet aan voorbij gaan!
Wellicht tot in de Westergasfabriek! Laat je het weten al je bent geweest!?

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

 

 


Delen vinden we super lief