Delen vinden we super lief

Brief aan mijn dochter, hockey, dochter

Wat een bijzonder meisje ben jij, mijn kleine Leeuw van geluk! Ik wilde even de tijd nemen met deze Brief aan mijn dochter om je te vertellen hoeveel ik van je houd en hoe trots ik ben op de persoon die je aan het worden bent. Al eerder schreef ik een brief aan jou toen je zes jaar oud werd en in die drie jaar is er veel veranderd. We zijn verhuisd van Diemen naar Apeldoorn, je zit op een andere school, in een ander sport team, hebt heel veel nieuwe vriendinnen gemaakt en verliest je besties niet uit het oog. Deze brief is voor jou… gewoon omdat ik van je hou…

Brief aan mijn dochter

Engels voor bengels, zomerkamp, hockey, zomerkamp, Brief aan mijn dochter
Dankbaar dat je meer zonneschijn dan regen kent in jouw leven En op die bewolkte dagen weet je waar de zon zich verstopt…

Lieve Yvette, als ik naar jou kijk, zie ik een talentvolle, sportieve en expressieve meid die de wereld omarmt met haar glimlach en nieuwsgierigheid. Je gevatte opmerkingen zijn vaak grappig, spontaan en liefdevol dat je hopelijk nooit zult verliezen. Ook ben je soms best streng voor mij en houd je me regelmatig een spiegel voor, of geef je me een lijst met verbeterpunten (waarvan akte).

Bovendien heb je een frisse kijk op het leven die me elke dag inspireert. Waarom gewoon door een winkelcentrum lopen, terwijl je ook een salto kunt maken, of even kunt meedansen met de muziek in de supermarkt!? En de ‘mama, zullen we anders even een drankje doen“, tot de borrelhapjes die je graag maakt met alle snacks die je kunt vinden, I love it. Blijf zo nieuwsgierig en geïnteresseerd in alles om je heen lieverd, dat gaat je veel moois brengen.

Outside inn, overdekte camping, amsterdam, hotspot, eropuit, uittip, klemperer, mender dochter uitje, quality time, brief voor mijn dochter
Ik wil je aanmoedigen om je nieuwsgierigheid altijd vast te houden en nooit bang te zijn om vragen te stellen. Weet dat het leven een continu leerproces is, en ik zal er altijd zijn om je te steunen en te helpen groeien, ongeacht welke uitdagingen je tegenkomt.

Zondagskind

Ik herinner me nog goed hoe ons zondagskind zich ontwikkelde van een schattige, goedlachse baby tot de zelfverzekerde en intelligente 9-jarige die je nu bent. De eerste stapjes lijken wel gisteren gezet, net als je eerste woordjes en al die kostbare mama-dochter momenten die we samen hebben gedeeld. Het is zo geweldig om te zien hoe je volwassen wordt en hoe je je persoonlijkheid ontplooit, met uiteraard ook de uitdagende kanten. En al lijkt je alles voor de wind te gaan, ik zie vanaf de zijlijn dat je daar ook heel hard hard voor werkt en de lat hoog hebt liggen voor jezelf. Echt chapeau!

Mijn kleine Leeuw

Als Leeuw van horoscoop ben je geboren met een sterke wil en een groot hart. Je bent moedig en vastberaden, en je gaat altijd recht op je doel af, net als op hockey. Je was afgelopen jaar niet voor niets een topscoorder in je hockeyteam. Papa weet je goed in te pakken en met je warmte en overweldigende overtuigingskracht lukt het je ook nog eens, chapeau! Maar achter die leeuwenkracht schuilt ook een zachtheid die anderen koestert en steunt. Je hebt het vermogen om mensen om je heen op te vrolijken en hun dag een beetje beter te maken, en dat is een kostbare eigenschap.

brief aan mijn dochter

Aan de andere kant kun je ook aardig je tanden laten zien. Als je onrecht ziet, of omringt wordt met dat meisje waar je gewoonweg echt geen match mee hebt, dan zien we die temperamentvolle kant. En eerlijk, ook niet zo gek met twee broers om je heen.

Brief aan mijn dochter
Er op uit met mijn dochter

Boos

Je laat het kaas bovendien niet van je brood eten. We leren je dat er gewoonweg altijd irritante mensen in je leven zullen zijn, dat geldt ook voor volwassenen, We gaan er echter wel met respect mee om; ‘behandel een ander altijd zoals je zelf ook behandeld wilt worden”. Dit zit in je hoofd geprent… en je doet je best… dat zien we meis.. En af en toe echt even boos worden en je tanden laten zien is heus niet erg. De brutalen hebben de wereld, maar wel met respect, compassie en rechtvaardigheid. Bij onrecht, mag je je leeuwen eigenschappen laten zien hoor!

Talenten

Of je nu danst, zingt, tekent of iets nieuws leert, je doet het allemaal met enthousiasme en gedrevenheid. De proeflessen bij de Telekids Musical school, bij Dansles, zeemeerminnen zwemles, jouw optreden in de Efteling musical en freestyle bij Streetjump vind je meer dan leuk. En als je ziet dat er iemand kijkt, doe je net even extra je best.

Dat zien we ook bij hockey, op school en als er iets gedaan moet worden ben je de eerste die dit wel wil doen. We kijken altijd mee lieve schat, dat je dat weet. Blijf je hart volgen en laat niets je tegenhouden dan zijn we er zeker van dat je in staat bent om geweldige dingen te bereiken, welke weg je ook kiest.

vitamine d, smoesjes zon, dochter, zonnebril
Mama ik hoef echt niet naar bed, de zon schijnt nog…

Jij bent mijn alles, mijn zonnestraal op een bewolkte dag, mijn kracht wanneer ik zwak ben, want jouw knuffels werken als de beste medicijn!! En bovendien ben je mijn inspiratie om een beter persoon te zijn. Je hebt mijn hart veroverd op de dag dat je werd geboren, en elke dag sindsdien is mijn liefde voor jou alleen maar gegroeid.

Toppertje

Onthoud altijd dat je speciaal en uniek bent, niet alleen voor mij, maar voor iedereen die het voorrecht heeft om je te kennen. Je straalt liefde, vriendelijkheid en warmte uit, en dat maakt de wereld om ons heen mooier. Blijf altijd jezelf, want er is niemand zoals jij, en dat is precies wat de wereld nodig heeft, een positivo met glinsterende oogjes en een eigen willetje. Echter wel altijd met respect voor je leraar, klasgenoten en de vriendschappen die je hebt opgebouwd. .

Ik sta altijd naast je, mijn lieve meid, om je te steunen, je te omarmen en je aan te moedigen om je dromen na te jagen. Wij geloven in jou en in alles wat je kunt bereiken. Samen gaan we er wederom ene mooi jaar van maken vol avonturen, liefde en geluk.

Met oneindig veel liefde en knuffels heb ik deze Brief aan mijn dochter geschreven…

XXX Jouw mama

Gerelateerde blog: 20 quality time tips voor bijzondere moeder-dochter tijd

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief