Delen vinden we super lief

Is tandenpoetsen voor jou een ontspannen moment? Vaak is het een verplicht nummertje en ben ik in mijn hoofd met tig andere dingen bezig. Stom eigenlijk, want je hebt dan juist een moment om alle aandacht aan je tanden en jezelf te geven, zonder gestoord te worden. Vooral in deze tijd waarin er zoveel om ons heen gebeurt kun je even ‘pas op de plaats’ nemen. Recent onderzoek van parodontax wijst uit dat bij slechts 9% van de vrouwen tandenpoetsen een ontspannen gevoel oproept. Ik ben dus niet de enige die er niet het maximale uit haalt.

Parodontax, tandpasta, herbal, kruiden

Paradontax toonde aan dat vier op de tien Nederlandse vrouwen tijdens het tandenpoetsen hele andere zaken aan hun hoofd hebben. ‘Guilty as charged’! Hoe vaak ik wel niet met een tandenborstel in m’n mond het huis door ren om nog even een wasje er uit te halen, of de opgevouwen kleertjes in de kasten leg. Even lummelen zit er niet in.

Parodontax, tandpasta, herbal, kruiden

Met meer aandacht je tanden poetsen

Samen met mij staan zo’n vier op de tien vrouwen met hun mobiel in de ene en hun tandenborstel in de andere hand te poetsen. Ook haren kammen (22%), omkleden (21%) en TV kijken (21%) scoren hoog tijdens het tandenpoetsen. Als multi tastende moeder herken ik dit. Tandenpoetsen is nooit een zen-moment. Het is een noodzakelijk kwaad waar ik vaak een huishoudelijk klusje aan koppel. Wellicht tijd om hier veranderingen aan te brengen, want we razen maar door en een burnout is met eenvoudige tools te voorkomen. de podcastserie van paradontax komt dan ook als geroepen!

Parodontax, tandpasta, herbal, kruiden

Brush & Breathe

De Paradontax tandpasta helpt hier een handje mee met de nieuwe reeks herbal tandpasta’s en de bijbehorende ‘Brush & Breathe’ podcastserie. We gaan ermee aan de slag om meer ontspannen en met meer aandacht te poetsen. En ondertussen voorkomen we bloedend tandvlees. Geen overbodige luxe, want ik kreeg alweer op m’n donder van de mondhygiëniste en tandarts. En gelijk hebben ze, een gezond gebit zegt veel over je gezondheid.

Parodontax, tandpasta, herbal, kruiden

Snel afgeleid

Vrouwen (37%) doen ook nog andere dingen tijdens het tanden poetsen. Vooral vrouwen tussen de 25 en 30 jaar zijn vaker afgeleid dan dertigplussers (46% tegenover 34%). Hoe jonger we zijn, hoe vaker we tandenpoetsen combineren met het lezen en sturen van berichtjes, social media checken, nieuwsberichten lezen of andere zaken op de mobiel (ter vergelijking: 27% van de respondenten van 40 t/m 45 jaar versus 60% van 25 t/m 29 jaar).

Parodontax, tandpasta, herbal, kruiden
Paradontax Ginger & Mint smaak• Met kruiden extracten voor een schone en frisse sensatie • Dagelijkse natriumbicarbonaat & fluoride tandpasta voor gezond tandvlees & sterke tanden • Helpt tegen en voorkomt bloedend tandvlees

Belang van goede mondgezondheid

Toch vindt 91% van alle respondenten uit het paradontax onderzoek een gezonde mond en mondgezondheid heel belangrijk. En 88% zegt zelfs te weten wat daarvoor nodig is. Desondanks zijn slechts zes op de tien vrouwen bewust bezig met hun mondgezondheid, dan wel tevreden hierover.

Parodontax, tandpasta, herbal, kruiden

Een moment voor jezelf tijdens het poetsen met paradontax

Op veel zaken wat er allemaal in de wereld speelt hebben we geen invloed. Op ons eigen leven, huis, haard en gezondheid hebben we dat wel. Zo neem ik s’avonds ruim de tijd voor een heel gezichtsritueel. En het tandenpoetsen zou ik ook als rustmoment kunnen zien. Een paar minuten om tot jezelf en tot rust te komen voor het slapen gaan. Een op de vijf respondenten is het hiermee eens, maar bij slechts 9% van de vrouwen roept tandenpoetsen een ontspannen gevoel op. De podcastserie ‘Brush & Breathe’ podcast van Parodontax is dan ook leuk om uit te proberen. Probeer het maar eens en ontvang tijdens het tandenpoetsen op een ontspannen manier advies en tips. Het was eigenlijk heel chill!

ParodontaxDe nieuwe parodontax herbal bevat kruidenextracten voor een schone en frisse sensatie. Het voorkomt en helpt tegen bloedend tandvlees. We probeerden het uit nadat we een leuk pakketje mochten ontvangen. De tandpasta’s van Parodontax maken bij mij het verschil al moet je wel van de frisheid houden. Door de speciale ingrediënten verzorgen ze de mond beter terwijl deze ook beter gereinigd wordt.

Geïrriteerd tandvlees wordt verzorgd en gaatjes worden voorkomen met Parodontax. Daarnaast zorgt de fluoride voor een grondige reiniging zonder aantasting van het tandvlees. Parodontax is voor mij een bijzondere tandpasta dankzij een krachtige combinatie van natuurlijke plantenextracten en een hoge concentratie mineraalzout. Love it! Nu ben ik uiteraard nieuwsgierig of jullie een favoriete tandpasta hebben?

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook| YoutubeInstagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief