Delen vinden we super lief

Intertoys publiceerde onlangs de top 10 van het meest gevraagde speelgoed, gebaseerd op het ingestuurde verlanglijstje van 36.000 kinderen. Computers, robotica en technisch speelgoed wordt steeds populairder. Maar ook vragen Nederlandse kinderen Sinterklaas het meest om speelgoed ‘om uit te pakken’ of om ‘mee te bouwen’ en te knutselen.

Bovenaan de vele verlanglijstje staan de L.O.L ballen, de SES Creative lichtletter en LEGO. Daarop volgen de Nintendo Switch en de WowWee MiP robot.

verlanglijst top tien intertoys

Intertoys heeft een top 10 samengesteld op basis van 36.000 verlanglijstjes die kinderen hebben ingeleverd sinds het uitkomen van Het Speelboek. Ook kwamen er via de website zo’n 29.000 digitale lijstjes binnen. ontwikkeling 30 minuten per dag spelen is belangrijk voor de ontwikkeling van je kind en dit is waarom

5 miljoen speelgoedboeken

Vorig jaar had Intertoys al laten onderzoeken hoeveel kinderen in de weer gaan met Het speelgoedboek. Maar liefst 80 procent van alle Nederlandse kinderen tussen de 6 en 12 jaar gaan actief met het boek aan de slag, dat maar liefst in een oplage van 5 miljoen wordt verspreid.

  • Bouwsels

Net als mijn eigen kinderen, maken nog eens tienduizenden kinderen met schaar en stift een verlanglijstje dat ze naar Sinterklaas of Intertoys sturen. Er worden soms hele kunstwerken gemaakt en opgestuurd. En dat herken ik ook bij mijn eigen kinderen. De fantasie laten ze de vrije loop en er worden de meest gave creaties gebouwd.ready 2 robot ready-2-robot unboxing poopsie slime unboxing

Unboxing

De experts van Intertoys hadden het al eerder voorspeld: unboxing is de grootste trend op speelgoedgebied dit jaar. De ervaring van het uitpakken is dan vaker belangrijker dan het speelgoed zelf. De magie van de L.O.L ballen staat bij ruim 10.000 kinderen op de 1e plaats van hun verlanglijstje.

Bij deze bal moeten ze eerst meerdere lagen met verrassingen uitpakken voor een leuk popje met toebehoren. Tot dezelfde trend behoren de Hatchimals eieren op plaats zes. Die worden uitgebroed, waarbij het diertje dat erin zit zich langzaam onthult.

unboxingNet als andere jaren blijven bouwen en knutselen ongekend populair. Bij de leeftijdscategorieën 4-7 jaar en 8-10 jaar domineren bouw- en knutselcadeaus bijna de hele top 10. In de top 10 van meest gevraagd speelgoed staan het LEGO Friends Heartlake ziekenhuis en het LEGO City busstation hoog genoteerd.

Crea-bea

Andere vormen van knutselpret bieden de Gel-a-peel sets, waarmee kinderen hun eigen modeaccessoires kunnen ontwerpen. Ook de SES Creative lichtletter is favoriet, waarmee ze een letterlamp voor hun kamer kunnen maken.verlanglijst top tien intertoys

Robotica

Robotica is zowel onder jongens als meisjes een trend. De meest gewilde robot op de verlanglijstjes van Nederlandse kinderen is de WowWee MiP balancerende robot. Uit de top 10 voor baby’s en peuters zie je dat ouders de digitale weg op gaan. De VTech Baby touch tablet stat bijvoorbeeld bovenaan en ook zetten ouders diverse interactieve poppen of robots het verlanglijstje van hun kinderen.

Onderbroekenlol

Op het verlanglijstje scoren ook spellen als Rakker Kakt, Het Poepspel en Toiletpret goed. Toiletpret staat zelfs op plaats acht in de top 10. Volgens Intertoys worden ook evergreens als Monopoly classic en de Rubik’s Cube nog steeds veel gevraagd aan Sinterklaas.

Het speelgoedboek

Eind september viel de 37e editie van Het Speelboek bij 5 miljoen Nederlandse huishoudens op de mat. Sindsdien loopt het storm en zijn kinderen massaal bezig om hun verlanglijstje voor Sinterklaas samen te stellen. Dat kan nog steeds via een formulier in het Intertoys-boek, maar tegenwoordig ook online via de website intertoys.nl. verlanglijst top tien intertoys

Verlanglijstje top 10 Intertoys:

1: Lol verrassingsballen

2: Ses Creative lichtletter maken

3: LEGO Friends Heartlake city en LEGO City busstation

4: Gel a Peel deluxe kit

5: WowWee MiP balancerende robot

6: Hatchimals CollEGGtibles

7: Nintendo Switch

8: Toiletpret

9: Nerf N-strike Elite Retaliator

10: RiDD Hoverboard blauw

Verlanglijstje top 10 baby en peuter:

1: VTech Baby touch tablet

2: Ty Beanie Boo’s Slick knuffel

3: Fisher-Price Trappel Piano

4: LEGO DUPLO familiekermis

5: Octopals badeiland

6: My little BABY born pop loopt

7: VTech Baby Walker

8: Fisher-Price snackmonster

9: BABY born interactieve pop met 9 functies

10: LEGO DUPLO luxe trainset

Met dit prachtige speelgoed kunnen je kinderen heel veel speelplezier tegemoet gaan. Veel succes met kiezen uit het verlanglijstje van jullie kinderen, dat wordt geen makkelijke keuze.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat!

 


Delen vinden we super lief