Delen vinden we super lief

Het was weer tijd voor het jaarlijks uitje met Bjorn & Sientje. Voor de 6e keer gingen we er op uit en ook deze keer waren er veel avonturen.

Hoge Hexel 

Ons oog viel op de oude landelijke huisjes in Wierden. En niet onbelangrijk, we mogen er BBQ-en. Qua budget kan het huisje onder de 200€ kosten, want Food & Beverage is ook ruim gebudgetteerd.
Hoge Hexel is een bungalowpark met gratis WiFi bij de receptie. In de bungalows geen bereik, wees gewaarschuwd. Voor mij als WiFi addicted was het afzien, maar ik heb me er bij neergelegd en eigenlijk best relaxed. Ik ken weer de spelregels van Pim, Pam, Pet.

Things to do

Er is zelfs een geïmproviseerde kampwinkel al is de keuze beperkt.IMG_8802
Een Capuchinootje drinken voor 1,85€ doet me glimlachen, maar neem hierbij de chloorlucht wel voor lief. En Be-Aware!! Er geldt hier zondagsrust, ofwel echt alles, en dan ook alles is dicht. Maar je hoeft je niet te vervelen: de kerkdiensten uit de gehele regio staan vermeldt en ben je minder mobiel? Je kunt ook inbellen op www.hersteldhervormdegemeentevriezenveen.nl Handig toch? We hebben het geprobeerd, maar werden er een beetje spooky van. Het ging over de hel en verdoemenis.
Op het park zijn er voor kinderen voldoende speeltuinen, een zwembad en veel ruimte om kattenkwaad uit te halen. Prijs-kwaliteit goed,, maar wil je vermaakt worden dan ben je hier niet op de goede plek. Het is hier rustig en relaxt, ideaal voor een bijkom weekendje. De feestende Poolse buren daargelaten.

In het donker is het park wel creapy 

Nauwelijks verlichting op de paden, waardoor je makkelijk opgeschrikt kunt worden door enge figuren die uit de bosjes springen. Over het meer hangt een groene waas met op de IMG_0216achtergrond een uitgebrand vakantiehuisje. Voor het weekend met Halloween perfect om hier te vertoeven, kijk maar naar bovenstaande foto. Twee waterfietsen dobberen troosteloos op het meertje, wachtend tot er een kindje
mee gaat varen. Dit is helaas niet mogelijk want het zit vol met water. Mij triggered dit enigszins.

Hof van Twente wijnproeverij

We werden hartelijk onthaald op de wijnboerderij en maakten onze eigen rondleiding aangezien de geplande variant volgeboekt was. Www.hofvantewente.nl
We hebben 5 wijnen geproefd (11:00 👍) en onze kofferbak gevuld met voor ons de winnaar, de solaris wijn. Wat een verrassing dat Nederlandse biologische wijnen zo goed smaken Ze zijnzelfs internationaal bekroond met goud!
Het was geen zuinig glas vol en de prijzen lachen je toe voor 1€ per proefglas.  Teut liepen we het erf af.  Wat een mooi bedrijf chapeau, we hebben genoten en vriendjes gemaakt met Dora de hond, onvermoeibaar rende ze achter de bal aan Een uitje dat leuk & leerzaam is. Zelf wijn maken is niet eens zo heel eenvoudig. Ps. Ik eet de druiven bij mij in de tuin wel gewoon op, wijn maken gaat er niet van komen.

Frambozen & bessen plukken bij de landwinkel.nl

Het was lastig om rijpe vruchten te vinden, velen waren ons voor gegaan. We hebben extra ons best moeten doen om een vol bakje af te rekenen in het über schattige landwinkeltje. Sappen, pompoenen, kandijkoeken, kaas, noten, noem maar op, ze hadden er alles.
Het gaf een voldaan gevoel dat we met een vol bakje richting huis gingen. Wat zit er eigenlijk veel werk in. Normaliter stap je de supermarkt in en legt een vol bakje in je mandje zonder hier over na te denken.

Landgoed  Twickle

We hadden er al een strak schema opzitten,maar via Facebook werden we aangeraden om ook bij landgoed Twickle te kijken, zo geschiede…. Het waren geweldige vijf minuten. We waren blij verrast door de prijzen: 1€ per dag parkeren😳 Het bestaat nog.
we naderden sluitingstijd en in een half uur de tuinen ontdekken was niet aan te raden volgens de dame achter de balie, die verkleefd waren  met het meubilair.
Geen probleem, want we hadden zin in een wijntje, Op naar Delden…..

Delden

Een pittoreske typisch Twents dorpje met een leuk terras bij het chique hotel Zwaan. Het viel me op dat de winkels leegstonden en er opheffingsverkoop gaande was. We namen de hapjes “De zwaan XL bij onze borrel. welverdiend na een dag hoppen van hot naar her. Het was wel een zogenoemd ” loercafé” ook wel synoniem voor de dorpskliek waar zich alle roddels afspelen en iedereen elkaar inde gaten hield. Mijn aardbeienjurk werd dan ook ook aardig aangeloerd.
Ik werd geroerd door het verliefde stelletje naast me. Hij had geen oog voor zijn omgeving enkel voor haar… Zo mooi en ook zo lang geleden voor me. Down to memorylane…
Een uitje dat ik aanraad voor een afwisselende leuke dag. Ook met kindjes een leuke bezigheid. We passeerden vele grote speeltuinen, dus gegarandeerde glimlachende kids.
Greetz Familie Olivette, maar deze keer zonder kids en op stap met vrienden. Morgen een uitje naar Ootmarsum en levende etalage dag in deventer

Uitjes voorgaande jaren
Zeeland (roompot) 2010
Utrechtse heuvelrug (Utrecht) 2011
Hoog Vaals Landal (Limburg) 2012
Andijk Ijselpark (Noord-Holland) 2013
‘T Loo met Landal (Gelderland) 2014
Hexel (Twente) 2015

Delen vinden we super lief