Delen vinden we super lief

We waren aanwezig bij de Derm Class ‘Dry Skin’ van La Roche-Posay in Hotel Droog in Amsterdam. Hier werd naar uitgekeken aangezien het team van La Roche-Posay ons alle ins en outs zou bijbrengen over de droge huid! Mijn zoon en dochter heeft last van Eczeem, waardoor ik reikhalzend uitkeek naar de gehele collectie om elke vorm van droge huid te voorkomen! En we zijn niet de enigen die hier last van hebben! Op 14 september 2018 vond er zelfs de eerste Wereld Eczeem Dag plaats. Om hier extra bij stil te staan, schreven we deze blog over alles wat we leerden over eczeem, die nare droge huid!


Lipikar AP+

La Roche-Posay heeft een nieuwe lijn ontwikkeld, Lipikar AP+, die niet alleen helpt bij een droge huid maar ook bij een huid die last heeft van irritaties, of last heeft van lichte eczeem. Het is een lijn die geen parfumbevat en veilig is voor jonge kinderen. Dermatoloog Dirk-Jan Hijnen, Erasmus MC legt uitgebreid uit waardoor je last kunt krijgt van een irriteerde, jeukende of branderige huid. Laten we helder zijn, ik ben geen dermatoloog  en wat ik er vooral uithaalde is dat aanleg voor eczeem, een irriteerde, jeukende of branderige huid deels erfelijk is en deels door omstandigheden komen.

Erfelijkheid

Waar ik verbaasd over was dat kinderen waarvan één van de ouders last hebben van eczeem, allergieën & hooikoorts 50% kans hebben om een vorm van eczeem te ontwikkelen en 80% kans wanneer beide ouders hier last van hebben. Gelukkig groeien de meeste kinderen er overheen rond hun vijfde jaar maar 10-15% krijgen tijdens de pubertijd weer last van een vorm van eczeem.

Slechte nachten door droge huid

Maar wanneer je kind er last van heeft, zoals mijn dochtertje van 4 jaar, is het erg vervelend. Ze heeft een lichte vorm van eczeem op haar rug, tussen haar schouderbladen. Dit leidt er toe dat ze veel krabt met pijnlijke wondjes als gevolg.  Eens in de zoveel tijd wordt ze ’s nachts wakker klagend over jeuk en pijn. De ene keer slaapt ze snel weer in, maar helaas soms ook niet. Dan wordt het huilen en een lange nacht. Uit onderzoek blijkt dat krabben en slaapproblemen de meest voorkomende klachten zijn van huidirritaties of eczeem., en bij dat laatste is het niet alleen voor de kinderen.

Vicieuze eczeem cirkel

Naast aanleg zijn er een aantal zaken die eczeem kunnen triggeren, zoals lang warm douchen, (te) veel zeep of de verwarming aan met warme kleding waardoor je huid uitdroogt. Wanneer je er aanleg voor hebt, is de kans groot dat er een onbalans ontstaat in je huid. Een gezonde huid heeft duizend soorten bacteriën, schimmels, gisten en virussen die zorgen voor een goede huidbalans. Bij een onbalans zorgen bepaalde bacteriën en  schimmels voor jeuk. En als je gaat krabben heb je kans dat de huidonbalans alleen maar groter wordt. Je begrijpt het al, een vicieuze cirkel.

La Roche-Posay heeft met haar Lipikar een lijn die onmiddellijk de klachten van jeuk vermindert, helpt om de huidbalans te verbeteren en symptomen zoals irritatie, zeer droge huid of plekjes en jeuk helpt verminderen.

Op onze droge huid uitproberen

We hebben de producten nu een week in gebruik. Ik gebruik de Lipikar Syndet Bodywash en de Lipikar Baume Balm voor mijn dochter tijdens en na het douchen. In de ochtend smeer ik wat van de Lipikar Stick op haar rug. En ik moet zeggen, dat ik een lichte verbetering in de kleur van de huid zie. Hij voelt minder ruw aan en ze klaagt minder over jeuk. De textuur van de balm voelt prettig aan en smeert fijn op de huid, zonder dat er een vettig laagje op blijft. Een aanrader dus! We zijn heel blij met deze vondst! Volgend jaar hopen we op Wereld Eczeem Dag er helemaal vrij van te zijn!

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief