Delen vinden we super lief

Babboe CurveHet bakfiets mama-fenomeen is door de jaren heen overgewaaid naar alle steden in Nederland. Ook Diemen heeft het weten te bereiken. Ik ben officieel een bakfiets moeder  en “I love it”. Nope, ik ben geen Goois, truusje trut of een Amsterdam-zuid meisje in haar design, Babboe bakfiets met stylish kids en hoge hakken. Deze mama is een bakfiets mama uit praktisch oogpunt en ben extra blij met de gezinsuitbreiding…….

Onze Curve

Kay en ik zijn de trotse eigenaren van de Babboe Curve, zoals rechtsboven afgebeeld. We werden verliefd op de rondingen en het verfijnde model. Ik zag mezelf echt nooit als bakfietsmoeder, maar ben er toch voor gezwicht bij de komst van mijn kinderen. We kunnen echt niet meer zonder. We werden destijds gezwicht voor het model met drie wielen dat stabiel op de weg ligt. De tweewieler vond ik ietwat tricky met drie kinderen, al is het eenvoudig te leren aan alle scheurende moeders te zien. Oefening baart kunst.Babboe Carve-E bakfietsverzekering

Spijt

Ik zal wel eerlijk zijn dat ik spijt heb dat ik geen fiets heb gekozen met trapondersteuning. Ze zijn duurder, dat klopt. Toch is het echt elke cent waard. Vooral op de momenten als ik weer de gracht heuvels moet beklimmen, of een sterke tegenwind moet trotseren. Dan baal ik dubbel en dwars van mijn keuze. Afgelopen zomer zat ik nog gefrustreerd te trappen toen we besloten om naar het strandje op IJberg te gaan. Dat ligt op steenworp afstand, maar wel aan de andere kant van een lange, steile weg over een heuvel. Heel goed voor de beenspieren, maar niet voor je gemoedsrust met 3 kinderen in de bakfiets.

Gerelateerde blog : help ik ben een bakfiets moeder.

Gezinsuitbreiding Babboe-Carve

En toen was er een nieuw kindje…. nee niet bij ons, maar bij babboe. Ze hebben de Babboe Carve op de markt gebracht. Hetzelfde formaat als onze huidige bakfiets, maar met extra technische hoogstandjes. Slechts een letter verschil, maar met zoveel extra leuks! Babboe wilde niets liever dan de stabiliteit van een driewielbakfiets combineren met de wendbaarheid van een tweewiel bakfiets en “THEY DID IT”. De Babboe Carve biedt het beste van twee werelden. Je hoeft nu niet meer te kiezen tussen een “stabiele” driewieler , of de “flexibele tweewieler”. Met dit model zwier je over de straat. En met trapondersteuning al helemaal…I AM COMPLETELY IN LOVE

Ik was zo nieuwsgierig dat ik HQ babboe heb gevraagd of ik de Carve-E mocht testen. Tot mijn grote vreugde vonden ze dit goed en brachten ze dit juweeltje zelfs kant en klaar bij me op de stoep. Wij hebben dit model een aantal weken mogen testen en met tranen in mijn ogen hebben we aan het einde van deze testperiode afscheid genomen. We zijn heel gelukkig met onze Curve, maar de Carve is serieus the bomb! Ik vloog van Diemen naar Amsterdam in rap tempo. We vlogen andere bakfietsmoeders voorbij en deed niet onder aan een scooter, serieus. Deze bakfiets staat nu heel hoog op mijn verlanglijstje en wel hierom…

* Stabiele wegliggingBabboe Carve-E

Dankzij het carve-mechanisme beweegt de bak in de bochten mee. Dat is wel even wennen en geeft een bijzondere fietservaring. Door de drie wielen heb je een stabiele wegligging, zelfs met hoge snelheden. Je kunt twee kindjes in de bak vervoeren en zodra ik de carve-beweging instel, zwieren de kindjes mee door de bochten. Ze vinden het fantastisch. Het was even wennen en voor ik het wist, scheurde ik van hot naar her met de bak vol kids. Voor het 2 persoons-zitje heb je ook plek voor een baby in de maxi cosi of boodschappen. Genoeg plek om de bak vol te laden.

* Carve-lock

baboe carve lockEr waren ook momenten dat ik even geen zin had in de meebewegende bak. Vooral als de bak volgeladen is met zware boodschappen, tig kids en ik een stijle gracht moet trotseren. Met de ‘carve-lock’ kon ik de bak eenvoudig vast zetten. Dit is fijn als je een stukje wil lopen, of wat langzamer door smalle straatjes fietst. Je kunt deze optie gebruiken wanneer je met lage snelheid fietst, om te lopen met de bakfiets, of om balans te houden bij het opstappen en wegfietsen. Tijdens het fietsen met de Carve, schakel je het carve-mechanisme weer snel in. Het is echt een 2.0 bakfiets.

* TrapondersteuningBabboe Carve-E

De Babboe Carve is de eerste Babboe bakfiets die alleen met elektrische ondersteuning verkrijgbaar is. Hiermee leg je met gemak langere afstanden af. Ik maak er lange trips mee naar Amsterdam city en ben vliegensvlug in de stad. Het werd een spelletje voor me om andere moeders op de fiets bij het stoplicht snel in te halen en met een snelvaart te passeren. Ik voelde hun ogen in mijn rug prikken en de vraag nagalmen…hoe doet zij dat…? Want extra leuk, de accu is verstopt onder het bankje… ;-D

* Trapondersteuning

De Carve is de eerste bakfiets die alleen met elektrische ondersteuning verkrijgbaar is. Ideaal voor het afleggen van langere afstanden of het fietsen in heuvelachtige gebieden. De bakfiets is leverbaar in twee uitvoeringen, de Carve-E (€ 2.995,-) en de Carve Mountain (€ 3.995,-). Het grootste verschil zit in de plaatsing van de motor: in het achterwiel of, in het midden (duurder). Die laatste heeft ook een traploze versnelling. Beide modellen hebben een bak van Europees beukenhout dat een mooie uitstraling heeft. De kleur vind ik persoonlijk heel mooi. Er kan max 80 kg in, dus inladen maar. Heel handig als we een bezoekje brengen aan de Pure markt in Amsterdam waar we altijd met een doosje bubbels vandaan komen. Een extra leuk feitje is het handvat onder de zadel bij de Carve. Bij onze curve heb ik er een bagagedrager bij gekocht om de fiets op te kunnen tillen als ik een scherpe bocht neem.

Collectie

Babboe Carve-E

Naast de laatste Carve-telg, heb je bij Babboe keuze uit 7 modellen, waaronder bakfietsen met trapondersteuning. Ze blijven zichzelf ontwikkelen en luisteren naar de wens van ouders. “Van ouders voor ouders” is niet voor niets hun motto. Het zit in hun DNA en dat zie je terug in de mooie producten.

De verschillende Babboe Bakfietsen

  • Big

De Babboe Big heeft drie wielen dat voor stabiliteit zorgt en niet zo makkelijk om valt. Met een draagkracht van max 100 kg in de kuip en 80 kg voor de bagagedrager kun je heel veel gewicht vervoeren. Dit model zie ik veel in Amsterdam. De Babboe Big bakfiets wordt standaard geleverd met 3 of 7 versnellingen, slot & LED voor- en achterlampen. De opklapbare bankjes zijn heel handig dat overigens niet bij alle modellen standaard is.

  • Big-E elektrische bakfiets

De Babboe Big-E is de elektrische variant. Deze bakfiets heeft trapondersteuning met een actieradius van ongeveer 40 km. De oplaadtijd is maximaal 6 uur. Hier kun je heel veel mooie kilometers afleggen.

  • CityBabboe Carve-E

De Babboe City is een bakfiets met een modern uiterlijk met twee wielen. De bak van de Babboe City heeft ronde hoeken en geen scherpe punten voor extra veiligheid. De bak is gemaakt van Duits beukenhout. Met een Babboe bakfiets met twee wielen is de wegligging bijna gelijk als met een normale fiets. Deze City heeft een maximale belastbaarheid van 80 kg voor de bak en 100 kg voor het zadel. Het is niet mogelijk om achterop kinderen te zetten. Je kunt er wel een bagagedrager op zetten. Dit heb ik ook laten doen zodat ik de fiets makkelijk kan optillen, De Babboe City is geschikt voor het vervoer van twee kinderen en een maxi cosy of boodschappen.

  • City-E elektrische bakfiets

De City-E is de elektrische bakfietsvariant en heeft een actieradius van maximaal 60 km. Het opladen van deze elektrische bakfiets duurt maximaal 4 uur. de fiets is lichter en wendbaarder in bijvoorbeeld smalle straten. Deze bakfiets is wat minder ‘lomp”

  • TransporterBabboe Carve-E

De Babboe Transporter is ideaal voor de promotie van producten of bedrijven, aangezien het gebruikt kan worden als transportmiddel voor producten. De bak is sluitbaar en kun je met een slot afsluiten. De Babboe Transporter heeft drie wielen voor extra stabiliteit, ook met zware inhoud in de bak. De bak heeft een maximale belastbaarheid van 100 kg. Standaard wordt de Babboe Transporter geleverd met 3 of 7 versnellingen.

  • Transporter-E elektrische bakfiets

Babboe Carve-EOok de Babboe Transporter heeft een elektrische variant. Met een actieradius van max. 40 km en een oplaadtijd van maximaal 6 uur ideaal om in te zetten tijdens promoties. Extra tof; het is mogelijk om bij deze modellen gepersonaliseerde bakplakkers te nemen.

  • CurveBabboe Carve-E

De Babboe Curve is een driewiel bakfiets met 2 bankjes met vier driepuntsgordels voor het vervoer van in totaal vier kinderen. De bak heeft ronde hoeken en ziet er stijlvol uit. De fiets heeft 7 versnellingen, een lengte van 215 cm en een maximale belasting van de bak van 100 kg. Wij hadden gekozen voor dit model. Stijlvol, mooie rondingen, mooie houtkleur en plek voor 4 kindjes. Toch hebben we stiekem spijt dat we niet voor de elektrische variant, de Curve-E hadden gekozen. De totale lengte van de Curve-E is iets langer dan de Curve. De actieradius van de Curve-E is 40 – 60  km. De oplaadtijd van de accu is 4 uur.

Nieuw kindje

Nu De Baboe Carve-E geboren is en ik ervaren heb hoe tof het is in de bochten te ‘carven’, spaar ik hard voor dit nieuwe model. Ik merk dat ik minder vak richting Amsterdam fiets zonder de trapondersteuning. Ook met tegenwind is het een crime om lange afstanden af te leggen met drie kinderen in de bak en ook nog tig boodschappen.

Ik heb er wel accessoires bij gekocht. Zoeiso een bankzitje, een zitje voor Lucas, een regenkap, 2 goede sloten en een beschermhoes aangezien de fiets bij ons buiten staat. Voor de kinderen zit er een bel op voor de fun. Verder niet te veel poespas, want oh boy… kijk eens naar die kinderen van me, ze zijn al een bezienswaardigheid op zich ;-D

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaatBabboe Carve-E

 


Delen vinden we super lief