Delen vinden we super lief

Als je je oude deurbel zat bent, of als hij gewoon stuk is, kun je tegenwoordig kiezen uit een “normale” bel, of een digitale deurbel met , of zonder scherm. Het is nog best lastig om een keuze te maken! Ga je weer voor een standaard deurbel, of gaan we toch mee in de trend van een digitale deurbel waar je tegenwoordig zoveel over hoort?

Nu onze goedkope (nouja toch 35€) draadloze, ding-ding deurbel gesneuveld is, zou ik graag voor een digitale bel kiezen. Manlief is tegen, maar waarom? Wat zijn eigenlijk de nadelen? Ik ben een gadget fan en duik er in! Met drie bandito’s wordt de deurbel dagelijks immers veel gebruikt! M

De voordelen van een digitale deurbel.

Digitale deurbellen hebben vele voordelen, zeker als je ze combineert met een digitaal slot.

*Allereerst is er het gemak. Je kunt overal zien wie er voor je deur staat en per direct besluiten deze persoon binnen te laten. Of juist niet natuurlijk. Met een digitaal slot kun je namelijk de deur van een afstand openen. Dit is handig als er weer eens een pakketje van Amazon, of DHL wordt afgeleverd en je niet thuis bent. Nooit meer het risico dat er pakketjes in de kliko worden achtergelaten, of dat je wéér bij je buren langs moet gaan om je pakketje op te halen.

Je veilig thuis voelen is een must

Er is ook vaak weer iets teruggestuurd en voor mij als blogger/reviewer bepaald niet handig! Het is hierbij overigens wel belangrijk dat je de bezorger kunt vertrouwen. Wellicht biedt een extra camera in je hal uitkomst? Al ken ik meeste bezorgers wel goed. Ik vraag vaak of ze het in de bakfiets willen leggen en ook is er vaak iemand thuis. Vooral bij bloemen is het zonde als het niet aan komt!

Voor gezinnen is het ideaal voor als je kind de sleutels even niet kan vinden. Ze bellen dan aan en je kunt vanaf je werk de deur openen. Het is ook leuk om even een praatje te maken vanachter je werk computer! In Amsterdam wint de digitale deurbel ook aan populariteit. Als je drie hoog achter woont, is het fijn om niet steeds naar beneden te hoeven wandelen.

* De digitale deurbel vergroot ook de veiligheid. Bij een proef in Almere vonden er minder inbraken in de straat plaats nadat overal digitale deurbellen waren geïnstalleerd. Bovendien voelden de bewoners zich veiliger. En in sommige gevallen heeft de politie zelfs opnames van digitale deurbellen gebruikt om misdrijven op te lossen. Ook in het inbraak gevoelige Amsterdam is dit een fijne wetenschap.

De nadelen van een digitale deurbel.

*Het grootste nadeel is voor veel mensen natuurlijk de prijs. Digitale deurbellen kosten al snel een paar honderd euro, vele malen meer dan een “gewone” deurbel.
Soms moet je zelfs nog een abonnement afsluiten om gebruik te kunnen maken van alle mogelijkheden. Denk daarbij aan het terugkijken en opslaan van beelden.

*Een ander nadeel is dat sommige digitale deurbellen niet goed beveiligd waren. Hierdoor konden medewerkers van het bedrijf meekijken zonder dat je daarvan op de hoogte was. Dit hoeft van mij niet, waardoor ik er zelf nog wat huiverig voor ben.

En in sommige gevallen stonden de beelden zelfs gewoon op Internet, beschikbaar voor iedereen. Zeker in het laatste geval loop je als huiseigenaar risico’s. Door de nieuwe privacywet die sinds anderhalf jaar is doorgevoerd in Europa, mag je niet zomaar meer opnames van een deurbel op het Internet beschikbaar stellen. Hier komt dus zeker nog een oplossing voor.

De keuze

Een digitale bel of niet, dat is een persoonlijke keuze. Je moet zelf het gemak afwegen tegen de veiligheidsrisico’s en kosten. Het lezen van de reviews hielp me niet echt verder, het zijn vooralsnog veel commerciële reviews. Echte ervaringsdeskundigen ken ik niet in mijn omgeving dus moet er gewoon maar voor gaan. De vele TV commercials hebben me over de streep getrokken. Het lijkt me echt ideaal om ten alle tijden te weten wie er aan je deur staat!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief