Delen vinden we super lief

Tijdens de finale van de 45ste editie van Speelgoed van het Jaar werden de winnaars bekend gemaakt. In de categorie 8-9 jaar koos het publiek niemand minder dan de ‘Valsspelers Editie’ van het klassieke bordspel Monopoly. Supergaaf voor dit leuke spel, want het heeft sterke concurrenten achter zich laten liggen.

8 & 9 jaar speelgoed van het jaar verkiezing

Tijdens de bekendmaking van de winnaars, pleitte ontwikkelingspsycholoog Ger Ramakers ervoor dat iedereen een half uur per dag moet spelen.Want laten we wel wezen: ‘Spelen is van nature ‘ingebakken’ bij zoogdieren’. En tsja valsspelen is dat zeker ook! Het zit in iedereen om af en toe het spel even een eigen draai te geven.

Vals spelen moetmonopoly valsspelers editie

Het is geen geheim dat er tijdens een potje Monopoly regelmatig wordt vals gespeeld. tenminste bij ons thuis wel! Mijn zusje was vaak de bank en met haar smeed ik een plannetje om meer inkomsten te generen, hilarisch was het. Ook mijn eigen kinderen zie ik af en toe valsspelen en dan is het aan mij de schone taak om op te treden.

Onderzoek wees zelfs recent uit dat een kwart van de Nederlanders er zelfs een sport van maakt. Speelgoedproducent Hasbro liet zich hierdoor inspireren en ontwikkelde de vasspeel editie van het beroemde bordspel. Je móet zelfs valsspelen om een kans te maken op de winst. Ontzettend leuk bedacht en kunnen niet wachten om dit uit te proberen!

Image

De winnaar ‘Monopoly Valsspelers Editie’

In deze Monopoly versie mag alles! Dat maakt dit spel zo ontzettend leuk! Valsspeel-, Kans- en Algemeen Fonds kaarten geven je bepaalde voordeeltjes. Maar ook beloningen en straffen en daarnaast mag je zoveel valsspelen als je maar wilt!

Je kunt stelen van de bank en ook hoef je je niets aan te trekken van de dobbelstenen. En ondertussen kun je ook ontsnappen uit de gevangenis. Je kunt je creativiteit de vrije gang laten gaan!

Goed opletten geblazen

Bij dit spel moet je echter wel verschrikkelijk goed opletten, want alles is verdacht! Je moet natuurlijk niet gepakt worden op valsspelen! Gesnapt? Dan wacht de handboei op je waarmee je aan het spelbord geketend wordt.monopoly

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat!

 


Delen vinden we super lief