Delen vinden we super lief

Een burn out krijgen overkomt heel veel mensen. En laten we eerlijk zijn dat het nog niet eens zo lastig is om hier aan te komen. Herken je zelf in de volgende dingen, dan kun je je zelf alvast feliciteren….. Je bent hard op weg om helemaal opgebrand te raken.

1. Altijd gelijk reageren op e-mails en app-jes

Vind je ook zo leuk om de hele dag door gelijk te reageren op al die e-mailtjes en app-jes die je binnenkrijgt. Leuk hé, om ze dan ook gelijk allemaal te beantwoorden. Bij ieder piepje spring je gelijk op om te lezen of te kijken en direct te reageren. Stel je voor dat je iets gaat missen. Dat wil je vast niet. Daarom blijf jij die constante stroom aan e-mails en berichtjes maar gelijk lezen.

burn out

Als je ze dan toch gelijk leest, vind je het wel zo netjes om ze gelijk te beantwoorden, ook al komt het even helemaal niet uit. Krijg je s’nachts een mailtje en ben je toch wakker? Ook dan kun je best gelijk antwoord geven. Het is ook zo lullig om de zender te laten wachten. …

2. Een baas die altijd een beroep op je mag doen

Overuren maken, vind je echt geen enkel probleem. Het maakt niet uit hoe vaak dat is, of hoeveel uren in de week het zijn. Bovendien heb je er ook helemaal geen problemen mee als je baas je in privé tijd ook nog eens belt of mailt over het werk. Krijg je iedere keer weer nieuwe deadlines of opdrachten die echt heel snel af moeten. Geen probleem, jij doet het wel even.

Ook dat je baas je in je kostbare privé tijd naar werk informeert, vind je dat absoluut geen probleem. Dat je weleens een aantal dagen achter elkaar met hoofdpijn rondloopt of je een beetje opgebrand voelt, dat hoort er gewoon bij. Want er zijn uiteraard veel belangrijkere dingen te doen.

Fulltime werkende moeder, moederschap, wetenschappelijk onderzoek tgv

3. Geen feestje of sociale gebeurtenis willen missen

Je wil van alles op de hoogte blijven en je wil ook geen feestje of andere sociale gebeurtenis missen. Dat je agenda al bomvol zit dat is niet erg. Maar je vind dat je echt geen enkel feestje kan overslaan. Ook al krijg je tien uitnodigingen, jij gaat.

Zijn er mensen op het feestje die je aankijken en zeggen ‘wat zie je er moet uit’?. Wuif dat soort uitspraken weg en zeg gewoon dat het supergoed met je gaat en dat je niets mist van alle leuke evenementen en dat je vooral lekker druk bent met van alles.

Fulltime werkende moeder, moederschap, wetenschappelijk onderzoek

4. Houd lekker alle ballen in de lucht ook thuis

Naast je drukke baan en sociale verplichtingen ook nog je huishouden op orde houden? Jij doet het allemaal. Lekker alle ballen in de lucht houden… het lukt je fantastisch. Heb je tussendoor soms wat hoofdpijn of heb je wat last van hartkloppingen? Negeer dit gewoon. Zo erg kan het allemaal niet zijn. Dat je s’avonds weleens helemaal opgebrand bent. Niet naar je lichaam luisteren zo erg is het vast niet! En als je tijd tekort komt, kan je best met wat minder slaap toch. Of neem gewoon een vitamineshot voor een oppepper.

burn out

5. Kortere nachten, dan heb je nog meer tijd om met van alles en nog wat bezig te zijn

Het woord burn-out komt in jouw woordenboek niet voor. En zit je met allerlei deadlines, of moet je uit het werk eerst nog langs de sportschool en heb je daardoor iets minder tijd om aan het huishouden te besteden. Dan slaap je gewoon wat korter. Jij vind dat je nachtrust wel wat korter kan. Heb je nog meer tijd over om al die dingen te kunnen doen die je zo belangrijk vind.

6. Realitycheck

Een burn out is iets dat velen wegwuiven tot het je daadwerkelijk overkomt. De maatschappij vraagt van ons dat we als een denderende trein voortrazen en van geen stoppen weten. Hierboven ging ik er uiteraard gekscherend op het fenomeen burn out in. Ook wel omdat ik zelf ook van geen ophouden weet.

Het liefst zeg ik overal volmondig “Ja” op en pak ik tien dingen tegelijkertijd op. Ik word blij en enthousiast van leuke projecten, maar ook ik heb moeten inzien dat ik niet alles tegelijkertijd kan oppakken. Het gaat allemaal goed, totdat er dingen fout gaan. En in mijn geval was dat het overlijden van een dierbare, zieke kindjes en topdrukte op mijn werk.


De boog kan niet altijd gespannen zijn. We leven in een snelle wereld waarin je snel kunt opbranden. Laat dat niet gebeuren en denk echt aan jezelf!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief