Delen vinden we super lief

Voor echte girl bosses en powervrouwen heb ik een gaaf cadeau gespot; Mevr. Monopoly! Een Monopoly spel dat helemaal gericht is op de vrouw, cewl! Mevr. Monopoly houdt van het avontuur en heeft de drive van haar familie…. Als zuivere nichtje van Mr. Monopoly heeft ze maar één doel: opkomende ondernemers steunen – en dan met name vrouwen! Er bestaan immers zoveel gender vorooordelen. Nu zijn de rollen eens omgedraaid!

Girl power met Mevr. Monopoly

Het is een stoere Monopoly editie waar je speelt om de meest iconische en belangrijke uitvindingen die we te danken hebben aan vrouwen! Ik zie het spel Mevr.Monopoly dan ook wel als een ode aan de vrouw. Denk daarbij aan WIFI, zonne-energie tot het kogelvrijvest, shapewear en de chocolate chip cookie. en in dit spel bouw je geen huizen, maar ondernemingen. Ook begin je met meer startkapitaal en daar vallen velen om. “Want waarom hebben vrouwen een voorsprong nodig?“, werd er online geroepen…

Image

Mevr. Monopoly is een spel dat is gemaakt door vrouwen, voor vrouwen… en onze dochters natuurlijk. Nou vooruit, jongens en mannen mogen ook meespelen en meevieren dat vrouwen hun mannetje staan! F*ck die onzekerheid is het credo! Mijn kids geef ik in ieder geval mee dat ze alles kunnen worden en dit spel geeft m’n meisje vast een voorsprongethe! Ik zie de lol er wel van in!

Spel naar mijn hart

Het is een spel naar mijn hart en de pionnen maken het helemaal af! Het zijn echte girlboss-pionnen, zoals een notebook, pen, halter, of jet, omdat je nooit weet wanneer je er op uit wilt gaan. Ook kun je kiezen voor een witte hoge hoed, om je eraan te herinneren dat je alles kunt bereiken wat je wilt, of een dumbbell omdat je sterker bent dan je denkt en een stoer horloge omdat het tijd is voor verandering in de stereotypering! Hear hear!

wereldmeisjesdag dream gap barbie mattel
Girlpower

Bye Bye old-school monopoly?

Nee hoor no -worries! Je hoeft niet bang te zijn dat er niets overblijft van de klassieke variant. De gevangenis, luxe belastingen en toevalkaarten zijn er nog steeds. Hasbro heeft het echter in een ander jasje gegoten!

Jochie no worry, je kunt je zusje echt verslaan!

En tsja…. het is en blijft een precair onderwerp waar ik persoonlijk geen moeite mee heb. Vrouwen krijgen wereldwijd minder betaald en dit spel weet daar op hun ludieke manier op in te spelen. Ik ben een ambitieuze monboss en werk fulltime, maar voel me echt niet aangesproken… jullie dames?

mrs. monopoly

Controversiële spellen

Het is trouwens niet de eerste keer dat Hasbro zijn Monopoly-merk gebruikt om controverse op gang te brengen. Ze lanceerden als de valspelers editie en in 2018 kwam Hasbro met Monopoly voor Millennials, In dit spel staken ze de draak met stereotypische trends van de millennials zoals avocadotoast en veganisme. De slogan van dit spel was ook wel ‘Vergeet onroerend goed. Je kunt het toch niet betalen’. Daar heb ik toch wel hard om moeten lachen!

Leeftijd: girlbosses van ca. 8 tot 1002
4 spelers
Verkrijgbaar vanaf 1 oktober
Consumentenrichtprijs: € 27,99

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief