Delen vinden we super lief

la rocheMijn kinderen hebben veel last van een droge huid en van eczeem. Tijdens het in de wolken festival kwam ik er achter dat dit vaker voorkomt. Bij La Roche-Posay wisten ze me ook te vertellen dat 9 van de 10 kindjes met eczeem, last heeft van slaapproblemen! Zo spenderen zij ¼ van de nacht aan krabben, in plaats van lekker slapen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling! Ook worden zij vaker wakker gedurende de nacht, gemiddeld zo’n 3-4 keer per nacht. In vergelijking met kinderen zonder eczeem die gemiddeld 1x wakker worden.

Dat is echt een groot verschil. Eczeem heeft een hele grote invloed op de slaapkwaliteit en daarmee ook de levenskwaliteit overdag! Want geef mijn portie maar aan fikkie als ik slecht heb geslapen. En dat geldt ook voor mijn kinderen!

Lipikar lijn?

Met mijn verhaal kwam ik op de stand van La Roche en daar kwam ik aanraking met de Lipikar AP+ lijn. Dit is een productlijn dat speciaal is ontwikkeld voor een zeer droge huid met neiging tot eczeem. Daar heeft mijn zoontje Lucas(2) last van in zijn knieholtes en op zijn ruggetje. Ook mijn oudste heeft zeer droge armpjes. De Lipikar AP+ vermindert jeuk en herstelt de huidbarrière waardoor de bacteriële huidflora weer in balans wordt gebracht. Ook werken de producten kalmerend en ontsteking werend. Hier hebben de kinderhuidjes bij ons thuis wel behoefte aan! Ik probeerde het dan ook heel graag uit!

eczeem la rocheSlaap zacht

Uit recent onderzoek kwam naar voren dat  de “Lipikar Syndet AP+ wascrème & Lipikar Baume AP+ lichaamsverzorging” de slaap kwaliteit  kan verbeteren! De producten verminderen de jeuk, met als gevolg dat je kindjes beter nachten hebben en beter slapen. En door betere nachten krijg je betere dagen zonder sjaggie kindjes. Een extra goede reden om het te testen.

Je begrijpt dat ik dat heel graag zelf wil ervaren. Want beloftes zijn mooi, ik ervaar het heel graag zelf. En dan zijn mijn kindjes de perfecte proefkonijnen. We hebben de Lipikar AP+ Syndet & Lipikar AP+ Balsem enkele weken getest en delen graag de resultaten.

ResultatenLa Roche-Posay Lipikar eczeem

We ontvingen een Wascrème en  verzorgende crème in een handig flacon. Het staat nu standaard op het nachtkastje van mijn zoontje en dagelijks smeer ik het in. Ik ben echt blij met het resultaat. Ik was sceptisch, maar na een week werd de eczeem cirkel minder. In bad gebruik is de wasgel en het huidje reageert ook hier goed op. Ook de boven armpjes van mijn zoontje waren heel droog, maar de crème geeft zichtbaar resultaat.  Ik ben geen beautyblogger en schrijf zelden over producten, maar deze vondst deel ik graag!

Anti eczeem tips:

Naast het goed smeren met de Lipikar producten, zijn er ook enkele tips om eczeem te voorkomen. Het werkt dan extra krachtig als je de eczeem bij de bron aanpakt.

  1. Houd je nagels kort
  2. vermijd tapijt en veren vullingen
  3. Kies voor hyporallergeen wasmiddel ( wij gebruiken Seepje)
  4. Neme een douche in plaats van een bad
  5. Kies voor katoenen lakens (beddengoed van Snurk ben ik fan van)
  6. Draag je pyama binnenstebuiten
  7. Vermijd kriebelige knuffels
  8. Houd Lipikar bij de hand

La Roche-Posay Lipikar La Roche-Posay Lipikar  eczeem

La Roche-Posay is expert van verschillende huidtypen en de nummer 1 van lichaamsverzorging in Nederland! Ze hebben meer dan 30 jaar kennis en streven naar continue ontwikkeling op het gebied van dermatologie. Op dit gebied is La Roche-Posay een toonaangevend merk voor de behandeling van de gevoelige huid. Wereldwijd hebben experts van Laboratoires La Roche-Posay verzorgingsproducten ontwikkeld die aansluiten op onze behoeften, En aangezien ik blij van dit merk wordt probeer ik momenteel de lippenbalsem en  gezichtscrème uit.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

De dagen worden korter, het wordt buiten kouder en mijn huid heeft het zichtbaar zwaar. Tijd voor actie. Ik heb hele hoge verwachtingen van @larocheposay na het lezen van de positieve ervaringen. De crème helpt goed voor de droge huid van mijn kindjes waardoor ik het nu ook graag zelf ga gebruiken en uittesten ❄️ #larocheposaynl #Wintermusthaves #winteressentials #Cicaplast #wondheling 

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief