Delen vinden we super lief

bakfiets bakfietsverzekeringDe populariteit van de bakfiets stijgt en dat is niet voor niets. Het is ideaal om mee rond te fietsen in de drukke stad en om uitstapjes mee te maken met onze drie kinderen. Ook dieven weten dit en spelen hier aardig op in. Met een foto op internet worden bakfietsen, moederfietsen en E-Bikes tegenwoordig aangeboden, nog voordat ze gestolen zijn. Zorg dus voor een goede fietsverzekering! Tenzij je al mijn tips opvolgt, dan maak je het een dief wel heel moeilijk en is een bakfietsverzekering onzin, of toch niet……

Bakfiets-time

Onze bakfiets staat nu heel zielig op de oprit met een lekke band, maar aankomend weekend wordt hij weer gefixt en kunnen we er weer mee op uit. Onze bakfiets is gelukkig nog nooit gestolen, maar ik ken helaas een rits aan nare verhalen. Recent werden er in Culemborg in dezelfde nacht 2 dure E-bike bakfietsen gestolen in dezelfde straat en was het ook in Friesland raak. Ons bezit hebben we goed vastgemaakt en het voor dieven lastig gemaakt. Toch hebben we de bakfiets goed verzekerd met een bakfietsverzekering!

Doelgroep

Babboe Carve-E pippi langkous Babboe bakfietsverzekering

Vooral met dit warme weer maken we graag gebruik van de Babboe. De opblaaskrokodillen, Unicorn, handdoeken, bandjes, drinken en happerij past er allemaal bij in! Ik ben niet de enige, overal waar je fietst, wordt je ingehaald door mede-bakfietsmoeders die hun bakfiets hebben volgeladen. Wij hebben een nieuwe bakfiets gekocht, maar op marktplaats worden er vele modellen aangeboden. Let op dat je er een aankoopbewijs bij ontvangt!

Je wilt echt niet worden aangehouden door de politie en dat je wordt opgepakt vanwege heling. Je bent namelijk ook strafbaar als je een gestolen bakfiets koopt. Stel je voor, moet je aan je kind vertellen dat de bakfiets gestolen, ouch…dat zou pijnlijk zijn.

Verzekerd

De aanschaf van een (E-Bike) bakfiets, of moederfiets is een grote hap uit je budget en dan wil je daar wel een gedegen fietsverzekering op afsluiten. Helemaal als je een elektrische bakfiets heb aangeschaft. Mocht het onverhoopt toch gebeuren dat je strandt met je kids door diefstal, schade en/of pech, dan word je in ieder geval direct geholpen. Ook wij hebben gelijk een verzekering afgesloten toen we de bakfiets hadden gekocht.

  • Accessoires meeverzekerenbakfiets

En daarbij ben ik de accessoires niet vergeten mee te verzekeren. We hebben een zitje, regenhoes, bagagedrager en babyschelp er bij gekocht. Wel zo fijn dat dit dan ook vergoed wordt. Let ook goed op dat het hele bedrag vergoed wordt. Van Centraal Beheer weet ik dat ze een fietsverzekering hebben dat tot 5.000,- verzekert in tegenstelling tot vele andere aanbieders. En met een elektrische bakfietsen schiet het te verzekeren bedrag snel omhoog..

Lees ook: De Babboe-Carve is geboren, de meest innovatieve bakfiets op de markt

Dieven Professionals

We wonen nabij Amsterdam en het is hier bij schering en inslag dat er een bakfiets wordt gestolen. En het gebeurt niet enkel en alleen door junkies. Het zijn vaak gerichte diefstallen van bendes en professionals die gericht op zoek zijn naar de waardevolle fietsen. In de Amsterdamse Pijp zijn er onlangs in 1 straat zelf 5 fietsen gestolen. Vooral vanwege de hoge waarde. Ook voor een 2e hands fiets vang je al snel vele honderden euro’s.

bakfietsverzekering babboe bakfiets

Naast bakfietsen zijn ook moederfietsen met een lage instap en kinderzitjes een geliefd doel van de fietsendieven. Het lijkt er haast op dat het dievengilde gericht te werk gaat. Op marktplaats heeft een vriend zijn eigen gestolen bakfiets terug kunnen kopen.

Voorkomen is beter dan genezen

  • Junkies nightmare

We hebben onze fiets met de eigen Axa slot en 2 goede kettingen vastgelegd, maar een handige dief weet zelfs hier raad mee. Bezuinig dus niet op kwaliteit, maak het ze moeilijk! Koop een slot dat ook wel een ‘junkies nightmare’ is. Onze fiets is nu inmiddels 3 jaar oud en dus loopt de verzekering rustig door. Als je het bij elkaar optelt is het een smak geld, maar liever voorkomen dan genezen.

  • Pimp your ride

Een andere manier om diefstal te voorkomen, is om je fiets zo lelijk mogelijk, of herkenbaar te maken. De marktwaarde weet je daarmee te verlagen, omdat het minder makkelijk door te verkopen is. Dieven willen immers niet opvallen. Dit vind ik echt zonde aangezien ik mijn bakfiets echt heel mooi vind.. Het kan ook met stickers, naamletters, of een beschildering. Ik heb gekozen voor frame laseren. Onze postcode staat in het frame gegraveerd.

bakfietsverzekering babboe bakfiets

  • Connect met de wereld

Een extra slot is een must, maar maak je fiets ook vast aan de ‘wereld’ Als het vastzit aan een hek, lantaarnpaal of fietsenrek, hebben de dieven een slijptol nodig. Als een fiets los staat tillen ze het eenvoudig op om in een busje te laden.

  • Slimme parkeerplek

Bij ons op de oprit staat de auto er vaak voor. In de stad is het lastiger om te parkeren, maar zorg er wel voor dat het op een drukke plek is. Op klaarlichte dag met veel reuring zullen ze niet snel op rooftocht zijn. Dit doen ze liever op afgelegen, rustige plekken.

  • Bakfietsverzekering

Verzeker je fiets gelijk bij de aanschaf. Voor een niet al te hoog bedrag in de maand, staat je fiets relaxed buiten en kun je met een gerust hart gaan slapen. Vooral als je gebruik maakt van het fietsenplan is het de moeite waard om een bakfietsverzekering te nemen.

Ik zou wel de inhoud en voorwaarden van de bakfietsverzekering goed lezen. Is de verzekering Incl. of Excl. accessoires, bieden ze service aan, welk bedrag wordt er bij diefstal vergoed, etc. Voor velen is de (moeder)fiets, E-Bike, of bakfiets  een vast vervoersmiddel. Zoveel vrienden die er van afhankelijk zijn. Ouders die er hun kinderen dagelijks mee naar school brengen, boodschappen doen,  het gebruiken als woon-werk vervoer, gastouders die het gebruiken voor hun werk…. de bakfiets is voor hen echt onmisbaar.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief