Delen vinden we super lief

Marvel fans opgelet! Vrijdag 2 februari kregen we een warm welkom van Disney bij Pathé Arena in Amsterdam waar de 2D versie van “BLACK PANTHER” werd tentoongesteld. Lieftallige Marvel kenner Marjolaine vertelt jullie er alles over, inclusief inside jokes en funny widgets. Ik laat graag marjolein aan het woord:

Allereerst dit, aldus Marjolaine!Black panther Marvel disney marjolaine

Zodat jullie écht begrijpen hoe deze ervaring voor mij was wil ik jullie eerst meenemen naar het moment dat ik de eerste trailer voor Black Panther zag. Het was op een normale dag, in de bioscoop, en mijn emoties gingen van chill naar *IK GIL NIET, JIJ GILT* en ik heb mogelijk de persoon naast me meerdere malen op de arm gemept.

(En daarna gekeken of het wel echt de vriendin die mee was en niet per ongeluk iemand ik niet kende; links/rechts is nooit mijn sterkste punt geweest).

Ik was om. Ik wilde deze film koste wat het kost zien. Toen bleek dat hij op 14 februari uit zou komen heb ik mijn beste vriendin gebeld en haar verteld dat wij, als V-date, samen zouden gaan. En nee, ik dulde geen tegenspraak. En die gaf ze ook niet, want ze kent me 🙂 Tot het moment dat de allerliefste Olivette vroeg of ik misschien wilde gaan. Voor haar. Omdat ze dacht dat ik het wel leuk zou vinden. Om mijn collega te quoten die naar me keek terwijl ik het bericht las: “Gaat het nog goed en wil je a.u.b. niet vergeten adem te halen?”.
Dat is hoe enthousiast ik hierover ben liever lezers! Maar genoeg over mij. Laten we praten over deze film!!

Voor de dummy’s: Wie is Black Panther

De Black Panther (T’Challa) is een personage uit de strips van Marvel Comics, en de eerste moderne zwarte superheld. Het is de eerste film gebaseerd op deze Marvel-personage Black Panther en de achttiende film in het Marvel Cinematic Universe.

T’Challa en zijn Black Panther hebben de fans onder ons al mogen ontmoeten in Captain America: Civil War. In een epische showdown van vrienden vs. vrienden en de hele rambam kregen we al een deel te zien van Black Panther, waar hij vandaan komt en wat zijn krachten zijn.

Het verhaal

T’Challa keert terug naar huis om zijn rechtmatige plek als koning in te nemen na de dood van zijn vader , de koning van Wakanda. Zijn moed als koning en “Black Panther” wordt op de proef gesteld door een heftig conflict met zijn vijand. Dit brengt het lot van Wakanda en de rest van de wereld in gevaar. De jonge koning wordt geconfronteerd met verraad en gevaar en heeft als taak om de bondgenoten te verenigen. Zijn krachten meoten worden ingezet om zijn vijanden te verslaan en de veiligheid van zijn volk te vertegenwoordigen

Onze mening

Jullie hebben het meest aan een eerlijke review. Dus hierbij, lieve lezers: een eerlijke review! In mijn ogen is Black Panther afkomstig uit het zelfde vormpje als waar de meeste Marvel films (Thor: Ragnarok is een uitzondering, als jullie willen weten wat ik daarvan vond dan hoor ik dat graag) uit gegoten worden.

Als je deze formule gewend bent dan is Black Panther een geweldige film. Een goede built up, goed geschreven characters en een stevig neergezet verhaal. Mijn enige probleem is dat de Marvel films nu standaard in dit format gemaakt worden en dat het na 10 jaar (we zeiden het al, dit is de 18e film uit de MCU) een beetje gaat vervelen. 

Voorspelbaar

Marvelfilms worden steeds beter, maar ook voorspelbaarder. Gelukkig kan ik me daar snel overheen zetten en genieten van het fantastische spektakel dat zich voor mij uitspeelde. Want hoewel het format van het verhaal (begin, midden en eind) wat voorspelbaar is, is de inhoud van de film ontzettend verfrissend en vernieuwend. 

Niet alleen worden we meegenomen naar een ander, niet Westers, continent maar de hele insteek van de film is anders. We worden meegenomen naar Wakanda, waar ze een leefwereld hebben die niets te maken heeft met bijvoorbeeld de omgeving waarin Tony Stark zich in bevind. 

Zwart wit

Iets wat me nog nooit is overkomen bij een Marvel film is dat ik achteraf ging nadenken of de motieven van de hoofdpersonen wel zo zwart/wit waren als dat ze deden lijken. De meeste Marvelfilms zijn Goed vs Kwaad en daar kan iedereen zich in vinden. In Black Panther komen we in een grijs gebied terecht, waar je achteraf nog best over na kan denken.

“Al met al vond ik de film fantastisch en vernieuwend. Het is zeker een aanrader om deze met je (iets oudere) kinderen te bezoeken. En anders sleep je, je partner mee, die zal ook blij zijn met een date avondje!”

Trailer

Onze Marvel kenner Marjolaine was al eerder mee on tour genomen tijdens Spider -man Homecoming en ze wist me heel wat bij te brengen. is was serieus perplex over alle kleine feitjes die ze me wist te vertellen. Ze zat zelfs de gehele film te reviewen met brainpower, ook zo’n Marvel fan. Gerelateerde blog Spider-man Homecoming draait nu in de bioscoop! Go Get ‘em Spiderman

Lijkt je deze film tof, of is absoluut niet jou ding.? Ik ben benieuwd!

Lieve groet Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief